Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Omalla painollaan – kielikahvila

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Omalla painollaan – kielikahvila"— Esityksen transkriptio:

1 Omalla painollaan – kielikahvila
Asiakkaan ehdolla Omalla painollaan – kielikahvila

2 ”puolivälissä Turkua” 2950 as.
Kirjasto 1,5-2 hlö Kk lauantaisin, tiistaisin 2015, 2017- Ohjaajana ollut omaa henkilökuntaa tai harrastustoiminnan ohjaaja Vaikea järjestää yksintyöskentelypäivänä Mahdollisuuksien mukaan jatkumo – kielikahvilasta harrastuksiin Toteuttaa kirjastolain henkeä Arvopohja monikulttuurinen Kävijöistä voi saada kirjastoasiakkaita Ei-asiakkaita käy keskusteluissa Lähes ilmainen konsepti Tilausta on – puhekieltä voi olla vaikea opetella Hyvää koto –työtä Järjestelyapua muualta?

3 Käytännössä Kävijämäärät: ei likaa ihmisiä, max 15
Vaikea arvioida osallistujamäärää, varaudu kahteen tai 15 Älämölö – mahdollisuus käyttää suomea; kirjasto EI ole hiljainen Mielellään kaikki saman pöydän ääreen, ei erillisiä pisteitä Varaa lapsille jotain ohjelmaa, kirjoja, leluja tai dvd:n katselua Aiheita: tutustuminen ”Lapusta asiaa” = kysymyskupit. Teemapöydät, aiheina esim. perhe, harrastukset. Aiheet usein vuodenaikoihin ja kalendaariperinteeseen liittyen Valmistautuminen: kuvat + kirjat keskustelun tueksi (kirjastossa materiaalia helposti saatavilla)

4 Käytännössä Keskustelun ohelle myös lautapelejä ja askartelua!
Retket paikalliskohteisiin Ohjaajan näkökulmasta: Ole kiinnostunut! Selkokieli! Kun on kiusaus opettaa, kannusta keskustelemaan! Kysy, opi toisista kulttuureista! Osallista kaikki keskusteluun kunkin kielitaso huomioiden Suunnittele, älä suunnittele… Osallistujien kielitaso vaihtelee, toivottavaa että suomen alkeet hallussa…. Maahanmuuttajille suunnattua materiaalia: luetaanyhdessa.fi, suomitaskussa.eu, yle oppiminen, papunet kuvapankki Teema vieraat! Liikunnanohjaaja, terveydenhoitaja, pappi, nuorten opettaja… Keskustelemaan aiheesta, ei esitelmöimään aihetta! Kantasuomalaisia täsmäkutsulla osallistettua esim. yhdistyksistä


Lataa ppt "Omalla painollaan – kielikahvila"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google