Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Julkisten palveluiden suunnittelu osana yleiskaavatyötä – koontia keskustelusta 18.1.2016.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Julkisten palveluiden suunnittelu osana yleiskaavatyötä – koontia keskustelusta 18.1.2016."— Esityksen transkriptio:

1 Julkisten palveluiden suunnittelu osana yleiskaavatyötä – koontia keskustelusta 18.1.2016

2 Kehittämisideoita yleiskaavatyöhön Olisi tärkeää varmistaa, että kullakin alueella olisi oma ”monitoimitila”. Ne ovat tärkeitä asukkaiden omaehtoisen toiminnan ja vuorovaikutuksen kannalta. Yleiskaavan tarinatekstiä voisi yhteiskirjoittaa asukkaiden kanssa. Facebook-ryhmä toimisi hyvin alustana kirjoittamiselle. Oma Lahti -iltoja voisi järjestää jatkossa myös nuorisotaloilla. Näin tavoitettaisiin nuoret paremmin. Lasten ja nuorten kuulemisessa kannattaa hyödyntää: Lasten ja nuorten kuulemismalli Nuorisovaltuusto Nuorisotalot (6 kpl) Oppilaskunnat ja opiskelijakunnat OPKH:t Nuto

3 Kommentteja vuorovaikutuksen järjestämisestä yleiskaavatyössä + Asian tarkastelu useasta näkökulmasta. + Huomioitu, että vastuullista osallistamista. Käyttäjän äänen 1) mahdollistaminen, 2) kuunteleminen, 3) hyödyntäminen Työpajojen avulla saa tietoa, jota ei ehkä kehittäjä itse edes osaa kysyä. Kehittäjän oma asiantuntemus kasvaa, kun erilaisia ihmisiä ja kokemuksia on paikalla. Sitoutuminen oman alueen kehittämiseen.

4 Haasteita ja kehitysideoita Motivointi yhdessä toimimiseen ja osallistumiseen on haastavaa. Miten saada myös hiljaisten äänet kuuluville? Pitkäjänteisyys ja prosessimaisuus  miten saavuttaa? Yhteinen intressi ja sen löytäminen on haastavaa. Ajan resursointi on haaste Pitäisi saada läpi ajatus, että vuorovaikutus on normaalia työtä eikä ns. ylimääräistä. Tilaisuudet, kuten työpajat, voisi järjestää yhteistyössä muiden tahojen kanssa (yhdistykset, järjestöt). Voisi myös hyödyntää esimerkiksi asuinaluehankkeessa syntynyttä Liipola-verkostoa.  Ottakaa verkostot paremmin käyttöön!


Lataa ppt "Julkisten palveluiden suunnittelu osana yleiskaavatyötä – koontia keskustelusta 18.1.2016."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google