CoCreativeProcess ™ ©Terhi Takanen CoCreators Oy 2009

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Ajatteluhatut Teeman tarkastelua eri näkökulmista
Advertisements

KOKEESEEN KERTAAMINEN. ENNEN LUKEMISTA  Herätä kiinnostuksesi:  Mieti, mikä sinua kiinnostaa luettavassa  Mihin tarvitset tietoa, jota olet ryhtymässä.
Innostunut oppilaskunta Koulutus peruskoulun oppilaskuntatoiminnan ohjaajille.
Syyllisyys ja häpeä. Askel 5 syyllisyys ja häpeä Tavoitteet: Ymmärtää syyllisyys ja häpeä ja niiden välinen ero Tutkia kuinka vastaamme näihin tunteisiin.
MAAILMANKUVA, MAAILMANKATSOMUS, ELÄMÄNKATSOMUS. MITÄ TARKOITTAVAT KÄSITTEET: Maailmankuva Maailmankatsomus Elämänkatsomus.
© COACH 1.jakso: MINÄ JA JOHTAMISTYÖ Tampere Vuorovaikutus oppisopimustarkastajan työssä ”Millä työkaluilla?”
Kuvaruutuvideot Tommi Saksa, 2008, HAMK.
Neuvottelu ja asioiden pilkkomisen taito
Johdanto Kuvailuteksti harmaaseen palkkiin:
Yhdessä mukana – projekti Setlementtiliitto Satu Lintunen
Tutki tasaista ja kiihtyvää kävelyliikettä
Bridgekurssi BK-Slam ª©¨§
Näin oppiminen muuttuu Helsingissä
Omasta hyvinvoinnista huolehtiminen omiin arvoihin sitoutumalla
Eutanasia s
Arviointi ja vaikuttavuus
Yleistajuisemman artikkelin kirjoittaminen
Innokylän arviointimittari
Maailmankatsomus, valinnat ja vastuu
Vastuullisuus Askel 7.
Miten oppilaiden vertaisarviointitaitoja tullaan kehittämään Mäntsälässä luokilla 1-9?
Psykologian 2. kurssi ”Miten minusta tuli minä?”
Tervetuloa Innokylään
Aloita täältä, täydennä säännöllisesti!
Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi
TAIDOT EDELLÄ © Petteri Elo OPS-koulutus 2016
YHTEISTYÖLLÄ YHDENVERTAISUUTTA
Äidinkielen yo-koetyyppi keväästä 2007 alkaen: oma tekstilajinsa
Palautetaidot ja opponointi
Monialainen yhteispalvelu
Tuomo Autio Psykologi Epshp
Merkityksellisyys (työ)elämässä
Tervetuloa Innopajaan
Koulutuskeskus Salpaus Hanna Salminen 2011
Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi
Avainresurssit ja kyvykkyydet
Kirjastoauto.
Tutustumistreeni Nimi, ammatti, mistä tulee,
Think global act local Tavoitteet projektille yhteistyötaidot
Ohjeita posterin (seuraava slide) käyttöön Voit käyttää koko pohjaa tai valita soveltuvat osat Tulosta H3 lopetustilaisuuteen posterisi koossa A3 Tiedot.
SPPL Arvotyöpaja Kuopio
Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Välitehtävät
Terveiset Yö-ryhmästä
TULOKSET OPINNOISTA-TÖIHIN WEBROPOL-KYSELY SYKSY 2017
Harjoituksen ohjaaminen
Klo – Polut hankkeen työkokous Yhteisen toimintamallin työstö pienryhmissä ja yhteinen purku.
Polut hoitoon ja kuntoutukseen – projekti OTE7
Mitä avuksi esiintymiseen?
Innopaja
Opintopsykologi Katja Hietanen
Taikapuhe Oy Riitta-Liisa Kanniainen
LÄMPIMÄSTI TERVETULOA MUKAAN RYHMÄÄN – VERTAISUUDESSA ON VOIMAA!
” Tarinoita kaveruudesta TUNTI 1
Oma roolini osallistajana ja vuorovaikuttajana
Harjoituksen ohjaaminen
Asiakas- ja palveluohjaustyöryhmä helmikuu 2018
Ajanhallinta opiskelussa
LAPE-PÄHKINÄT vol Keino osallistua Pirkanmaan vanhemmuuden ja parisuhteen tuen palveluiden kehittämistyöhön - Tekstidia Dian voi valita.
” Tarinoita kaveruudesta TUNTI 1
Opettajan pedagoginen ajattelu
KAUPPAHALLI PAIKKA: ”Kauppahalli”, jossa myyjät ja ostajat kohtaavat
Arviointi, vaikutukset ja vaikuttavuus HYTE -työssä
Hyvinvointi- ja terveyserot -sivusto
Innopaja
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
Järjestötieto muutoksessa
Kulttuurishokki ja henkilökohtainen hyvinvointi
RAI Espoossa
Järjestö 2.0 hankkeiden jatkosuunnitelma
Kaveritaidot.
Esityksen transkriptio:

CoCreativeProcess ™ ©Terhi Takanen CoCreators Oy 2009 Uudelleensuuntaamisen työkirja onnistuneiden muutosten tietoiseen luomiseen CoCreativeProcess ™ ©Terhi Takanen CoCreators Oy 2009

Työkirjan tarkoitus ja työskentelytapa Työkirjan tarkoituksena on Auttaa löytämään uusia ajattelu- ja toimintatapoja haasteissasi tai kysymyksissäsi Tukea kokonaisvaltaista uudelleensuuntautumisen prosessia muutoksen mahdollistamiseksi Havahduttaa, auttaa tiedostamaan, vapautumaan ja kirkastamaan omia näkemyksiä, asenteita ja ratkaisutapoja -> Tämän työkirjan tarkoitus on palvella sinua ja voit valita, haluatko jakaa toisen kanssa työskentelyäsi Kirjassa käydään läpi ajattelun, tunteiden, tahdon ja toiminnan tasot – saat sitä enemmän, mitä enemmän annat itsellesi mahdollisuuden pysähtyä näiden usein haastavien ja henkilökohtaistenkin kysymysten äärelle Työskentely on antoisinta, kun lähdet tekemään – päästä irti hetkeksi kriittisestä arvioinnista - ja luota siihen, että tämä uudenlainen tapa tutkia haastettasi, voi avata sellaisia mahdollisuuksia ja oivalluksia, joita et ole tullut ajatelleeksi Tee tehtävät omalla tavallasi, tässä ei ole yhtä oikeaa tapaa tehdä – luo siis tapa, joka vahvistaa sinua todellisessa tilanteessasi

Uudelleensuuntaamisen voimapyörä CoCreativeProcess ™ Terhi Takanen Työkirjassa kuljetaan neljän vaiheen kautta. Vaiheet ovat: 1) Tiedostaminen, 2) Vapautuminen, 3) Kirkastaminen ja 4) Harjoittaminen. Vaiheiden välillä on välitila, jossa uudelleensuuntaaminen on mahdollista. Sykli on päättymätön. Kun toiminta muuttuu, alkaa taas tiedostaa uusia mahdollisuuksia. Toiminnan uudelleensuuntaaminen Ajattelun uudelleensuuntaaminen Tunteiden uudelleensuuntaaminen Tahdon uudelleensuuntaaminen

Työkirjan taustalla oleva viitekehys ja uskomukset Työskentelytapa pohjautuu voimaantumisen mahdollistamisen viitekehykseen Se sisältää mm. seuraavanlaisia uskomuksia: Tavanomaisesti lähdemme tavoittelemaan muutosta valitsemalla toivotun tilan tai uuden toimintamallin – usein aiemmat ajatusmallit, tunteet ja tahto eivät ole uuden mallin kanssa samassa suunnassa, ja muutos ei onnistu Muutos on mahdollista, kun käymme läpi ajattelu-, tunne- ja tahtotason ja suuntaamme ne tietoisesti Tiedostaminen mahdollistaa todellisen muutoksen Muutoksesta tulee pysyvä, kun se on sisäistynyt ajattelun, tunteiden ja tahdon tasolla ja ilmenee toimintana Muutos lähtee sinusta itsestäsi ja halusta kasvaa paitsi ammatillisesti myös ihmisenä Meidän on mahdollista kasvaa ihmisinä ja yhteisöinä yhä tiedostavammaksi ja vastuullisimmiksi Voimme luoda omaa ja yhteistä tulevaisuutta tässä hetkessä

Keskeisin kysymykseni

Tiedostaminen

Mitä ajatuksia? Mitä tunteita? Mitä tarpeita? Mitä kehon tuntemuksia? Mitä tunteita? Mitä tarpeita? Tutki, mitä kehon tuntemuksia, ajatuksia, tunteita ja tarpeita on kysymyksen taustalla? Kirjoita kaikki mitä mieleesi tulee analysoimatta.

uudelleensuuntaaminen Välitila: millainen kokonaiskuva muodostuu? Mihin haluan siirtää huomioni? Millainen kokonaiskuva syntyy kysymykseni taustalla olevasta? Miltä se tuntuu? Ajatusten ja huomion uudelleensuuntaaminen

Uudelleensuuntaamisen työkirja Vapautuminen Uudelleensuuntaamisen työkirja 6.9.2006 ©Terhi Takanen, Arena Nova Oy

Uudelleensuuntaamisen työkirja 6.9.2006 ©Terhi Takanen, Arena Nova Oy

Välitila: mistä voisin luopua? Mistä ajatuksista, oletuksista, tunteista tai toimintatavoista irtipäästäminen avaisi uusia näkökulmia? Tunteiden uudelleensuuntaaminen

Mistä aloituspisteestä käsin haluan jatkossa Mikä kysymykseni on nyt? Onko se muotoutumasssa uudelleen? Kirkastaminen Mistä aloituspisteestä käsin haluan jatkossa katsoa tilannetta ja toimia? Mikä on se tulevaisuuden tila jota haluan Vahvistaa?

Tulevaisuuden tila

Välitila: Mihin haluan suunnata? Mihin tahtoni ohjaa? Tahdon uudelleensuuntaaminen

Millaiset käytännön kokeilut uudistunutta ajattelu- ja toimintatapaa? Harjoittaminen Millaiset käytännön kokeilut auttavat kokeilemaan uudistunutta ajattelu- ja toimintatapaa?

Välitila: mistä tilasta käsin toimin käytännössä? Toiminnan uudelleensuuntaaminen Millaisia käytännön kokeiluja voisin tehdä tietoisesta aloituspisteestä?

Havaintoja kokeiluista Miten kokeilut ovat toimineet ja miltä ne ovat tuntuneet? Mitä olen oppinut? Kokeilujen ideana on toiminnan kautta uudenlaisten toimintamallien tai tapojen testaaminen -tärkeintä on innostus kokeilla ja halu oppia uutta Kokeilujen pohjalta syntyy viisautta, josta voi rakentua pysyviä käytäntöjä.

Itsereflektointi Mikä on muuttunut ajatuksissani, tunteissani, tahdossani ja toiminnassani? Miten arvioin omaa prosessiani? Miten kysymykseni muuttui matkan varrella –ja miltä haaste tuntuu nyt? Näkyvätkö prosessin ”tulokset” uudenlaisina ajattelutapoina ja toimintatapoina vai ehkä selkeytenä ja haasteen muodonmuutoksena?