Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tutki tasaista ja kiihtyvää kävelyliikettä

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tutki tasaista ja kiihtyvää kävelyliikettä"— Esityksen transkriptio:

1 Tutki tasaista ja kiihtyvää kävelyliikettä
Kävele liiketutkasta poispäin: Tasaisella nopeudella Kiihtyvällä nopeudella Liiketutka mittaa etäisyyttä liikkuvaan henkilöön

2 Laitteiston kokoaminen

3 Laitteiston kokoaminen

4 Laitteiston kokoaminen

5 Mittausalueen valinta
Avaa liiketutkan kansi Valitse kävelijä/pallo

6 Ohjelman käynnistäminen
Mittaamisen aloittaminen

7 Kuvaajan tallentaminen
1) Käynnistä leikkaustyökalu. 2) Maalaa haluamasi alue ruudulta. 3) Tallenna kuva .gif muodossa tai liitä suoraan PowerPointiin tai Wordiin.

8 Työselostus: tasainen liike
Liitä tähän molemmat kuvaajat tasaisesta liikkeestä (aika–matka sekä aika–nopeus kuvaajat) Millainen on tasaisen liikkeen aika-matka kuvaaja? Millainen on tasaisen liikkeen aika-nopeus kuvaaja? Oliko liikkeesi täysin tasaista? Miksi? Merkitse kuvaajaan missä kohdissa mielestäsi liike oli kaikkein tasaisinta. Mikä oli kävelynopeutesi?

9 Työselostus: kiihtyvä liike
Liitä tähän molemmat kuvaajat kiihtyvästä liikkeestä (aika–matka sekä aika–nopeus kuvaajat) Kuvaile kiihtyvän liikkeen aika-matka kuvaaja: Kuvaile kiihtyvän liikkeen aika-nopeus kuvaaja: Kasvoiko nopeus tasaisesti? Mikä oli huippunopeutesi?

10 Työselostus: päättelytehtäviä
Näitä et mitannut mutta osaisitko päätellä: Miltä näyttää pysähtyminen paikoilleen aika-matka kuvaajassa? Miltä näyttää pysähtyminen paikoilleen aika-nopeus kuvaajassa? Millainen kuvaajasta tulisi, jos ensin kävelisit eteenpäin ja sitten kääntyisit ja palaisin takaisin alkupisteeseen (voit myös piirtää kuvan):


Lataa ppt "Tutki tasaista ja kiihtyvää kävelyliikettä"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google