Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Innopaja 16.5.2018.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Innopaja 16.5.2018."— Esityksen transkriptio:

1 Innopaja

2 Tavoitteet Toimintamallikuvaukset ja verstaat kuntoon, loppusuora alkaa! Juurruttamisen ohjenuora a la #Hyvätervearki - Miten toimintatavan juurtumista edistetään maakunnassa ja kunnassa? - Mitä tulee tapahtua, jotta toimintatapa juurtuu?  Toimii pohjana myös innovaatiokatsauksen työstämisessä – syyskuussa määritellään yhdessä innovaatiokatsauksen tarkempia sisältöjä!

3 Juurtuminen, juurruttaminen; leväminen, levittäminen?
Paljon puhutaan levittämisestä ja juurruttamisesta, mutta mitä me oikeasti näillä termeillä tarkoitamme? Yritetään selkiyttää nämä termit – ymmärrämmekö ne samalla tavalla? Pariporina, 5 min. Kirjatkaa esiin tulleet ideat post it –lapuille. Parit esittelevät keskeisimmät ajatukset koko ryhmälle, kaikki post it –laput kuitenkin kerätään talteen ja kootaan innovaatiokatsausta varten.

4 Hyvät käytännöt pysyvään käyttöön = juurtuminen?
Mitkä ovat matkan varrella osoittautuneet hyviksi keinoiksi juurruttaa käytäntöjä pysyviksi käytännöiksi? Mitä se oikeasti ja konkreettisesti vaatii? Pohditaan juurruttamista edistäviä tekijöitä eri näkökulmista: Asiakas Ammattilaiset Organisaatio Kunta/maakunta Menetelmänä LEARNING CAFE.

5 Learning cafe Jakaudutaan kolmeen ryhmään: ammattilaiset, organisaatio ja kunta/maakunta; asiakas on yhdellä virtuaalisella pisteellä Flingassa ( Kullekin pöydälle valitaan puheenjohtaja/kirjuri, joka pysyy omassa pöydässään koko ajan. Prosessin edetessä pöytäryhmien jäsenet vaihtavat pöydästä toiseen, jolloin uusi pöydän ympärille muotoutunut ryhmä pohtii aiempia tuotoksia ja ideoi niitä eteenpäin.  Papereihin ja lappuihin kirjoitetaan vapaasti ideoita ja ajatuksia. Keskustelua käydään kuuntelemalla, kertomalla omia mielipiteitä, kommentoimalla siten, että jokainen saa äänensä kuuluviin. Keskustelujen jälkeen vaihdetaan pöytää. Ainoastaan puheenjohtaja pysyy omassa pöydässään, muut liikkuvat ryhmänä seuraavaan pöytään, jossa keskustelu jatkuu sen jälkeen, kun puheenjohtaja uudessa pöydässä on ensin lyhyesti kertonut aiemman pöytäseurueen ajatukset. Lopuksi puheenjohtajat esittelevät lopputulokset kaikille osallistujille.

6 Yhteenvetoa

7


Lataa ppt "Innopaja 16.5.2018."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google