Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Harjoituksen ohjaaminen

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Harjoituksen ohjaaminen"— Esityksen transkriptio:

1 Harjoituksen ohjaaminen
Kun olet vastuussa harjoituksen suunnittelusta, muista jakaa harjoituksen toteutus-suunnitelma harjoituksen muille ohjaajille. Kun jaat ennakkoon tiedon harjoituksen sisällöstä, ei mene aikaa idean selittämiseen ”aikuisten kesken”. Yhdessä ohjaajatiimin kanssa toteutuu harjoituksessa hyvä ohjauksellisuus ja palaute osallistujille. Tutustu eri ohjaustyyleihin. Kaikki ohjaustyylit eivät sovellu suunnistusharjoitukseen. Tunnista tyylisi ohjata ja kehity ohjaajana. Ohjaaminen - valmentajakoulutuksen taso 1.

2 Lähtökohtana on osallistujan taso
Huomioi kaikessa ohjauksessa ja kaikissa tehtävissä osallistujan taso. Mielekäs ohjaaminen sisältää seuraavia elementtejä: Sopivalla tavalla haastavia tehtäviä, Mahdollisuuksia ongelmanratkaisuun, Houkuttele esiin luovuutta, Onnistumisen, oivaltamisen ja osaamisen kokemuksia. Tarjoa mielekkäitä ja innostavia tehtäviä. Ohjaaminen - valmentajakoulutuksen taso 1.

3 Sosiaalisten tarpeiden huomioiminen
Rakenna ohjaustilanteet siten, että jokainen tulee huomioiduksi ja nuoret ovat harjoituksen aikana toistensa kanssa tekemisissä. Sosiaalisia tarpeita on mm. Tuntea itsensä hyväksytyksi, Ryhmään kuulumisen tunne, Tarve yhteistyöhön, auttamiseen ja että voi osoittaa luottamusta ryhmälleen. Ryhmä on harrastuksen vahvuus! Ohjaaminen - valmentajakoulutuksen taso 1.

4 Ohjaaminen - valmentajakoulutuksen taso 1.
Vaihtoehtoja ohjaukselle suunnistusharjoituksessa. Ohjaus ennen lähtöä. Käy nuorten kanssa läpi harjoituksen tavoite. Selvennä, miten tavoitteeseen pääsee, eli mihin suunnistuksessa kannattaa keskittyä. Varmista, että lähtösuunta on oikein ja suunnitelma ykkösrastille on kunnossa. Seuraa maastossa. Tarkkaile työskentelyä ja havainnointia. Asettaudu rastille tai rastivälillä, seuraa työskentelyä rastilla / rastivälillä. Juokse harjoitus nuoren kanssa. Pyydä häntä puhumaan koko ajan suunnitelmistaan ja toimistaan. Ohjaaminen - valmentajakoulutuksen taso 1.

5 Ohjaaminen - valmentajakoulutuksen taso 1.
Palaute Vaihtoehtoja Kysy yhden tai useamman rastivälin reitinvalinnasta ja/tai toteutuksesta. Kysy, miten nuori onnistui suhteessa harjoituksen tavoitteeseen. Muista: Kysy nuoren taitotason mukaisia kysymyksiä. Kysy, mitä nuori oppi tänään. Kysy, mitä tänään opittuja asioita nuori aikoo hyödyntää seuraavalla suunnistuskerralla. Pyydä piirtämään reitti yhdeltä tai useammalta rastiväliltä. Kerro havaintojasi maastosta. Ohjaaminen - valmentajakoulutuksen taso 1.

6 Ohjaaminen - valmentajakoulutuksen taso 1.
Hampurilaispalaute Kerro positiivisia asioita, onnistumisista. Kerro tiivistetysti, missä asioissa olisi kehitettävää. Puhu konkreettisesti. Kehu nuorta, esim. asennoitumisesta harjoitukseen. Palautteesta yleisesti Anna positiivista palautetta osallistumisesta, hyvästä ilmapiiristä, yrittämisestä, onnistumisista. Ohjaaminen - valmentajakoulutuksen taso 1.


Lataa ppt "Harjoituksen ohjaaminen"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google