Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Neuvottelu ja asioiden pilkkomisen taito

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Neuvottelu ja asioiden pilkkomisen taito"— Esityksen transkriptio:

1 Neuvottelu ja asioiden pilkkomisen taito
Suomen Laatuyhdistys ry:n Osaamisen kehittämisfoorumi (OKF) Te tapäivä ke klo – 18 Neuvottelu ja asioiden pilkkomisen taito Rita Ahvenniemi

2 Suomen Laatuyhdistys ry:n Osaamisen kehittämisfoorumi (OKF) Te tapäivä ke klo – 18 14.30 Omakustanteinen kahvi Tavastian kahviossa 15.00 Tervehdyssanat, pj. Jukka O. Mattila, OKF 15.10 FT Rita Ahvenniemi: Neuvottelu ja intressien vieminen sujuvasti yleisemmälle tai yksityiskohtaisemmalle tasolle Neuvottelun perusteet Neuvottelutilanteen osapuolten lähtökohdat ja niiden ymmärtäminen Chunking: asioiden pilkkominen ja asianomaisen kyky erottaa yksityiskohdat lopputuloksesta 17.30 Loppukeskustelu ja tilaisuuden päättäminen.

3 Neuvottelun perusteet
Yhteinen tavoitteemme? Miten siihen pääsemme?

4 Neuvottelun osapuolet
Esimerkiksi Toimeksiantajan tavoite ja näkökulma Työntekijän tavoite ja näkökulma Asiakkaan tavoite ja näkökulma Miten navigoiden näissä? Rita Ahvenniemi:

5 Neuvottelutilanteiden ymmärtäminen 1
Kuuntelu ja toistaminen: Vastapuolen henkilö: ”Olette hoitaneet tämän asian kerta kaikkiaan surkeasti!” Sinä: ”Olette sitä mieltä, että olemme hoitaneet tämän asian tosi surkeasti.” Vastapuolen henkilö: ”No, en tiedä tarkoitinko nyt ihan sitä, mutta…” Rita Ahvenniemi:

6 Neuvottelutilanteiden ymmärtäminen 2
Oma toivomus ja kuuntelu: Kerro mitä haluat. Kysy toisen näkemyksestä. Toista mitä hän sanoo! Esimerkki: Sinä: ”Haluaisin, että toimimme tavalla A. Mikä tapa olisi sinusta hyvä?” Vastaus: Tapa B on ehdottomasti paljon parempi! 3. ”Ymmärrän, tapa B olisi sinusta paljon toimivampi.” Vastaus: No, voimme tietysti keskustella myös A:sta…

7 Ikävistä muutoksista kertominen
Näytä ikävä muutos fläppi-taululla tai liitutaululla. Mene itse tilaisuuden osallistujien joukkoon ja totea: Meille on tullut tällainen tilanne. Tämä on nyt meistä kiinni. Miten meidän kannattaisi tässä toimia? Rita Ahvenniemi:

8 Chunking 1: asioiden vieminen yleiselle tasolle (chunk up)
Lähtökohta Yhteiset intressit löytyvät helpommin yleisemmältä tasolta (chunk up) Opettaja: ”Ette halua, että lapsellenne annetaan erityisopetusta. Mitä siinä on teille tärkeää?” Vanhempi: En halua, että lapseni eroaa joukosta. Haluan, että hän pärjää muiden kanssa. Opettaja: ”Erityisopetus auttaisi lastanne pärjäämään hyvin ja pysymään muiden joukossa.” Vanhempi: ”Ok, siinä tapauksessa.”

9 Chunking 2: Asioiden vieminen yksityiskohtaiselle tasolle (chunk down)
Lähtökohta Pilkkomalla pienempiin osiin pääsemme asian ytimeen ja siitä eteenpäin (chunk down) Haluaisin vähemmän stressiä (1). - Mistä sen huomaa, kun tilanne on parantunut? No, silloin löydän kaikki kansiot ja saan nopeasti tarvitsemani tiedot. Haluaisin vähemmän stressiä (2) - Mistä stressisi koostuu? Jaa se kolmeen konkreettiseen osaan. Otan töitä mukaan kotiin. Liikaa dokumentointia. Keskeytyksiä. - Mikä näistä hoituu helpoiten. Aloitetaan siitä.


Lataa ppt "Neuvottelu ja asioiden pilkkomisen taito"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google