HYVINVOINTIANALYYSI ALKUINFO

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Ylipaino on yksi keskeisimmistä terveysuhkista sekä Suomessa että maailmanlaajuisesti. Selvitä suomalaisten ylipainon syntyyn vaikuttavia tekijöitä sekä.
Advertisements

Duodecimin ratkaisut terveyden ylläpitoon
Mittauksista Petteri Sappinen.
Case: UNIC-Services Oy. UNIC-Services Oy  Perustettu 1993, perustaja Saara Remes- Ulkunniemi  Yritys tarjoaa koulutuspaveluita eri puolilla Suomea 
Innostaa, uudistaa ja yhdistää. Annetaan jokaisella lapselle mahdollisuus…
Ek:n yrittäjävaltuuskunta
PELIMIEHEN HARJOITUSPÄIVÄKIRJA BJRS 02 WHITE Kesä 2014.
TavoiteToteutusesimerkkiMilloin suoritetaanSeuranta ja arviointi Tavoitteena on edistää liikunnan avulla terveellistä ja aktiivista elämäntapaa. Tavoitteena.
TEAM työsuojeluviikko
TYÖTERVEYSLÄÄKÄRIN NÄKÖKULMA
Ka-Ki D98 PÄIVÄKIRJA KESÄ TERVEHDYS PELIMIES! Jääkiekko on nopea peli, jossa tarvitaan monipuolisia taitoja. On tärkeätä että liikut myös kesällä.
Uni ja lepo -yleistä Ihminen nukkuu noin 1/3 elämästään.
Elämänlaatu Mitkä tekijät vaikuttavat nuoren hyvinvointiin?
Toivoisitko… Vähemmän stressiä? Enemmän suorituskykyä?... työssä... perheessä liikunnassa... opiskelussa.
Projektityöskentely Luento 1: kurssin käytännön asiat Hanna-Kaisa Lammi
8. LIIKUNTA EDISTÄÄ TERVEYTTÄ TERVEYSTIETO 7. Pienryhmässä Kirjoittakaa (yksi asia per lappu, niin monta lappua kuin keksitte) Vihreälle lapulle liikunnan.
2. SyDÄN- ja verisuonitaudit
Firstbeat Hyvinvointianalyysi: Edut yrityksille. FIRSTBEAT Yli 15 vuoden kokemus sykkeeseen ja sykevaihteluun perustuvista menetelmistä Vahva tieteellinen.
Fysioterapia työterveyshuollossa Työn psykososiaalinen kuormitus.
Sanni Tamminen, Anne-Marie Tenhunen, Jatta Haavasoja ja Laura Oksanen.
Mieli voi sairastua, niin kuin kehokin Erilaisia mielenterveysongelmia voi esiintyä kaiken ikäisillä Tilapäinen oire saattaa olla terveen mielen reaktio.
Opas hoitajalle EKG:n vuorokausinauhoitukseen
3 Terveystottumusten tutkiminen. Tutkimusmenetelmien arviointi Validiteetti eli pätevyys – Onko mitattu sitä mitä pitikin – Voi tutkia vertaamalla menetelmää.
KUTSU HYVINVOINTIANALYYSIIN Tunnista hyvinvointiisi vaikuttavat tekijät Hyvinvointianalyysi toteutetaan: pp.kk.vvvv Ilmoittaudu mukaan:
Arkeen Voimaa (CDSMP) - Ryhmästä tukea pitkäaikaissairauden oireiden hallintaan ja arjen sujuvuuteen.
BMI = painoindeksi= paino/(pituus x pituus metreinä) Body Mass Index eli painoindeksi on ainoastaan viitteellinen väline painon arvioimiseen. Se ei ole.
Ergonomia Istuma- ja näyttöpäätetyö. Mitä on ergonomia? Ergonomian avulla työnteko on helpompaa. Ergonomiaan liittyvät: – oikeat työskentelyasennot.
8. MIELEN HYVINVOINTI TERVEYSTIETO 9. Mitä hyvää sinulle kuuluu tänään?
TE 3 TERVEYS JA TUTKIMUS Perhon lukio Essi Rantala
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
HYVINVOINTI = STRESSIN HALLINTA - LIIKUNTA TRAINER4YOU EDUCATION.
Muistisairaudet dementia ja Alzheimer. Miten syntyy ja mitkä tekijät vaikuttavat? Dementian yleisin syy on alzheimerin tauti (yli 50%) tai vaskulaarinen.
Muistihäiriöt Hilla ja Kati. Muistihäiriöt Muistihäiriöt voivat olla hetkellisiä ja lieviä muistivaikeuksia tai vaikeita ja pitkäkestoisia häiriöitä.
Mielenterveyden häiriöt
HYVINVOINTIANALYYSI: EDUT YRITYKSILLE
Perustettu vuonna 1927.
Omasta hyvinvoinnista huolehtiminen omiin arvoihin sitoutumalla
Tarvittaessa lisää tähän tietoa ilmoittautumisesta ja yhteystietosi
CHILD-SLEEP -TUTKIMUSPROJEKTI
Kohonnut verenpaine.
Vinkkejä sähköiseen viestintään
Lean Canvas palveluiden suunnittelun ja kehittämisen apuvälineenä
Fyysisen aktiivisuuden on havaittu edistävän myös lasten tiedollisia toimintoja, kuten muistia, tarkkaavaisuutta sekä tiedonkäsittely- ja ongelmanratkaisutaitoja.
Kuume ja flunssa Mika ja Eerik.
KUTSU HYVINVOINTIANALYYSIIN
Unissakävely.
KUTSU HYVINVOINTIANALYYSIIN
Ravinto ja liikunta Urheilijan tai terveysliikuntaa harrastavan ihmisen haaste ravinnossa on löytää ruokavalioon sopiva energian määrä.
TE3 HYVINVOINTITEKNOLOGIA
changeday.fi Twitter #changedaysuomi Facebook ChangeDaySuomi-ryhmä
KUTSU HYVINVOINTIANALYYSIIN
Tarvittaessa lisää tähän tietoa ilmoittautumisesta ja yhteystietosi
Hyvinvointianalyysi palaute.
Talvityhyt-seminaari turvallisuutta - terveyttä - työkykyä -
Taikapuhe Oy Riitta-Liisa Kanniainen
Rekan ratissa istuu isiä ja äitejä
PITKÄAIKAISREKISTERÖINNIT
Työikäisten kuntoutus
VÄHÄN LIIKKUVIEN AKTIVOINTI
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
Digitaalisen oppimisohjelman työpaja Jyväskylän vertaisoppimispäivä 5
Ei voi löytää uusia maisemia ennen kuin uskaltaa lähteä liikkeelle.
HYVINVOINTIANALYYSI: EDUT YRITYKSILLE
Tarvittaessa lisää tähän tietoa ilmoittautumisesta ja yhteystietosi
Kutsu Firstbeat Hyvinvointianalyysiin
Ergonomia Fyysisesti raskas työ.
Case-linkit sana&search[asiasana]=Yhteistoimintamenettely
Firstbeat Hyvinvointianalyysi
Terveyttä työpaikoille – suositukset
Esityksen transkriptio:

HYVINVOINTIANALYYSI ALKUINFO

FIRSTBEAT Perustettu Jyväskylässä v. 2002 Yli 20 vuoden tutkimustyö ja kokemus sykkeeseen ja sykevaihteluun perustuvista menetelmistä Lähtöisin Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksesta (KIHU) Ainutlaatuinen digitaalinen mallimme kehon fysiologiasta muuttaa sykedatan henkilökohtaiseksi palautteeksi ja toimenpiteiksi Firstbeat tuo lähes laboratoriotarkan ja huippu-urheilijoiden suosiman analyysin hyödyt kaikkien saataville HALLITSE STRESSIÄ PALAUDU PAREMMIN LIIKU OIKEIN

FIRSTBEAT ON SUORITUSKYVYN JA HYVINVOINNIN EDELLÄKÄVIJÄ Huippu-urheilu Yli 700 huippujoukkuetta käyttää Firstbeatia voittaakseen maailman kilpailluimmilla areenoilla. Kuluttajatuotteet Firstbeatin analytiikkaa yli 75 kuluttajatuotteessa mm. sykemittarit ja älykellot. Työ ja hyvinvointi Firstbeat on edelläkävijä hyvinvoinnin mittauksissa. Hyvinvointianalyysi on tehty jo yli 250,000 työntekijälle.

FIRSTBEAT HYVINVOINTIANALYYSI Mitattu tieto auttaa tunnistamaan hyvinvointiin vaikuttavat tekijät Hallitse stressiä Tunnista keskeiset kuormitustekijäsi Palaudu paremmin Näe onko unesi palauttavaa Liiku oikein Todenna liikuntasi vaikutukset Hyvinvointi syntyy työssä, levossa ja vapaa-ajalla.

Miltä sinun päiväsi näyttää? Millaiset ovat liikuntasi terveys- ja kuntovaikutukset? Ovatko stressi ja palautuminen tasapainossa? Onko unesi palauttavaa? Case 2016

ALKOHOLI HEIKENTÄÄ PALAUTUMISTA 44-vuotias terve nainen, BMI 21,3 Torstai Ei alkoholia, leposyke 40 Perjantai 3 annosta alkoholia, leposyke 43 Case Alkoholi

Kovatehoinen liikunta voi viivästyttää yöpalautumista Case Kiireinen äiti

HYVINVOINTIANALYYSI KÄYTÄNNÖSSÄ

MITTAUKSEN ALOITTAMINEN

MITTAUKSEN AIKANA Mittausjakson alussa saat sähköpostiisi viestin, jossa on linkki (Hyvinvointianalyysin tilaamiseen), taustatietojen ja päiväkirjan täyttämiseen. Laite ei ole vesitiivis, joten irrota se suihkun, saunan ja uimisen ajaksi. Mittaus jatkuu automaattisesti, kun laite kiinnitetään uudestaan. Vaihda elektrodit kerran päivässä, esim. suihkun yhteydessä tai jos ne irtoavat kesken mittauksen. Lopeta mittaus irrottamalla mittalaite kehosta, mittaus päättyy automaattisesti.

Huomioitavaa sairauksien ym. osalta Hyvinvointianalyysin tulokset ovat epäluotettavia, emmekä suosittele mittauksia, mikäli asiakkaalla on: Sydämen tahdistin Sydämen siirto tai vaikea sydänsairaus Jatkuva eteisvärinä tai eteislepatus Kontrolloimaton kilpirauhashäiriö Korkea kuume (kuumeisena mittaus kannattaa siirtää) Mikäli asiakkaalla on jokin seuraavista tiloista, mittauksen voi tehdä, mutta huomioithan, että tulokset voivat olla epäluotettavia: Haarakatkos Pallolaajennettu tai ohitusleikattu sepelvaltimotauti Krooninen neurologinen sairaus (MS, Alzheimer, Parkinson) Diagnosoitu vakava masennus tai uupumus (lääkitys) Raskaus HUOM! Hyvinvointianalyysi ei ole diagnostinen työkalu, jonka avulla selvitetään sairauksia.

MUISTA! Aloita mittaus viimeistään viikon kuluessa laitteen saapumisesta. Kiinnitä mittalaite rintakehääsi ja varmista, että vihreä valo laitteessa vilkkuu Lopeta mittaus 3vrk:n kuluttua Palauta mittalaite ja yhteystietolomake

KIITOS OSALLISTUMISESTA! www.firstbeat.fi #firstbeat Firstbeat Technologies Firstbeat Technologies Ltd @FirstbeatInfo @firstbeat_technologies