Liikutaan.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Luku 2 Luusto on sisäinen tukirankamme.
Advertisements

Method Putkisto Lajiesittely
Luu ja rusto kappale 2. kirjasta
Ampujan fyysinen harjoittelu
Terveysliikunta Anne Partala 2011.
LIIKUTTAVAN HYVÄ HENKILÖKUNTA Hämeenlinna
Suositusopas ladattavissa osoitteesta:
LIIKUNTA JA KOULUIKÄINEN
Lasten ja nuorten urheiluharrastus
Kappale 2 Luuston tehtävät 1. tukee suojaa.
S. 30 – 39 LIIKUNTA s. 30 – 39
Asta Heino Koulutuskeskus Tavastia Sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala
VARHAISKASVATUKSEN LIIKUNTASUOSITUKSET
LUUSTO.
Tuki- ja liikuntaelinsairaudet
Tuki- ja Liikuntaelimistö
8. LIIKUNTA EDISTÄÄ TERVEYTTÄ TERVEYSTIETO 7. Pienryhmässä Kirjoittakaa (yksi asia per lappu, niin monta lappua kuin keksitte) Vihreälle lapulle liikunnan.
Osteoporoosi.  Osteoporoosi, joka tunnetaan yleisemmin nimellä luukato, on sairaus jossa luun tiheys ja rakenne on heikentynyt ja se saa luun murtumaan.
Olli Simonen, Suomen Osteoporoosiyhdistys Heinola
OSTEOPOROOSI ON AINEENVAIHDUNTASAIRAUS. LUUSTO  Luusto uusiutuu n. 10 vuodessa  Osteoklastit hajottavat luukudosta  Osteoblastit rakentavat luukudosta.
 Luu on elävää kudosta - sisältää soluja, verisuonia ja hermoja  uusiutuu jatkuvasti: hajottajasolut; osteoklastit > suolahapon avulla "syövät" luuhun.
TUKI-JA LIIKUNTAELINSAIRAUD ET Nea, Enni, Sanni ja Kukka-Maaria.
Lihasvoima on huipussaan noin 30 vuoden iässä, Lihasmassa vähenee lähes puoleen 20. ja 90. ikävuoden välillä lihasvoima on huipussaan noin 30 vuoden iässä,
FYYSINEN TOIMINTAKYKY. Hyvä fyysinen toimintakyky auttaa suoriutumaan arjen ja työn (=opiskelun) vaatimista haasteistaHyvä fyysinen toimintakyky auttaa.
Ergonomia Seisomatyö.
Lapin yläkouluakatemia Ravitsemus © Sanni Virta ja Liisa-Maija Rautio.
Ruokakolmio Nuoren ravinto Juomat eivät pidä nälkää kuten kiinteä ruoka, ja sokeroituina niissä on yleensä paljon energiaa. Sokeriset juomat vaurioittavat.
Ergonomia Istuma- ja näyttöpäätetyö. Mitä on ergonomia? Ergonomian avulla työnteko on helpompaa. Ergonomiaan liittyvät: – oikeat työskentelyasennot.
7. Syö hyvin TERVEYSTIETO 7. Terveellinen ruokavalio Monipuolinen ruokavalio edistää terveyttä ja hyvinvointia. 1. Mitä syön? Valitse monipuolisesti ruokapyramidin.
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
9. KUNTOA KANNATTAA KEHITTÄÄ TERVEYSTIETO 7. Pohdi : Mitä hyötyä on koululiikunnasta?
SENIORI/NAISTENSALI. NAISET/MIEHET YLI 75-VUOTIAAT.
Tuki- ja liikuntaelinten sairaudet Tuki-ja liikuntaelinsairaudet
Tuki- ja liikuntaelinten sairaudet
Kohti hyvää kuntoa.
Vastaava fysioterapeutti Kati Kauppala
Pysy hyvässä työvireessä
Varhaiskasvatuksen liikuntasuositukset
Tuki- ja liikuntaelinten sairaudet
Varhaisvuosien fyysisen aktiivisuuden suositukset (2016)
 Luu elävää kudosta - sisältää soluja, verisuonia ja hermoja  uusiutuu jatkuvasti: hajottajasolut; osteoklastit > suolahapon avulla "syövät" luuhun.
Koulutus 8.5. Liikuntasuositukset, -tutkimukset ja Liikkuva koulu
Asento Kpl 23.
Nuoren urheilijan ravitsemus
Pharmanex® Bone Formula
Tuki- ja liikuntaelintensairaudet
Liikutaan Kpl 29.
6.4 Liikunnan merkitykset
Tuki-ja liikuntaelinten sairaudet
Liikunta Liikunta on tärkeä osa terveellisiä elämäntapoja. Useimpien sairauksien taustalla on syy liikkumattomuuteen. Lisäksi liikunta ja terveelliset.
Fyysisen aktiivisuuden on havaittu edistävän myös lasten tiedollisia toimintoja, kuten muistia, tarkkaavaisuutta sekä tiedonkäsittely- ja ongelmanratkaisutaitoja.
Liikunta+ravinto.
Liikutaan.
Nivelten, lihasten ja luuston rakenne ja toiminta
Kohti hyvää kuntoa Kpl 30.
Tekijät: Elsa, Noora ja jemina
Tekijät: Topias, Hilja ja Linda
Asento! -Lepo! Kpl 31.
Siiri, Kaisla, Lola ja Zibin
Tehneet Helmi, Emmi ja Krista  8M
PERUSLIIKUNTA.
Kohti hyvää kuntoa.
Luusto Ihmisessä n. 200 luuta Luukudos on sidekudosta
LIIKKUUKO LAPSESI RIITTÄVÄSTI?
3-05 Liikunta.
Liikunta tukee työhyvinvointia
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
LUUSTON TERVEYTTÄ TUKEVA LIIKUNTA
Ergonomia Fyysisesti raskas työ.
Ergonomia Seisomatyö.
Esityksen transkriptio:

Liikutaan

Liikunnallinen elämäntapa Liikunnallinen elämäntapa on terveyssuositus, joka tuo toteutuessaan mukanaan hyvän peruskunnon ja pienentää riskiä sairastua moniin tauteihin. Nuorten liikuntasuositukset kertovat, paljonko liikuntaa yläkoululainen tarvitsee, jotta hänen hyvinvointinsa ja terveytensä rakentuvat kestävälle pohjalle.

Liiku ainakin 1,5 tuntia päivässä! Paranna kestävyyttäsi liikkumalla niin, että hengästyt joka päivä. Kehitä voimaa ja notkeuttasi kuormittamalla lihaksia ainakin kolme kertaa viikossa. Liiku aina kun voit! Venyttele ja pidä taukoja. Vältä yli kahden tunnin istumisjaksoja ja rajoita ruutuaika kahteen tuntiin päivässä niin sinulle jää aikaa muuhunkin.

Liikunnan hyödyt keholle. Hengittämiseen liittyvä tapahtumaketju toimii parempikuntoisella tehokkaammin. Hyväkuntoisen sydän on vahvempi. Myös lihaksissa, nivelissä ja luustossa voidaan havaita hyviä säännöllisen liikkumisen mukanaan tuomia muutoksia Lihakset ja nivelet kehittyvät vahvemmiksi ja kestävimmiksi.

Kehossamme on yli 600 liikuntalihasta, joita voimme tahdonvoimalla liikuttaa. Ne: Ovat aktiivista elimistölle hyödyllistä kudosta. Ovat tärkeä osa fyysistä toimintakykyisyyttä. Tarvitsevat harjoitusta joka päivä. Tukevat kehoa ja ylläpitävät hyvää tasapainoista ryhtiä. Mahdollistavat ilmeet ja eleet. Auttavat painonhallinnassa.

Vahvat luut luuliikunnalla. Ihmisellä on 206 luuta, joiden tehtävänä on olla tukirankana, suojana ja lihasten kiinnityskohtana. Luu on elävää kudosta, joka uusiutuu jatkuvasti. Verisolut valmistuvat luuytimessä ja luusto toimii myös mineraalivarastona. Luut kasvavat lapsuudessa ja nuoruudessa pituutta. Tämän lisäksi ne vahvistuvat kun niitä rasitetaan. Luuliikunnan tavoitteena on vahvistaa luita ja lihaksia sekä parantaa lihaskuntoa. Luuliikunnalla voidaan ehkäistä luukatoa eli osteoporoosi-nimistä sairautta

Kysmäyksiä Onko liikunnallinen elämäntapa hyvä valinta Pitääkö liikkua joka päivä Onko ihmisellä yli 500 lihasta