Mirella Huttunen, Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Monikulttuurinen järjestötyö
Advertisements

XX RESPONSE KEHITTÄMISKUMPPANUUS RESPONSE-KEHITTÄMISKUMPPANUUS
Monikulttuurisuus opetuksessa
A w a i l a b l e Ammatillista täydennyskoulutusta kansainvälisissä tai kulttuurisesti monimuotoisissa työyhteisöissä ja monikulttuurisessa asiakastyössä.
Miten kunnassa toteutetaan yhteisöllisyyttä
Yhdenvertaisuus ja tulkkaus – mihin maahanmuuttajalla on oikeus?
Maahanmuuttajataustaisten opiskelijoiden tukeminen Variassa Kamut-projektin yhteenvetoa Varian opettajien kokemuksia.
O SALLISUUS YHDENVERTAISUUS JA ARJENHALLINTA N UORISOTUTKIMUKSEN & NUORTEN NÄKÖKULMAA Mirja Määttä Itä-Suomen yliopisto.
Kouluttajakoulutus 2011 MONIMUOTOISUUS OSASTOSSA.
Siviilipalveluksen kehittäminen kansalaispalvelu- näkökulmasta Dosentti (TaY), HT Pirjo Jukarainen.
Keravan seurakunta - matkakumppanisi
Järjestöjen näkökulma ja rooli työllistymisen tukemisessa
OPS2016 – Koulu rakentaa tulevaisuutta
DEMOKRATIA, OSALLISUUS JA VAIKUTTAMINEN UNESCO-KOULUSSA
Lasten osallisuutta kartoittamassa
 Tämä on rasismia!   Punainen Risti viettää 21. maaliskuuta YK:n rasismin vastaista päivää yhdessä monien muiden järjestöjen ja kansalaisliikkeiden kanssa.
Yleisohje Diasarja on jaettu kolmeen osaan esitettäväksi joko kokonaan tai soveltuvin osin: ensimmäisessä osiossa (diakuvat 1-7) tuodaan vammaisen samanarvoisuus.
Demokratian ja oikeudenmukaisuuden edistäminen Suomessa
Susanna Lehtonen Erityisasiantuntija Romaniväestön koulutustiimi
Pohjois-Karjalan järjestöpäivät 2011 Monikulttuurisuustyöpaja
LUENTORUNKO: Mitä työnohjaus on Työnohjauksen muodot
Kansainvälisiä ja kotimaisia lainsäädäntönäkökulmia Työ kuluu kaikille Vammaisfoorumi ry:n ja TE-palveluiden koulutuspäivä Liisa Murto oikeuksienvalvontalakimies.
MEDIAVAIKUTTAMISEN MAHDOLLISUUDET RAUNA RAHJA KOORDINAATTORI MEDIAKASVATUSSEURA UUSI KOULU III -seminaari , Mikkeli.
LATAAMO osallisena yhteisössä. Lataamo -työskentelyn tavoitteet Kuulla ihmisten kokemuksia ja saada uutta tietoa. Tehdä näkyväksi osallisuuden toteutumista.
Nuorten osallisuus Varkauden nuorisovaltuusto Wanuva.
YHDENVERTAISUUSSUUNNITTELUN HYVÄT KÄYTÄNNÖT
Allianssin hyvinvointifoorumi Hanna.Mari Manninen VISIONA NUORET VOIVAT HYVIN - Mitä tavoittelemme, kun puhumme hyvinvoinnista?
Voidaanko yhdenvertaista osallisuutta ja yhteisöllisyyttä mitata? Päivi Rouvinen-Wilenius,
Oikeusperustainen ohjelmatyö lasten näkökulmasta Case Nace la Esperanza, Kolumbia Annette Gothóni, Suomen World Vision.
Aktiivisen ikääntymisen ja sukupolvien välisen solidaarisuuden eurooppalainen teemavuosi Eeva Karjula Eläkeliiton Keski-Suomen piirin toiminnanjohtaja.
TERVETULOA! OSALLISTAVAA OPPILASTOIMINTAA. NUKSUN YDIN Nuoret tekevät –aikuiset tukevat Anna nuorten tehdä itse Innosta, tue, kannusta Nuorten kyvyt esiin!
1 Vammaislakien yhdistäminen Keijo Kaskiaho Kouvolan Vammaisneuvosto Keijo Kaskiaho.
Työpaja 2: KansainväliSYYSpäivät Lahti Tiina Sarisalmi.
TERVETULOA! Opiskeluhuollon oppimisverkosto Marke Hietanen-Peltola Johanna Jahnukainen.
Millaisen maailman haluaisin? Kirjan sivut
Nuorten tieto- ja neuvontatyön auditointi- ja itsearviointimalli Heta Malinen Lähde: Mervi Ahola.
Viestintä ja tiedottaminen Kuinka viestinnästä saadaan vaikuttavaa? Kuinka muut nuoret tavoitetaan tehokkaasti? Miten tiedotteemme lyö läpi mediassa?
JAKE-hanke / Moni-JAKE Järjestöjen monikulttuurisuuden kehittäminen Monikulttuurisuus-teemaryhmä – Järjestö-kunta-yhteistyö – Järjestöjen monikulttuuristaminen.
Tampereen Aikuiskoulutuskeskus1 Leonardo da Vinci Tools for Diversity Hanke monimuotoisuuden systemaattiseen kehittämiseen ESOK-seminaari.
Sisäinen voimantunne Päämäärä- uskomukset Kyky- uskomukset Emootiot Konteksti- uskomukset Sisäinen voimantunne Työtyytyväisyys Sitoutuminen työhön.
Perusopetus Osaamisen kehittäminen TOIMINTAKULTTUURIN MUUTOS - OPS 2016 Organisaation osaaminen – yhteisön osaaminen – yksilön osaaminen.
Strategiaperusta ja ohjelmat
Katsaus YK:n vammaissopimukseen ja Yhdenvertaisuuslakiin
ERITYISTAIDEKASVATUS
PARIKKALAN ESIOPETUSSUUNNITELMA

IHMISARVO JA YHDENVERTAISUUS
Toimiva vuorovaikutus luottamusjohdon kanssa Vesa Salmi
Nuorten äänestysaikeet kuntavaaleissa 2012
Yhdenvertaisuus koulussa
Yhdenvertaisuus sisältää tasa-arvon
KOULUTUS: Hyvät väestösuhteet
Lapsi-ystävällinen kunta
Maahanmuuttajan askeleet työelämässä – Maastå-hanke Yhteisöllinen menetelmä järjestöille Tavoite: tarjota ammattiliitoille ja työyhteisöille.
Kansalaistoiminnankeskus Matara
Kristiina Kontiainen, ylitarkastaja, ESAVI
Jokaisen kasvu osallisuuteen – millaiset yhteisöt sen mahdollistavat?
Uudistuva vammaispalvelulainsäädäntö
Matkailuohjelma – ohjausryhmä V2.0
Asukkaat maakunta- ja sote-uudistuksen keskiöön
FC NOKIA ”Laadukasta tyttöfutista huipulle asti”
Työhyvinvoinnin varmistaminen muutosprosessissa
HENKILÖSTÖTUOTTAVUUDEN PERUSTEET
Käsitemäärittely Osallisuus / Osallistuminen / osallistaminen
Julkisuus Ymmärrettävyys Avoin toiminta Hallinto mahdollistajana.
Osallisuus voi toteutua monella eri tavalla
HLBTI-henkilöiden yhdenvertaisuuden edistäminen Euroopan unionissa
Järjestö 2.0: mukana muutoksessa - avustusohjelma yhdenvertaisuuteen digitalisoituvassa toimintaympäristössä Hankesuunnitelun tueksi käydystä yhteisestä.
OmaLahti –yhdistystapaaminen Monitoimitalo Onni Yhteisen työskentelyn tulokset.
Anssi Aunola Lääkintämestari Keski-Uudenmaan pelastuslaitos
Esityksen transkriptio:

Mirella Huttunen, Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry Työote huippuosallistava ja monikulttuurinen, mutta rakenteet ”homeessa”? Organisaation rakenteelliset esteet yhdenvertaisuuteen ja osallisuuteen liittyen. Mirella Huttunen, Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry

Yhdenvertaisuus perusoikeus: kaikilla ihmisillä tulee olla yhdenvertaiset mahdollisuudet osallistua, kehittyä ja saada palveluita kaikki ihmiset ovat samanarvoisia riippumatta heidän sukupuolestaan, iästään, etnisestä tai kansallisesta alkuperästään, kansalaisuudestaan, kielestään, uskonnostaan ja vakaumuksestaan, mielipiteestään, vammastaan, terveydentilastaan, seksuaalisesta suuntautumisestaan tai muusta henkilöön liittyvästä syystä.

Yhdenvertaisuus Yhdenvertaisten mahdollisuuksien takaaminen ei tarkoita samanlaista kohtelua kaikille, sillä ihmisten lähtökohdat ja mahdollisuudet vaihtelevat yksilöllisesti. Yksinkertaisimmillaan yhdenvertaisuus on toisen ihmisen kunnioittamista.

Monikulttuurisuus Monikulttuurisuudella tarkoitetaan erilaisia kulttuurisia ja kielellisiä taustoja edustavien ryhmien tasa-arvoista rinnakkaiseloa. Viime aikoina ovat yleistyneet myös käsitteet ”moninaisuus” ja ”moniarvoisuus”, jotka viittaavat ihmisten erilaisuuden huomioimiseen laajemmin. Monikulttuurisuus- ja moniarvoisuusajattelun lähtökohta on, että vaikka ihmiset ovat erilaisia, he ovat yhdenvertaisia keskenään.

Osallisuus On halua olla mukana ja ottaa mukaan, mahdollisuutta päästä vaikuttamaan omaan elinympäristöön. Osallisuuteen kasvetaan ja kasvatetaan, aikuiset mahdollistavat nuoren osallistumisen.

Parikeskustelu Miksi yhdenvertaisuus / monikulttuurisuus / osallisuus ei edisty vaikka yksittäinen työntekijä / toimija tekee työtään todella yv:sti tai osallistavasti?

YV:n ja osallisuuden edistämisen edellytyksiä nuorisotoiminnassa - organisaationäkökulma Yhteisymmärrys organisaation perustehtävästä Jäsenistön ja työntekijöiden laajat vaikutusmahdollisuudet Innovatiivisuuden, riskinoton ja luovuuden tukeminen Avoimuus tiedonkulussa (vertik. + horisont.) sekä avoin ja vilkas vuorovaikutus Myönteinen suhtautuminen muutoksiin Yksilöiden tiedot, taidot ja asenteet yhteiseksi osaamiseksi Yhteinen toimintakulttuuri Johdon sitoutuminen

Miten edistää yv:tta ja osallisuutta toiminnassa - organisaationäkökulma: Viestintä / tiedotus Tapahtumien järjestäminen Uusien nuorten ”hankinta” Työyhteisön koulutukset Henkilöstöpolitiikka Syrjinnän ja rasismin torjunta (laki) Nuorten kuuleminen (laki)

Yhteisiä keinoja Mitä koko organisaatio voi tehdä yhteisesti em. toiminnan prosesseissa, jotta yhdenvertaisuus ja osallisuus edistyvät?

Kiitos! mirella.huttunen@alli.fi