Hyvinvoinnin integroidut toimintamallit

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
KULTTUURI KUNTAORGANISAATION MUUTOKSESSA / Hanna-Mari Kokkonen.
Advertisements

Turvaa ja hyvinvointia lapselle ja perheelle – palveluiden yhteiskehittämistä Koontia Arvokas elämä –hankkeen poluilta tulevaisuuden kehittämistä varten.
Perhesosiaalityö Kokkolassa
Palveluketjujen kehittäminen ja laadullisen vaikuttavuuden mittaaminen Sosiaalisen vahvistamisen kehittämistoiminta 2012–2014 Reetta Pietikäinen, kehityspäällikkö.
Vanhuspalvelulaki käytännön työssä
Imatran hyvinvointipalveluiden organisaatiouudistus
LAPSEN ÄÄNI -hanke Etelä-Kymenlaakson perhepalveluverkosto
Asiakkuuden muuttunut rooli, Case Hämeenlinnan terveyspalvelut
Kotihoidon haasteet •Maailma, julkinen terveydenhuolto on jatkuvassa muutoksessa •Tarvitaan muutoksen ymmärtämistä, organisaatio ei kykene hallitsemaan.
Tiedonkeräämisen ja talouden ja toiminnan kohtaamisn haasteet
STARTTI PAREMPAAN ELÄMÄÄN!
Lastensuojelun asiakkaat (kriteeri: lapsen kasvu/kehitys tai terveys vaarassa, välitön ls-tarve) vanhemman/huoltajan päihteiden käyttö (lapsen hoito vaarantuu,
Palveluohjaus Ota Koppi 2 –tilaisuus
Ministeriöverkoston kokous Kohti kestävää tuottavuutta - työelämän laatu, innovaatiot ja tuottavuus -hankkeen käynnistäminen.
Kanuuna seminaari Seinäjoki  Aiemmissa malleissa lähtökohta, jossa määriteltiin hyvinvoinnin esteitä, joita sitten voitiin ratkoa  Toimintavalmius.
Itä-Suomen yliopisto, yhteiskuntatieteiden laitos/ Kuopion kampus
Hollihaan koulu Kokkola Kelpo-pilotointi Koulun taustaa Hollihaan koulussa toimii: Suomenkielinen perusopetus, esikoulu-6. lk. Ruotsinkielinen kielikylpyopetus,
Ammatillisen koulutuksen läpäisyn tehostaminen Lapissa - LÄPSY Toteuttajatahot Rovaniemen koulutuskuntayhtymä: Lapin ammattiopisto Lapin matkailuopisto.
Hankkeessa mukana kaikki Kanta-Hämeen 11 kuntaa Forssan seutukunta (Forssa, Humppila, Jokioinen, Tammela, Ypäjä) Hattula, Hämeenlinna, Janakkala ja Riihimäen.
Työpajojen tehtävä nuorten ohjaus- ja palveluverkoston kehittämisessä Lapin lääninhallitus
Työllisyysportti – työväline työllisyydenhoidon toimijoille
OPPILAS- JA OPISKELIJAHUOLTOLAKI
VALO-HANKE Vaikuttavuutta liityntäpintaosaamisesta
AH Lastensuojelulaki sosiaalityön arjessa Oulun seudun lastensuojelun kehittämisyksikkö Arja Honkakoski Sosiaalityön kehittämispäällikkö.
KOIVUN KEHITTÄMISSUUNNITELMA 1) Mitä arvioidaan? 2) Miten arvioidaan? 3) Tiimityön kehittäminen 4) Yhteistyön tiivistäminen sosiaalityöntekijöiden kanssa.
Hoito- ja kasvatustyö lastensuojelun sijaishuollossa - erikoistumisopinnot 30 op Yleisiä tavoitteita Opiskelija jäsentää ja kehittää työtään moniammatillisessa.
PPPR1-hankkeen päätösseminaari Raisiossa.
LAPSIPERHEIDEN HYVINVOINNIN EDISTÄMINEN PERHELÄHTÖISTÄ TOIMINTAMALLIA KEHITTÄMÄLLÄ Varsinais-Suomen ja Satakunnan Remontti-hankkeen.
Ikääntyvä Suomi ja yhteistyö iäkkäiden kuntoutuksessa EIJA SORVARI säätiönjohtaja MIINA SILLANPÄÄN SÄÄTIÖ REHABILITATION FINLAND (RIFI) RY:N SEMINAARI.
Merja Jokela1 LAHDEN MALLI Merja Jokela Vastaava hammashoitaja Lahti.
Asiakkaan osallisuus kuntatoimijan näkökulmasta Seinäjoki Areena Miten asiakkaan ääni kuuluu terveydenhuollon palveluissa ? Pohjanmaan Potku.
Kuntakokeilut. Kuntakokeilulaki  Laki kuntien velvoitteiden ja ohjauksen vähentämistä ja monialaisten toimintamallien tukemista koskevista kokeiluista.
Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hanke Oulun eteläisen alueen osakokonaisuus Sirkka Kiilakoski Toimiva arki, hyvinvoiva lapsi -seminaari.
Dokumentointi kyse on asioiden ”paperille panemisesta” toimintoja on helpompi arvioida, muuttaa ja parantaa työntekijöiden tehtävät ja vastuut tulevat.
Paljon tukea tarvitsevat – paljon palveluita käyttävät –hanke Keski – Pohjanmaan osakokonaisuus 05/ /2017 Hanketyöntekijät 40% + 40% työajalla Sosiaalityöntekijä.
Strategian kansalaisosion toimeenpano Johtoryhmä Teemupekka Virtanen, STM Karri Vainio, Kuntaliitto/AKUSTI.
TERVETULOA! Opiskeluhuollon oppimisverkosto Marke Hietanen-Peltola Johanna Jahnukainen.
Seminaarin kokoava puheenvuoro LasSe –hankkeen päätösseminaari Kehittämispäällikkö Arja Hastrup.
Hyvinvoiva lapsi ja nuori, Toimeenpano Edistetään oppilas- ja opiskeluikäisten psykososiaalisen hyvinvoinnin tukemista palvelurakenteita ja - prosesseja.
Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hanke Pohjois-Suomen Lasten Kaste - hankekokonaisuus  Neljä osakokonaisuutta: Lappi, Kainuu, Oulun eteläinen.
Mika Heikkilä / Valtuustoseminaari / Lapin sairaanhoitopiiri Tuottavuusohjelma vuosille
Lapsen ja nuoren tukeminen ja osallisuuden vahvistaminen kuntouttavilla elementeillä Petra Suonio 2012.
Ohjaamot alle 30-vuotiaille nuorille Seinäjoki
RAAHEN SEUDUN HYVINVOINTIKUNTAYHTYMÄ
Systeeminen lähestymistapa sosiaalityöntekijöiden koulutuksessa
Hyvinvoinnin integroitu toimintamalli, kuntakokeilu , Oulu Kehittämis- ja laatupäällikkö Elina Välikangas Oulun kaupunki, hyvinvointipalvelut.
MONIAMMATILLISUUS TUEN TARPEESSA OLEVAN LAPSEN JA PERHEEN ARJESSA
Varhaisen vaiheen moniammatillinen yhteistyö
Elinikäisen ohjauksen kehittämisen koordinointitehtävä
AUTTAMISSYSTEEMIT ASIAKKAIDEN JA PERHETERAPEUTTIEN SILMIN
HeNKILÖKOHTAINEN BUDJETOINTI
Millaisin mittarein vaikuttavuutta voidaan mitata?
Följyssä-toiminnan prosessin kuvaaminen
Kainuun toiminnallinen osakokonaisuus
Hoidon saatavuus alatyöryhmä
Tiedolla johtamisen kokonaisuus
Tiedonkeräämisen ja talouden ja toiminnan kohtaamisn haasteet
POHJOIS-SUOMEN LASTEN KASTE – HANKE
Hyvinvointikoulua rakennetaan Oulussa kumppanuudella Arto Willman hyvinvointipäällikkö, sivistys- ja kulttuuripalvelut Oulun kaupunki.
TOIMINTASUUNNITELMAT 2018
HYVINVOINTIKOULU Hyvinvointipäällikkö Arto Willman,
Kehittämismatriisi Resurssit (miten resursoidaan?)
Hyvinvoinnin integroidut toimintamallit kuntakokeilu 2015 – 2016
Osallistava kerhotoiminta
VAKA-verkko Hämeenlinnan ja Riihimäen seuduilla -varhainen tukeminen monimuotoistuvassa varhaiskasvatuksessa – Marjatta.
KP OTE Opinnoista töihin
Monikulttuurisuustyön avainhenkilöverkoston
PAKU –Palvelupolut kuntoon!
Miten sosiaalityöllä tulisi vastata asiakkaiden tarpeisiin?
Perhekeskustoiminnan työpaja
Esityksen transkriptio:

Hyvinvoinnin integroidut toimintamallit Hämeenlinna, Janakkala, Hattula

LAPSEN JA NUOREN HYVÄ PÄIVÄ Varhainen puuttuminen, elämänkaari, monialaisuus, kokonaisvaltaisuus, tarvelähtöisyys, osallisuus, vaikuttavuus, tuottavuus Yksilölliset palvelusuunnitelmat LAPSEN JA NUOREN HYVÄ PÄIVÄ Tiedon saatavuus, tietosuoja ja salassapito suunnitelmia yhdistettäessä Moniammatillisten prosessien ja palvelukeskusten toimintojen suunnittelu Tiedonsaanti toimintokohtaisten kehittämissuunnitelmien tekemistä varten Toimintayksikössä toimivan asiakkaan vastuuhenkilön tai omatyöntekijän toimintaedellytysten kehittäminen

Vastuutyöntekijän nimeäminen Lähtökohtana asiakkaiden suostumus Tarvelähtöinen, moniammatillinen suunnitelma, joka rakennetaan tiettyyn sovittuun tilanteeseen, jossa asiakas tarvitsee moniammtillista tukea Tietojär- jestelmä Vastuutyöntekijän nimeäminen Asiakkaan suostumus tietojen antamiseen Suunni-telma Suunni-telma Suunni-telma Suunni-telma Suunni-telma Suunni-telma

MITÄ KOKEILLAAN: Integroitujen toimintamallien kehittämisellä tavoitellaan asiakaslähtöisyyttä, ennaltaehkäisyä ja mahdollisuutta varhaiseen puuttumiseen sekä pyritään lisäämään tuottavuutta ja vaikuttavuutta Hämeenlinnan kaupungissa sekä Hattulan ja Janakkalan kunnissa. Kokeilun sisältökohteita on kolme: monialaiset lasten ja nuorten palvelut (opetuspalvelut, varhaiskasvatuspalvelut, lastensuojelu, psykososiaaliset palvelut, neuvolapalvelut, kouluterveydenhuolto, nuorisopalvelut, kulttuuripalvelut), perusterveydenhuollon palvelut yhdessä päihde- ja mielenterveyspalvelujen kanssa. Kokeilu kohdistuu hyvinvointipalvelujen strategisen ohjauksen integrointiin. Moniammatillinen toiminta edellyttää monialaista strategista johtamista, jolla on yhteiset käsitteet ja yhteinen kieli. Tästä syystä haluamme integroida palveluja ohjaavat, eri lainsäädännön edellyttämät, kuntatasoiset, strategiset suunnitelmat. Samalla voimme tehostaa hallintotyötä.

MITÄ OPITTIIN: Yksilötasolla tehtävät palvelu- ja hoitosuunnitelmat ovat asiakkaan saaman palvelun punainen lanka. Palvelun laadun, tuottavuuden ja vaikuttavuuden kannalta useita palveluja käyttävällä asiakkaalla tulee olla tarvelähtöisesti rakennettu suunnitelma.

Mitä juurtui ja mitä kannattaa jakaa: Kokeilu tavoitteena on moniammatillisen työotteen ja asiakkaan oman vastuun vahvistamisen. Tavoitteena edelleen vähentää korjaavia palveluja sekä poistaa palvelujen päällekkäisyyksiä tai "hukka" käyttöä, tehottomuutta.

MITÄ VAIKUTUKSIA KOKEILUILLA OLI ASIAKKAISIIN, TALOUTEEN: Suunnitelman toteutusta koordinoi yksi vastuutyöntekijä moniammatillisen tiimin tukemana. Suunnitelma on sähköinen ja sijaitsee tietojärjestelmässä, johon moniammatillisen tiimin jäsenille voidaan antaa pääsy. Vastuutyöntekijä vastaa suunnitelman päivittämisestä yhdessä asiakkaan ja moniammatillisen tiimin kanssa. Lisäksi hän koordinoi suunnitelman toteutusta, esim. asiakkaan itsehoitosuunnitelmaa ja sovittuja palveluja. Yksilötasoisten suunnitelmien integrointi aloitetaan niiden asiakkaiden kanssa, jotka käyttävät runsaasti eri palveluja ja joilla on nyt useita, eri tietojärjestelmissä olevia suunnitelmia. Tuloksena pystymme kohdentamaan nykyistä paremmin oikeat palvelut ja oikean tuen oikeille asiakkaille, jolloin palvelun laatu, vaikuttavuus ja tuottavuus paranevat. Aito moniammatillinen yhteistyö ja luottamus rinnalla kulkevaan, toisen alan asiantuntijaan uudistaa samalla hyvinvointialan työtä.