Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kainuun toiminnallinen osakokonaisuus

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kainuun toiminnallinen osakokonaisuus"— Esityksen transkriptio:

1 Kainuun toiminnallinen osakokonaisuus
Pohjois-Suomen Lasten Kaste –hanke Kainuun toiminnallinen osakokonaisuus IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

2 Pohjois-Suomen Lasten Kaste –hanke pähkinänkuoressa
Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hanke on osa Kaste-ohjelmaa, ja se koostuu neljästä alueellisesta osakokonaisuudesta ja koordinaatio-osiosta. Hankkeen koordinaatiosta vastaa Oulun kaupunki, sivistys- ja kulttuuripalvelut. Osakokonaisuuksien vastuutahoina toimii: Lapin osakokonaisuus: Kolpeneen palvelukeskus ja Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus, Lapin toimintayksikkö (Poske, Lappi) Oulun seutukaaren osakokonaisuus: Oulun kaupunki. Oulun eteläinen osakokonaisuus: Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä. Kainuun osakokonaisuus: Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hankkeen kehittämisteemoja ovat perhekeskus-toiminta, oppilas- ja opiskelijahuolto ja lastensuojelu. Kainuun toiminnallinen osakokonaisuus on mukana lastensuojelun kehittämisteemassa. Hankkeen tavoitteena on hyvinvoinnin ja osallisuuden lisääminen lapsiperheiden arjessa. Lisäksi vähennetään eriarvoisuutta ja estetään lasten ja nuorten syrjäytymistä. Ehkäisevää lastensuojelua vahvistamalla pyritään vähentämään huostaanottojen tarvetta. Periaatteena on oikea-aikaisen tuen kohdentuminen lapsiperheiden arkeen erilaisissa kasvu- ja kehitysympäristöissä. Kainuun toiminnallisen osakokonaisuuden tavoitteet ovat: Lapselle vastuussa olevalla yhteistyöllä varmistetaan lapselle oikea apu oikeaan aikaan. Vahvistetaan lasten ja perheiden kuulemista ja osallisuutta lastensuojelun asiakasprosesseissa. Kehitetään lapsi- ja perhekohtaisen lastensuojelun työkäytäntöjä ja tukimuotoja. Vahvistetaan työntekijöiden osaamista lasten ja perheiden kanssa työskentelyssä sekä monitoimijaisessa verkostoyhteistyössä. Pohjois-Suomen Lasten Kaste –hankkeen toteutusaika:

3 Kehittämistyö käytännössä ja yhteistyössä eri verkostojen ja asiakkaiden kanssa
Laadittu lastensuojeluntarpeen selvitysten tekemisen tueksi esitietolomake. Lapsen kuulemisen ja kohtaamisen kehittäminen lastensuojelussa prosessikoulutuksen keinoin. Kysely kainuulaisille lastensuojeluntarpeen selvityksen kokemuksista. Intensiivisen päihdeperhetyön kehittäminen ja koulutusten järjestäminen . Lapsiperheille suunnattujen palvelujen kokoaminen ja vieminen Hyvinvoinnin palvelutarjottimelle yhteistyössä Hyvinvoinnin palvelutarjotin –hankkeen ja kehittäjäasiakkaiden kanssa. Voikukkia –toimintamallin tuominen Kainuuseen. Käynnistetty Voikukkia –ammatillinen vertaistukiryhmä sijoitettujen lasten biologisille vanhemmille.

4


Lataa ppt "Kainuun toiminnallinen osakokonaisuus"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google