Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

KOIVUN KEHITTÄMISSUUNNITELMA 1) Mitä arvioidaan? 2) Miten arvioidaan? 3) Tiimityön kehittäminen 4) Yhteistyön tiivistäminen sosiaalityöntekijöiden kanssa.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "KOIVUN KEHITTÄMISSUUNNITELMA 1) Mitä arvioidaan? 2) Miten arvioidaan? 3) Tiimityön kehittäminen 4) Yhteistyön tiivistäminen sosiaalityöntekijöiden kanssa."— Esityksen transkriptio:

1 KOIVUN KEHITTÄMISSUUNNITELMA 1) Mitä arvioidaan? 2) Miten arvioidaan? 3) Tiimityön kehittäminen 4) Yhteistyön tiivistäminen sosiaalityöntekijöiden kanssa 5) Dokumentointi ja raportointi

2 1) Mitä arvioidaan? Peruskysymys, joka mietitään jokaisen nuoren kohdalla aina ensimmäiseksi. Koivun arviointia ohjaavat erilaiset teemat mm. historia, perhesuhteet, minäkuva, tunteet, pelot ja tulevaisuuden näkymät. Teemat luovat raamit yhdeksän viikon arvioinnille, mutta niitä on syytä kehittää ja tarkastella koko ajan kriittisesti. Teemoja tullaan syventämään ja ne mallinnetaan. Kirjoittamalla teemat auki halutaan varmistaa, että kaikilla ohjaajilla on samanlainen käsitys arvioinnista ja siitä mihin nuoren arviointi perustuu. Arviointiprosessin dokumentointi parantaa myös työn laatua.

3 2) Miten arvioidaan? Arvioinnissa käytettävät työmenetelmät ovat jatkuvan arvioinnin kohteena. Uusia menetelmiä tarvitaan ja käytössä olevia menetelmiä on syytä kehittää edelleen.

4 3) Tiimityön kehittäminen Koivun arvioinnista vastaa viisihenkinen tiimi. Arvioinnissa käytetään apuna myös muita Pohjolakodin asiantuntijoita. Ulkopuolisena asiantuntijana voi olla esim. perhetyöntekijä, päihdetyöntekijä, terveydenhoitaja, psykiatri ja opettaja. Arviointitiimi rakentuu aina nuoren tilanteen ja nuoren erityistarpeiden mukaan. Tiimityötä kehitetään sekä Koivun tiimissä, että erityisesti työskennellessä muiden Pohjolakodin asiantuntijoiden kanssa. Nuorten vaihtuvuus ja vaativa työ näkyy Koivun henkilökunnan jaksamisessa. Tiimityötä kehittämällä ja roolittamalla tiimin työtä voidaan parantaa työntekijöiden jaksamista ja tehostaa arviointia. Tiimin ”huoltamiseen” haetaan myös muita vaihtoehtoisia menetelmiä.

5 4) Yhteistyön tiivistäminen sosiaalityöntekijöiden kanssa Avohuollon ja sijaishuollon prosessin mallintaminen ja erityisesti sijoitusprosessin mallintaminen auttavat Koivun arvioinnin kehittämisessä. Yhteistyötä sosiaalityöntekijöiden kanssa voidaan lisätä kaikissa Koivun arvioinnin vaiheissa. Erityisesti sijoituksen alku- ja loppuvaiheessa on paljon yhteistyön mahdollisuuksia. Yhteistyön kehittäminen sosiaalityöntekijän kanssa jatkokuntoutuspaikan löytämiseksi on tärkeää, sillä Koivun työn vaikuttavuutta arvioidaan aina myös sillä, miten hyvin nuoren jatkosijoitus onnistuu.

6 5) Dokumentointi ja raportointi Dokumentointia tullaan kehittämään edelleen NY ry:ssä kehitettyjen ns. Sarvi-lomakkeiden avulla. Dokumentoinnissa kiinnitetään erityisesti huomiota nuoren ja nuoren perheen antamaan palautteeseen. Arviointijakson loppuraportin muotoa kehitetään edelleen. Koivun kehittämisen vuodesta 2007 tehdään tavallista laajempi toimintakertomus.


Lataa ppt "KOIVUN KEHITTÄMISSUUNNITELMA 1) Mitä arvioidaan? 2) Miten arvioidaan? 3) Tiimityön kehittäminen 4) Yhteistyön tiivistäminen sosiaalityöntekijöiden kanssa."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google