Terveysviestintä Viestintää, joka liittyy terveyteen ja sairauteen, niiden tutkimiseen ja hoitoon. Keino välittää terveystietoa ja pitää yllä julkista.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Media joukkoviestinn ä n sanomien erittely ä niiden taustan ja v ä lineen ominaislaadun kannalta sek ä sanomien omaa tuottamista.
Advertisements

Hoitotyön keskeiset käsitteet
Martti Kivioja Työmarkkinatutkimus 2014 Yrittäjyyskatsaus.
Tietoturvaviikko 2013 Esitys 4/5 Ohje: voit liikkua esityksessä eteen- tai taaksepäin napsauttamalla sivun alareunassa olevaa nuolta Tämän esityksen on.
Turvallisuustekniikan neuvottelukunta (TENK), Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) ja Kemianteollisuus ry Kirsi Levä I Turvallisuusosaamisen kehittäminen.
Yliopiston sopeuttamis- ja kehittämistoimet (Soke) Koponeuvosto Joni & Jyri.
Työn nimi (=eläinlaji) Työn tekijä Tallenna tämä sivu luokan omaan kansioon > Omat tiedostot > Biologia > Nisäkkäät > Nisäkkään ja tekijöiden nimet. Noudata.
8-luokan terveystiedon sisältö, suoritustavat, tavoitteet ja arviointi KILPELÄNAHO
MAAILMANKUVA, MAAILMANKATSOMUS, ELÄMÄNKATSOMUS. MITÄ TARKOITTAVAT KÄSITTEET: Maailmankuva Maailmankatsomus Elämänkatsomus.
Hurtig TE1 Tartuntataudit. Infektio/tartuntataudit Yleisimmät tartuntataudit: hengitystietulehdukset, suolistoinfektiot, sukupuolitaudit Taudinaiheuttajia:
3. ELÄMÄNKULKU JA TERVEYS TERVEYSTIETO 7. IKÄJANA  Asiantuntijaryhmät: Lapsuus 0-11v Nuoruus 12-18v Aikuisuus 19-64v Vanhuus 65  v  Perehtykää apukysymysten.
Kysely sosiaalisen median käytöstä
Aarresaari.net käyttäjien kokemustenvaihtoa
Finnan ohjelmisto ja sen kehittäminen
Ihminen ja maailma Teksti: Ortoboxi.fi ja Stefan Holm: Kirkon jäsenenä – Oppikirja 9. luokalle, kpl 5 Kuvat:
1. Monimuotoinen terveys
Eutanasia s
Ihmiskielellä on monta käyttötarkoitusta
Yleistajuisemman artikkelin kirjoittaminen
TERVEYDEN JA HYVINVOINNIN EDISTÄMINEN RISTIJÄRVEN KUNNASSA
Innokylän arviointimittari
1. Monimuotoinen terveys
”OHJAAJANA KEHITTYMINEN”
Terveysteknologia Tutustutaan, mitä kaikkea terveysteknologialla voidaan tarkoittaa ja miten se auttaa terveyden hoidossa ja sairauksien ehkäisyssä.
Potilaan oikeudet / Terveydenhuollon eettisiä kysymyksiä
Kiinnostus osallistua hankesuunnitteluun tai toteuttamiseen
Yleisimpiä tarkasteltavia näkökulmia (1/3):
Terveystiede oppiaineena
TE3 HYVINVOINTITEKNOLOGIA
Tieteellisen tekstin peruselementit
Pardian jäsentutkimus 2011: Väki vähenee ja työt kasaantuu
2. tieto osana maailmankuvaa
Tuottotehtävä tekstitaitokokeessa
Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry
Vastavalmistuneen puheenvuoro
näkökulmia toimistotyön organisointiin ja kehittämiseen
TILASTOKUVIO kuvio on voimakkain tapa esittää tietoa
Asumisen paloturvallisuuden parantaminen Helsinki
Strategiset ohjelmat hyvinvointia rakentamassa - kommenttipuheenvuoro Tilaajapäällikkö Taru Kuosmanen T A M P E R E E N K A U.
Kaksi erää Tässä ppt:ssä ohjeet pelin johtajalle Opus-työryhmä 2014
8. SEKSUAALISUUDEN MONET MUODOT
Asva- hoitajan työ Martinlaakson terveysasemalla
Maakuntahallituksen puheenjohtaja
Tuomo Lähdeniemi työelämä ja nuoret - - KAKSI ERI MAAILMAA? Tööelu ja noored – - kaks eri maailma?
TEKSTIOPPI s
Vanhusneuvostojen yhteistyöseminaari
5. Eettinen vastuullisuus
Opintopsykologi Katja Hietanen
Koulutus- ja opetusyhteistyö ja VIRTA-tiedot
Terveiset Yö-ryhmästä
GDPR:n hyvää syksyn alkua
Ystävänpäivän kampanja 2019 Info vapaaehtoisille
Suomen evankelis-luterilaisen kirkon toiminnan suunta vuoteen 2020
10 hyvää syytä mainostaa radiossa!
Tiedon avaaminen Trafissa ja avaamisen haasteet
luotettavaa tietoa lääkkeistä?
Kalvosarja on laadittu Global Meal –hankkeessa
Ajanhallinta opiskelussa
Rajat ylittävä terveydenhuolto ja järjestöyhteistyö
LAPE-PÄHKINÄT vol Keino osallistua Pirkanmaan vanhemmuuden ja parisuhteen tuen palveluiden kehittämistyöhön - Tekstidia Dian voi valita.
Yhteinen keittiö -hanke Marttaliitto
Teemana: Tunnetko lääkehoitosi tavoitteet?
”Projektin nimi” -projekti
Hyvinvointi- ja terveyserot -sivusto
NV:n STRATEGIAKARTTA TOIMINTA-AJATUS: Ylläpitää ja edistää NV-järjestöjen yhteistyötä neurologisesti sairaiden ja vammaisten hyväksi.
Move! ennakkotunti Tämä on pohja, jota voi muokata itselle ja ryhmälle sopivaksi. Itse olen vaihdellut kysymyksiä, lisännyt kuvia, lyhentänyt tekstejä.
VINKIT VAIKUTTAVAAN VIESTINTÄÄN
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
Ilmastoneuvottelut Yhteinen sopimus kahdessa tunnissa
Kaveritaidot.
Esityksen transkriptio:

Terveysviestintä Viestintää, joka liittyy terveyteen ja sairauteen, niiden tutkimiseen ja hoitoon. Keino välittää terveystietoa ja pitää yllä julkista keskustelua terveyskysymyksistä. / 2p  Sanoma- ja aikakauslehdet. Kirjat. Televisio ja radio. Internet. Älypuhelimet. / 5p Lääkäriseura Duodecimin laatima hoitosuositus/hoito-ohje. Suositusten avulla pyritään parantamaan hoidon laatua ja vähentämään käytäntöjen vaihtelua alueellisesti./ 2p  Perustuu havaintoihin ja kokemuksiin vs tutkimustietoon. Lähteenä toiset ihmiset tai internet vs tieteelliset julkaisut. Tieto karttuu satunnaisesti ja siinä on puutteita ja aukkoja vs tieto kerätty järjestelmällisesti ja tuloksille esitetään perustelut. Tieto subjektiivista vs tietoon suhtaudutaan objektiivisesti. Tiedon perusteella tehdään nopeita yleistyksiä vs tietoon suhtaudutaan kriittisesti eikä sitä yleistetä kevyin perustein. / 4p Kuka on julkaisija. Mitä tarkoitusta varten tieto on tuotettu. Vaikuttaako sponsorointi. Kuinka ajantasaista tieto on. / 3p Media käsittelee laajasti myös terveysaiheita. a) Media levittää terveystietoa. Terveysaiheet saavat julkisuutta ja herättävät keskustelua / 2p B) Viestintää ohjaavat kaupalliset tavoitteet, jolloin terveydestä voi syntyä vääristyneitä mielikuvia. Tieto voi olla epätarkkaa tai väärää. Ihmiset voivat tuntea paineita ja ahdistusta/ 2p Pisteet:____/ 20p

TE3 MEDIKALISAATIO Hurtig 2015-2016

MEDIKALISAATIO=Lääketieteellistämistä Normaalien arkipäivän ilmiöiden ja elämänkulkuun luonnollisesti kuuluvien asioiden muuttamista lääketieteellisiksi kysymyksiksi, jotka hoidetaan lääketieteellisin keinoin. Esimerkkeinä kaljuuntuminen, vanhuus, ujous, seksuaalinen haluttomuus, punastelu, raskaus, rypyt…

YHTEYS… TERVEYDEN- HUOLTOON? MEDIAAN? Terveydestä on tullut kaupallinen tuote Mainonta tuottaa uusia hoidon ja lääkityksen tarpeita – terveillekin ihmisille! Resurssipula Vähenevä rajahyöty -> missä kulkee hoidon onnistumisen raja? Hoidetaanko terveitä, riskiryhmiä (primaari- ja sekundaaripreventio) vai sairaita (tertiaaripreventio)? Priorisointi -> miten hoidetaan esim. eri ikäisiä tai itse aiheutetut sairaudet? Yksityinen sektori -> esim. kauneusleikkaukset

PLASTIIKKAKIRURGIA JA MEDIKALISAATIO Esteettinen kirurgia eli kauneuskirurgia yksi medikalisaation muodoista Toimenpiteet, joissa tehdään normaalin ulkomuodon ja ikääntymismuutosten korjauksia, ovat lisääntyneet viimeisen vuosikymmenen aikana Plastiikkakirurgisia toimenpiteitä tarjoavat yritykset mainostavat toimenpiteitään näyttävästi ja vetoavat usein itsetunnon ja elämänlaadun parantamiseen

Järjestetään väittely ”Jokaisella on oikeus olla kaunis” ”Jokaisella on oikeus olla omannäköisensä” Järjestetään väittely: ”kauneuskirurgian puolesta – kauneuskirurgiaa vastaan”.

TERVEYDENHUOLLON ETIIKKAA: Markkinat luovat erityisesti nuorelle paineita olla muuta kuin mitä hän todellisuudessa on. Saavatko ihmiset riittävästi tietoa hoitojen riskeistä tullessaan terveydenhuoltoon pyytämään jotain toimenpidettä? Jos ihminen maksaa itse hoitonsa, onko eettistä toimia ihmisen toiveiden mukaisesti, vaikka terveyshyötyä ei olisikaan odotettavissa? Paljonko terveydenhuolto luo itsessään markkinoita, joissa tarpeet syntyvät tarjonnan seurauksena?

Tehtävä Ota selvää, mitä tarkoittavat: a) paramedikalisaatio b) demedikalisaatio

Tehtävä demedikalisaatiosta Kun olet tutustunut finnqueer.net sivuston aineistoon, tehtävänäsi on kirjoittaa teksti siitä, miten käsitykset homoseksuaalisuudesta ovat muuttuneet vuosien aikana. http://www.finnqueer.net/