Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Yhteinen keittiö -hanke Marttaliitto

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Yhteinen keittiö -hanke Marttaliitto"— Esityksen transkriptio:

1 Yhteinen keittiö -hanke 2017-2018 Marttaliitto
toteuttaa osaltaan hallituksen kärkihankkeen tavoitteita Edistetään terveyttä ja hyvinvointia sekä vähennetään eriarvoisuutta Hyvät käytännöt pysyvään käyttöön Painopiste hyvien käytäntöjen levittämisessä ja juurruttamisessa Hyvien käytäntöjen kohdentaminen väestöryhmiin, joissa hyvinvointi ja/tai terveys ovat keskimääräistä huonompia Asiakasosallisuus ja palvelumuotoilu eriarvoisuuden kaventamiseksi

2 Tavoitteet Missä määrin hanke saavutti tavoitteensa?
Yhteistyötä marttapiirien, marttayhdistysten ja Yhteisten keittiöiden välillä syntyi. Määrälliset tavoitteet eivät täysin toteutuneet. Suunnitelmissa oli pitää neljän kerran ruokakurssi ja hyvinvointi-luento jokaisessa Yhteisessä keittiössä. Kursseja pidettiin 18 kpl. Luentoja 17 kpl. 2. Mitä haasteita tavoitteiden saavuttamisessa oli? Yhteistyö lähti hitaasti käyntiin. Alussa oli epäselvyyksiä tavoitteista ja työnjaosta. Loppuvuodesta 2018 toiminta vilkastui. 3. Mikä edisti tavoitteiden saavuttamista? Hankkeesta tiedotettiin marttapiireille useaan kertaan. Yhteyshenkilöiden tiedot toimitettiin kummallekin osapuolelle.

3 Keinot Miten käyttämänne keinot edistivät ja/tai heikensivät tavoitteiden saavuttamista? Tiedottaminen ja marttapiirien aktiivisuus auttoivat tavoitteiden saavuttamisessa. 2. Mitä tekisitte nyt toisin? Alueellista yhteistyötä olisi pitänyt tukea paremmin. Tiedonkulkua olisi voinut parantaa. Alueellisten kumppaneiden olisi ollut hyvä yhdessä suunnitella toimintaa.

4 Tuotokset ja tulokset Minkälaisia onnistumisia ja haasteita hyvän käytännön toteuttamiseen liittyy kunnissa ja/tai alueilla? Seurakunnat tekevät paljon yhteistyötä marttayhdistysten kanssa. Yhteistyö marttapiirien tekemän ammatillisen neuvonnan kanssa on vieraampaa. 2. Missä määrin hyvä käytäntö on tavoittanut hyvinvointi- ja terveyserojen kannalta olennaisia haavoittuvia ryhmiä? Ruokakursseille ovat voineet osallistua kaikki halukkaat. 3. Miten ammattihenkilöt ovat ottaneet hyvän käytännön vastaan? Ammattihenkilöt ovat ottaneet toiminnan hyvin vastaan. Vapaaehtoisten rooli yhteisöllisessä ruoanvalmistuksessa vaatii vielä hiomista. 4. Mitä tietoa on saatu hyvän käytännön vaikutuksista ihmisten hyvinvointiin ja terveyteen nykyisen hankkeen aikana? Osallistujien ruoanvalmistustaidot ovat lisääntyneet. Osallistujien tieto hyvästä ravitsemuksesta lisääntyi.

5 Onnistumisen kriteerit (mittarit)
Ovatko onnistumiselle asetetut kriteerit toimivia? - Kriteerit ovat määrällisiä ja laadullisia. Pitkän aikavälin vaikutuksia ei pystytä arvioimaan. 2. Mitä muita kriteerejä on mielekästä käyttää onnistumisen arvioinnissa? - Yhteistyön jatkuminen hankkeen jälkeen.

6 Viestintä Miten valtionavustushanke toteutti ulkoista ja sisäistä viestintää juurruttamisen välineenä? - Marttojen toiminnasta Yhteisessä keittiössä on viestitty Martat.fi-verkkosivulla, Martat vinkkaa facebookisssa sekä Martat lehdessä 4/18. 2. Mitä viestinnällisiä toimia toivotte sosiaali- ja terveysministeriöltä kärkihankkeen tulosten juurtumisen tukemiseksi projektin päättymisen jälkeen? - Tukea ja innostusta alueelliseen yhteistyöhön kuntien, seurakuntien ja eri järjestöjen välillä.

7 Lisää tietoa Yhteisestä keittiöstä
Innokylässä Työtilassa materiaalit Verstaalla perustoimintakuvaus Toimintamallit Verkkosivut Facebook Yhteinen keittiö –hanke (yhteisö) Yhteinen keittiö ystävät (ryhmä) Twittaa #yhteinenkeittiö

8 #hyte ja #hyvätervearki
#yhteinenkeittiö #hyte ja #hyvätervearki


Lataa ppt "Yhteinen keittiö -hanke Marttaliitto"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google