Arviointi Arviointiasteikko ja -merkinnät Tutkinnon osan arviointi

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ELINIKÄISEN OPPIMISEN AVAINTAIDOT
Advertisements

4. Opiskelijan osaamisen arviointi työpaikoilla
Opiskelijan arviointi työpaikalla
TUTKINTOTILAISUUDEN ARVIOINTI
Täydennyskoulutus Yhdessä tekemällä – hanke 2010
Arviointi M.A.. Arvioinnin määrittelyä Ammattitaidon arviointi on syste- maattista ja suunnitelmallista aineiston keräämistä ja päätöksentekoa.
OPISKELIJAN ARVIOINTI työssäoppiminen näyttö
Työpaikkaohjaajan rooli. Opeta, näytä, selosta, kysy ja perustele; toimi hyvänä esimerkkinä Selvitä mitä, miksi ja miten työ tehdään; kerro työstäsi Rohkaise.
Työpaikkakouluttajan ABC
Työpaikkakouluttajan ABC
KINE 2015 Luopumisosaaminen Sirkku Blinnikka
AIKUISOPISTO KEUDA 1 Yleisinfo tutkinto- tilaisuuksista Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja Keudan aikuisopisto hyvinvointialat.
AIKUISOPISTO KEUDA 1 Näyttötutkintoprosessi Tutkinnon suorittajasta lähihoitajaksi.
Esityksen otsikko Arial 22pt Ala-otsikko Arial 14pt Sähkö- ja automaatiotekniikka-alan perustutkinto.
Esityksen otsikko Arial 22pt Ala-otsikko Arial 14pt Sosiaali- ja Terveysalan perustutkinto.
AIKUISOPISTO KEUDA 1 Näyttötutkintoprosessi Tutkinnon suorittajasta lähihoitajaksi.
Omnian oppisopimustoimisto. Oppisopimuskoulutus osana Suomen koulutusjärjestelmää Yliopisto Ammattikorkeakoulu Esi- ja perusopetus Lukio Erikoisammattitutkinnot.
1 Luksia, Leena Rantanen- Väntsi Työpaikkaohjaajakoulutus Aikuisten näyttötutkinnot.
KEUDA 1 Keudan aikuisopisto Hyvinvointialat Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja Työpaikalla tapahtuvan oppimisen info.
Aikuisopisto Arvioijien perehdytys näyttötutkinnoissa.
Osaamisen tunnistaminen ja dokumentointi OVA –verkoston tapaaminen ) Kirjoitetaan osaamistodistus/annetaan osaamismerkkejä.
Arviointi osana oppimisprosessia
Arvioijien päivityskoulutus
Reformi haltuun OKM.
Johdanto Kuvailuteksti harmaaseen palkkiin:
Päättötyö 9.lk Mikä on päättötyö Tutkielman tyyppinen kirjallinen työ
Tampereen kaupunkiseudun TVT-suunnitelma, Treduka
Miten haen uutta näyttötutkintojen järjestämissopimusta?
Sihteerin ammattitutkinto on uudistettu
Opetuksen suunnittelu ja toteutus
Arviointi.
Arviointi Hyökkälän koulussa lv
Työpaikalla järjestettävän koulutuksen, ammattiosaa-misen näyttöjen ja tutkintotilaisuuksien suunnittelu Tavoitteena on, että työpaikkaohjaaja Tuntee tutkintorakenteen.
Opinnäytetöiden kirjaaminen Wilmaan huhtikuu 2015
Näyttötutkintoprosessi
Osaamisen näytön prosessi
Tervetuloa Innokylään
Aloita täältä, täydennä säännöllisesti!
Hops Oma opintopolku Osaamisen tunnustaminen Valinnaisuus
Kanit-ja jyrsijät opintojakso
Osaamisen näytön prosessi
Valinnaisiaineista Valinnaiset tunnit ovat osa yhteisinä oppiaineina opetettavien taide- ja taitoaineiden opetusta ja ne myös arvioidaan osana tätä opetusta.
PIENI PEREHDYTYSHARJOITUS
Verkko-opetuksen käyttö opettajankoulutuksessa
SINUSSA ON POTENTIAALIA
TOP-info Lanu osaamisala
Oppilaan päättöarviointi perusopetuksessa
Kone- ja metallialalla
KEUDAN ORIENTAATIOPÄIVÄT LUKUVUOSI
Liiketalouden perustutkinto, merkonomi
Kirjoitusviestinnän opinnot yliopistossa
TULOKSET OPINNOISTA-TÖIHIN WEBROPOL-KYSELY SYKSY 2017
Muualla kuin Haaga-Helia:ssa hankittu osaaminen
Haaga-Helia amk Liiketalouden koulutusyksikkö, Helsinki
Yrittäjyys ja yritystoiminta BUS1LH001-opintojakso, 6 op
OPA - Ohjaamista ja palautetta digitaalisesti
AMMATTIOSAAMISEN NÄYTÖT KÄYTÄNNÖSSÄ
Oppimisen arviointi uudessa OPSissa
Asiakas- ja palveluohjaustyöryhmä helmikuu 2018
Tilapäinen työskentely ei-laillistettuna sosiaalityöntekijänä kunnassa – Talentian linjaus
Laadunvarmistuksen työkalut Laadunvarmistus, toimijat ja niiden roolit
Tilapäinen työskentely ei-laillistettuna sosiaalityöntekijänä kunnassa – Talentian linjaus
Metallurgian seminaari
HAAGA-HELIA amk Liiketalouden koulutusyksikkö Pasila
Osaamisen arvioinnin ja näyttöjen järjestämisen laadunvarmistus
LCB-5800 Ruotsinkielinen yritysviestintä 1
Työelämätoimikuntien tehtävät pähkinen kuoressa
Osaamisen ennakointifoorumi
Opetussuunnitelma -> oppisopimus
Esityksen transkriptio:

Arviointi Arviointiasteikko ja -merkinnät Tutkinnon osan arviointi Ammattiosaamisen näytön arviointi Arvioinnin oikaisu Apua Neuvoja Tukea Vinkkejä Ohjausta Avustamista http://www.oph.fi/julkaisut/2015/arvioinnin_opas_2015

Arviointiasteikko ja -merkinnät Kaikki on kunnossa – kun olet saavuttanut osaamista tasolla 1-3 tai HYVÄKSYTTY / SUORITETTU Arviointiasteikko ja -merkinnät Kiitettävä 3 Hyvä 2 Tyydyttävä 1 Täydennettävä T Jatkuu J Hyväksytty tai Suoritettu (S) T = Opettaja kirjoittaa Wilmaan, miten saat täydennettyä opintojaksosi tasolle T1-K3 J = Opintosuorituksesi on tähän saakka OK, tutkinnon osan opinnot kuitenkin jatkuvat edelleen

Ammatillisen tutkinnon osan tuottama osaaminen ja arviointi Työprosessin hallinta • työn suunnitelmallinen tekeminen • työ-kokonaisuuden hallinta Työn perustana olevan tiedon hallinta Työmenetelmien, välineiden ja materiaalin hallinta Elinikäisen oppimisen avaintaidot • ammattietiikka • terveys, turvallisuus ja toimintakyky • oppiminen ja ongelmanratkaisu • vuorovaikutus ja yhteistyö

Ammattiosaamisen näytön arviointi AMOS arvosana 1-3 = kyseisen tutkinnon osan arvosana Ammattiosaamisen näytön arviointi Työssäoppiminen (TOP) Opiskelija harjoittelee ja oppii arvioitavat työtehtävät Ammattiosaamisen näyttö (AMOS) Osaamisesta saadaan tietoa, jonka perusteella muodostetaan arvosana 1-3 Arviointikeskustelu Opiskelijan oma itsearviointi Työpaikka-ohjaajan arviointi osaamisesta Opettaja kokoaa arvioinnin Arvioija arvioi seuraamalla työskentelyä Opiskelija tekee itsearviointia

Ammattiosaamisen näytön arviointi 1-3 Kiitettävän (3) tason osaamisessa opiskelija arvioi sekä kehittää työskentelytapojaan ja työympäristöään, ottaa huomioon työnsä kokonaisuuden toimintaympäristön osana ja työskentelee työpaikan erityisvaatimusten mukaisesti siten, että työn lopputulos on tavoitteiden mukainen. etenee työssään järjestelmällisesti ja sujuvasti sovittaen työnsä työympäristön muuhun toimintaan ja tekee omalla vastuualueellaan omatoimisesti muitakin kuin annettuja työtehtäviä. valitsee työhönsä sopivimmat työmenetelmät, työvälineet ja materiaalit ja käyttää niitä sujuvasti vaihtelevissa työtilanteissa. hankkii ja käyttää itsenäisesti tietoa vaihtelevissa työtilanteissa ja perustelee työhön liittyviä ratkaisujaan hankkimansa tiedon pohjalta.

Ammattiosaamisen näytön arviointi 1-3 Hyvän (2) tason osaamisessa opiskelija ottaa huomioon työskentelyssään työnsä kokonaisuuden ja työskentelee siten, että työn lopputulos sisältää työtehtävän erityisvaatimuksia ja etenee sujuvasti työvaiheesta toiseen. tekee annetut tehtävät omatoimisesti ja huolehtii työtehtävistään alusta loppuun ja vastaa omasta työosuudestaan. käyttää työhönsä liittyviä työmenetelmiä, työvälineitä ja materiaaleja omatoimisesti sekä hankkii ja käyttää työssä tarvittavaa tietoa omatoimisesti.

Ammattiosaamisen näytön arviointi 1-3 Tyydyttävä (1) tason osaamisessa opiskelija tai tutkinnon suorittaja toimii tutuissa työtehtävissä, työskentelee siten, että työn lopputulos on hyväksyttävissä työn suunnitelman tai laatutavoitteiden mukaisesti. tarvitsee työvaiheissa etenemisessä ajoittaista ohjausta. käyttää työhönsä liittyviä keskeisimpiä työmenetelmiä, työvälineitä ja materiaaleja ja tarvitsee ohjausta tiedon hankinnassa ja soveltamisessa. jokaisessa työssä on joitakin vaikeita kohtia, joista suoriutuakseen opiskelija tarvitsee ohjausta. tutkinnon suorittaja pystyy työllistymään alan perustehtäviin ja osaamisalansa työhön.

Osaamisesta annetun arvioinnin oikaisu keskustele arvioinnin tehneen opettajan kanssa arvioinnista ennen kuin haet arvioinnin oikaisua. keskustelu voi johtaa siihen, että arvioinnin oikaisuprosessia ei tarvita. Olet tyytymätön saamaasi arviointiin Keskustele arvioijan kanssa Yhteisymmärrys arvioinnista

Osaamisesta annetun arvioinnin oikaisu V A I H E 1 Olet edelleen tyytymätön saamaasi arviointiin Tee arvioinnin oikaisupyyntö suullisena tai kirjallisena arvioinnin tehneelle opettajalle 14 vrk sisällä arvosanan saamisesta. Opettaja täyttää pyynnöstäsi arvioinnin oikaisupyyntölomakkeen. Opettajan päätös: Ei muutosta Uusi arviointikeskustelu

OSAAMISESTA ANNETUN ARVIOINNIN OIKAISU V A I H E 2 Opiskelija voi valittaa arviointipäätöksestä esittämällä kirjallisen oikaisupyynnön tutkintotoimikunnalle 14 vrk kuluessa päätöksestä Tutkintotoimikunta käsittelee oikaisupyynnön Päätös – joko; ei muutosta TAI uudelleen arviointi Päätös tiedotetaan opiskelijalle, arvioijalle sekä koulutusalajohtajalle, joka huolehtii mahdollisista jatkotoimista tutkintotoimikunnan päätöksen mukaisesti HUOMIO! Tutkinto-toimikunnan päätöksestä ei voi valittaa!