PEDAGOGINEN ILTAPÄIVÄ

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Turun esi- ja perusopetuksessa
Advertisements

OPS2016 – Koulu rakentaa tulevaisuutta
Seurakuntien varhaiskasvatuksen neuvottelupäivät "Kirkko iholla"
Hankkeiden hyvät käytännöt ja erilailla tekeminen toimintakulttuuriksi Keväinen kv-koulutuspäivä Tampereella Tiina Sarisalmi.
OPS2016-alkuaskeleita.
OPPIVA OPS OPPIVA OPS –prosessin rakenne, keskeiset sisällöt ja valmennuksen tasot Ulla Rasimus PROkoulutus ja konsultointi ja Leena Nousiainen Rondo.
Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden linjauksia
Opetuksen eheyttäminen ja monialaiset oppimiskokonaisuudet OPS 2016
Harjun koulun OPS-ajatuksia, kevät 2014
Pornaisten OPS-veso mika waltarin koululla
Ops 2016 ja arviointi.
Kirsi Nuorsaari ja Jonna Heikkilä
OPPI SYNTYY YHDESSÄ TEKEMÄLLÄ - EI MONISTAMALLA
Ops seminaari Askola.
UUDET OPETUSSUUNNITELMAT – UUDENLAISIA TAITOJA
ARVIOINTI ON ARVON ANTAMISTA
Laaja-alainen osaaminen OPS 2016
Ajattelu ja oppimaan oppiminen
Välipalaute Moduuli 3 Mitä tästä voimme oppia? Mitä parantaa?
Opetussuunnitelma uudistuu Syksy 2016 Perusopetuksen opetussuunnitelma (ops) uudistetaan noin 10 vuoden välein. Taustalla valtioneuvoston asetus, jossa.
TURKU Monikulttuurinen opetus 1.jakso Ulla Rasimus & Leena Nousiainen.
PAJATYÖSKENTELY. Pajatyöskentely I Valinnaisuus klo Keskustelut n hengen ryhmissä. Ei kirjaamista. 1.Kerro esimerkki kokemuksestasi,
Seppo Mentula ops-koordinaattori Tuusula 2016 Opetussuunnitelma uudistuu.
Työpaja 2: KansainväliSYYSpäivät Lahti Tiina Sarisalmi.
VESIKANSAN KOULUT KE klo ja 19.00, Paimelan koulun sali 1.
Oppimiskäsitys- työpaja Aija Rinkinen Opetushallitus.
Vanhempien mielipiteitä
Ops-iltapäivä
Uuden opetussuunnitelman mukainen arviointi Mukkulan koulussa
sanallisen arvioinnin todistuspohjat:
Täydennyskoulutus Tuoteturvallisuus ja työura ruoka-alalla
Näin oppiminen muuttuu Helsingissä
Konstruktivismi Tekijä Bogi
Kansainvälisyys uudistetuissa opetussuunnitelmissa – Lupa sanoa!
Opetussuunnitelma uudistui- mikä muuttuu?
Ainetyöryhmien työn aloitus
Arviointi Hyökkälän koulussa lv
LEMPIKOULU-OPPIMISKERRAN TEORIA
Tervetuloa! OPS 2016.
© Petteri Elo OPS-koulutus 2016
PERUSOPETUKSEN opetus- JA OHJAUShenkilöstön veso-päivä 7. 8
SAMPPALINNAN KOULU Yksilöllisiä pedagogisen kokonaiskuntoutumisen palveluita Jorma Kauppila, rehtori
MIKÄ OPETUSSUUNNITELMA ON ?
Kv-toiminta opsin palveluksessa – ohjausta ja vertaisohjausta kaikille kv-rahaa hakeneille Koulutus- ja verkostoitumispäivä kansainvälisyyden valtionavustuksen.
Vanhempainilta
PONTTI –Pohjoista ohjausosaamista nuorisotakuuseen, 5op
Opettajasta/kouluttajasta (oppimisen) ohjaajaksi
Mikä käsityön opetuksessa muuttuu?
Nopolan koulu Opettajien veso
OPSISSA JA OPSISTA Opetussuunnitelma 2016.
Opetussuunnitelma uudistui – mikä muuttuu?
Etelä-Pohjanmaan peruskoulujen opetussuunnitelma 2016
TURKU Monikulttuurinen opetus 2.Jakso
Ops-iltapäivä Raumanmeri
Ops 2016 – Mikä muuttuu?.
Uusi opetussuunnitelma 2016
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Uudet opetussuunnitelmat – oppiminen muutoksessa?
Oman äidinkielen opetus Porvoossa
Tampereen kaupunkiseudun TVT-suunnitelma, Treduka
SAMPPALINNAN KOULU Yksilöllisiä pedagogisen kokonaiskuntoutumisen palveluita Jorma Kauppila, rehtori
Projektioppiminen ja monialainen oppiminen
Laaja-alainen arviointi
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Syksyn 2016 vanhempainiltoihin
Tulevaisuuden koulu 2016 Mikkeli
Arvioinnin linjaukset perusopetuksessa
Tulevaisuuden koulu 2016 peItsarin koulu
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
OPETUKSEN EHEYTTÄMINEN…
Esityksen transkriptio:

PEDAGOGINEN ILTAPÄIVÄ OPS2016 Oppiainetyöpajat 6.10.2015

Uusi ops tulee, olethan valmis? ”Olemme pitkään ratsastaneet Pisa-hysterialla ja uskotelleet, että meidän koulumme on hyvä. Meillä on hirveän hyvä koulu eilistä varten. Se ei ole tätä päivää eikä tulevaisuutta varten.” Jyväskylän opettajankoulutuksen johtaja Tiina Silander Ei riitä, että me kerromme oppilaalle kuka Sibelius on. Meidän pitää oppia herättämään oppilaassa uteliaisuus selvittää se itse.

”MERKITTÄVÄ OSA 2016 KOULUNSA ALOITTAVISTA LAPSISTA TULEE TOIMIMAAN TYÖSSÄ, JOTA EI VIELÄ OLE.”

Kuinka paljon tietotyöläisen tarvitsemasta tiedosta on heidän ”päässään” ? 1986: 75% 1997: 15-20% 2006: 8-10% (arvio) Robert Kelley (1999) Koulutuksen tavoite ei enää voi olla, että tieto kulkee päässä. Jo nyt se kulkee liki jokaisen taskussa. Tietoa on opittava käyttämään, tulkitsemaan ja arvioimaan. Ja meidän tulee oppia kuinka se tehdään. Ei riitä, että me kerromme oppilaalle kuka Sibelius on. Meidän pitää oppia herättämään oppilaassa uteliaisuus selvittää se itse.

OPPIMINEN JA OSAAMINEN MUUTTUVASSA MAAILMASSA Oppilas on aktiivinen toimija Myönteiset tunnekokemukset ja yhdessä tekeminen ja uutta luova toiminta edistävät oppimista Oppiminen tapahtuu vuorovaikutuksessa toisten kanssa Kasvaminen vastuuseen omasta opiskelusta Tavoitteiden asettaminen ja oman työn suunnittelu ja arviointi Kannustavan ja ohjaavan palautteen merkitys Irmeli Halinen, Opetushallitus

Miksi pedagogisia kahviloita/työpajoja? Omaksutaan uuden opsin henki, haasteet ja mahdollisuudet Käynnistää tai virittää entisestään osallistujan ammatillisen kehittymisen kohti uudistuvan opsin haasteita ja mahdollisuuksia Tutustutaan ja otetaan haltuun uuden OPS 2016 mukaisen oppiainerakenteen ja keskeiset periaatteet- painotetaan taitoja ja oppimisprosessia Kehitetään ilmiöpohjaisen opiskelun toteuttamista Vahvistetaan osaamista laaja-alaisen osaamisen edistämiseksi Kehitetään ja jaetaan hyviä käytänteitä valinnaisaineiden toteuttamiseksi Luodaan rakenteita monialaisten oppimiskokonaisuuksien toteuttamiseen Omaksutaan oppilasarvioinnin muutokset Kehitetään oppimisen aikaista arviointia--- oppimista edistäväksi arvioinniksi Luodaan rakenteita yhtenäisen perusopetuksen oppimispolkuun Innostutaan, onnistutaan ja opitaan YHDESSÄ Työpajoissa ei kirjoiteta OPSia, vaan työpaja virittää kaikki opettajamme uudistuvan opsin henkeen, haasteisiin ja mahdollisuuksiin

MITEN MÄNTSÄLÄN OPS SYNTYY? https://virkailija.opintopolku.fi

Ensimmäisen työpajan tavoitteet: Työpajassa ei kirjoiteta OPSia, vaan työpaja virittää kaikki opettajamme uudistuvan opsin periaatteisiin ja tutustuttaa uudistuneeseen oppiainerakenteeseen ja tuntijakoon. Puhutaan ja mutustellaan opsia. Osallistuja ottaa haltuun uuden ops2016 mukaisen oppiainerakenteen ja keskeiset periaatteet Osallistuja oivaltaa ops2016 näkökulman kaikissa oppiaineissa: painotetaan taitoja ja itse oppimisprosessia Käynnistää tai virittää entisestään osallistujan ammatillisen kehittymisen kohti uudistuvan opsin haasteita ja mahdollisuuksia. Innostutaan, onnistutaan ja opitaan YHDESSÄ.

Oppiainepajoissa pohdittavaksi: Miltä sisällöt ja tavoitteet näyttävät tässä oppiaineessa? Mikä opettajuudessa/koulussa/oppimisessa muuttuu uuden opsin myötä?   Mitä tarkennuksia ne kaipaavat? (HUOM! arviointi, luokalle jättäminen/luokalta siirtyminen, hojksit, yksilöllistäminen) Miten laaja-alainen osaaminen näkyy tässä oppiaineessa? Minkä oppiaineiden kanssa olisi luonnollista tehdä monialaisia oppimiskokonaisuuksia? Miltä tulevaisuuden koulu näyttää konkreettisesti Mäntsälässä lukuvuodesta 2016 eteenpäin?

PADLET-kysymykset Mitä uusia IDEOITA syntyi? http://padlet.com/sari_laasila/ideoita Mikä jäi askarruttamaan? http://padlet.com/sari_laasila/kysymyksia MIkä ihmetyttää tai ärsyttää? http://padlet.com/sari_laasila/kritiikkia PALAUTETTA PED.ILTAPÄIVÄSTÄ, RISUJA JA RUUSUJA http://padlet.com/sari_laasila/risutruusut ´

LOPPUYHTEENVETO JA PALAUTETTA PALAUTETTA PED.ILTAPÄIVÄSTÄ, RISUJA JA RUUSUJA http://padlet.com/sari_laasila/risutruusut ´ Tulevat pedagogiset iltapäivät: ti 24.11. Arviointi ti 26.1. Monialaiset oppimiskokonaisuudet, ilmiöpohjaisuus ti 12.4. Valinnaisuus, oppimiskokonaisuudet