Sisäinen voimantunne Päämäärä- uskomukset Kyky- uskomukset Emootiot Konteksti- uskomukset Sisäinen voimantunne Työtyytyväisyys Sitoutuminen työhön.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Sosiaaliset taidot Elinikäiset oppimisen kontekstissa sosiaaliset taidot ovat avainasemassa. Nostamme esille neljä lähestymistapaa konseptissamme: Itseohjautuva.
Advertisements

KASVATUSSOPIMUS? Tiina Haapsalo.
Vaativuusryhmittely Työperhemalli asiantuntijaorganisaatiolle Ulla-Riitta Parikka (Umalli09)
Vapaaehtoistoiminnan johtaminen
Hyvä toimituksen esimies
Työhyvinvointi PK-yrityksessä Leena Niemistö toimitusjohtaja LT, fysiatri Munkkivuori Kamppi Lassila.
Voimaantuminen ihmisten kykyjen, mahdollisuuksien ja vaikutusvallan lisääntymistä. Voimaantumisessa korostuu oma sisäinen vahvistuminen ja se, että ihminen.
Liikunnan ja kulttuurin PARAS –seminaari Kokkolassa
Elinvoiman edistäminen kunnan toiminnan keskiössä

ASUNTOLAKURSSI SUUNNITELMA.
Tapahtumatalo Bio Rex, Helsinki
Mentorointi Leaders House Oy Jorma Tukia. Mentoroinnin muodot Tilannekohtainen – spontaaneja kohtaamisia/tapaamisia mentorin ja mentoroitavan va ̈ lilla.
Dialogi ja sen soveltaminen ympäristöongelmien ratkaisemisessa VIEVE Työseminaari Levi Marika Palosaari.
KODIN JA KOULUN PÄIVÄ Rehtorin aamukaffe –tilaisuus;
Lapselle hyvä päivä tänään
Ajatuksia työpaikkaohjaajalle Hotelli-, ravintola- ja catering-alan opiskelijan ohjaamisesta ja motivoinnista työpaikalla.
Työssä olemassa olevalla työkyvyllä Työssä jatkamisen tuki ja osatyökykyratkaisujen edistäminen.
PSYKOLOGIA 7 Koulukohtainen soveltava/ S
OPETTAJA JA OPPILAS Opettaja hyväksyy ja pyrkii ottamaan huomioon oppijan ainutkertaisena ihmisenä. Opettaja kunnioittaa oppijan oikeuksia ja suhtautuu.
Yhteiset kompetenssit Muokataan… ja täsmennetään.
LUENTORUNKO: Mitä työnohjaus on Työnohjauksen muodot
Työntekijän kokemuksia asiakkaan kohtaamisesta jalkautuvassa työssä
OPETTAJANA SUOMESSA. Tilastokeskuksen aineisto opettajista vuodelta 2005 Ikärakenne (yli 50v)  Perusopetuksessa yli 6000  Lukiossa yli 2700  Luokanopettajia.
Terapeuttinen hevostoiminta voimaantumisen mahdollistajana Tietoisku Mielenterveysmessuilla Ilo Elää Hyvinvointipalvelut
Miten laatutyöhön sitoutetaan?
Motivointi, sitouttaminen, yhteisöllisyys
Creative Campus - yliopisto innovaatioympäristönä Sisältöliiketoiminnan luovien prosessien johtaminen (Creative Processes and Content Busines.
Koulussa elämää opettelemassa
Timo Kietäväinen varatoimitusjohtaja
Juhani Kettunen Yrityksen kilpailukykytekijät Yrityssuunnittelu ja johtaminen  yrityskulttuuri Asiakaslähtöinen toiminta – sisältää mm. tuotekehityksen,
Asiajohtaminen missio, visio, arvot, tavoitteet, strategia, talous ihmisjohtaminen Työyhteisö; henkilöstö ja johto / kommunikointi, vuorovaikutus, tiimit,
Kohti yhteistä johtajuusajattelua Sininauhaliitossa. Siniboss 2. 12
Wiki …ja muutamia huomioita sosiaalisesta mediasta [työyhteisöjen näkökulma] Kulttuurituotanto YAMK | | Milla Laasonen.
Emmi, Laura, Marianne, Johanna, Hanna, Elisa, Eva-Greta, Marcus.
Yhdessä pohjoissuomalaisten parhaaksi
Tutkimusprojektin hallinta Miten projektia johdetaan? Tutkimus- ja innovaatiopalvelut/Kirsi Murtosaari.
MUUTOS JOHTAMISEN HAASTEENA.  JOHTAMINEN ON ENNEN KAIKKEA SOSIAALINEN PROSESSI.
Työniloa ja hyvää oloa! AMK-kirjastopäivät Leena Markkanen.
Koulutusyhteistyöpäivä Henkilöstöjohtaja Timo Tammilehto.
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
Psyykkisten toimintojen kehittyminen: - tietoisuus itsestä; ihminen ohjaa itseään - tietoisuus itsestä alkaa muodostua melko varhain; n. 1,5-2v. syntyy.
J YVÄSKYLÄN YLIOPISTO EFQM- MALLI 2013.
Työhyvinvointikyselyjen tuloksia
RYHMÄ Ryhmäprosessin vaiheet Ohjaajan rooli prosessin eri vaiheissa
Ongelmanratkaisu (1.) -ongelmana voidaan pitää tilannetta jossa on tavoite (>muutos) muttei keinoja tavoitteen saavuttamiseksi. Arkipäivän ongelmia esim:
Referointi eli tiivistäminen
Nokian seurakunnan strategia
Perusopetuksen opettajien kokemuksia oppilashuoltotyöstä Lapissa
Työn imu ja työn kuormittavuus pienissä järjestöissä
Yhteinen tavoitteemme
Mirella Huttunen, Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry
Opettajasta/kouluttajasta (oppimisen) ohjaajaksi
Kaiku yhteistyöryhmä 2016 Kuvat: Raquel Benmergui #kehukiita
Taide työhyvinvoinnin kehittämisen välineenä
3 Minuudessa on kaksi puolta
Unelma Lasten ja nuorten hyvinvoinnin eteen tapahtuva työ
esim. hormonit, autonominen hermosto omat sisäinen odotukset haaveet
Työhyvinvointikyselyjen tuloksia
Sihteeri toimiston asiantuntijana -teemapäivä
Maahanmuuttajan askeleet työelämässä – Maastå-hanke Yhteisöllinen menetelmä järjestöille Tavoite: tarjota ammattiliitoille ja työyhteisöille.
SYVÄJOHTAMINEN Lyhyt esittely.
Odotukset johtajuudelle varhaiskasvatussuunnitelmatyössä
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
Menestyvä työyhteisö Yksilö – Ryhmä/Tiimi – Organisaatio
Skeema Yksilö on osa monia ryhmiä Ydinsisältö
Opiskeluhuollon palvelut
Ajanhallinta opiskelussa
Anssi Aunola Lääkintämestari Keski-Uudenmaan pelastuslaitos
Terveyttä työpaikoille – suositukset
Esityksen transkriptio:

Sisäinen voimantunne Päämäärä- uskomukset Kyky- uskomukset Emootiot Konteksti- uskomukset Sisäinen voimantunne Työtyytyväisyys Sitoutuminen työhön

Sisäinen voimantunne -työyhteisön uusiutuva voimavara Empowerment –voimaantuminen –sisäinen voimantunne yksilöllinen ja yhteisöllinen prosessi –omien tarpeiden tunnistus ja tyydytys –omien ongelmien ratkaisu –omien voimavarojen uusintaminen –lähitoimijoiden uusintumisen tukeminen

Työyhteisön voimavaraistuminen Kasvun ja kehityksen ristiriidat –OK vai ei? Ratkaisukeskeisyys Vahvat puolet esille: onko 2+2>4? –selviytymistaidot –tukijärjestelmät –henkilökohtainen kyvykkyys –itsetunto

Vahvan sisäisen voimantunteen omaava: Tiedostaa oman voimansa on itsenäinen uskoo itseensä työssä tuntee tekevänsä hyvää työtä tuntee olevansa vastuussa teoistaan ja valinnoistaan On sitoutunut työyhteisön perustehtävään näkee oman työnsä merkittävänä osana kokonaisuutta osallistuu aktiivisesti työyhteisön hyvinvoinnin edistämiseen

Sisäisen voimantunteen tukeminen ”Ei voi toiselle antaa - mutta kehittyy mahdollistavissa olosuhteissa!” –omien tavoitteiden ja työyhteisön tavoitteiden samansuuntaisuus –selkeä päämäärä ja arvopohja –odotusten, mahdollisuuksien ja kykyjen tasapaino –luottamus, avoimuus hyväksyvyys –vastuu: oma + yhteinen –rohkeus ”uuden luominen edellyttää vanhasta luopumista”

Työyhteisön voimavaraistuminen Organisaation oppiminen: –tietotulva –tiedon sisäistäminen –yhteinen tulkinta Yhteinen toiminta –ihmissuhteet –vuorovaikutustaidot –emotionaalisesti viisas johtaja: rohkaisee, luottaa, kunnioittaa, hyväksyy, mahdollistaa jatkuvan oppimisen

(Siitonen 1999) Voimaantumisteorian premissit Voimantunne on henkilökohtainen ja sosiaalinen prosessi; voimaa ei voi antaa toiselle Voimaantuminen on itsestä lähtevä prosessi, jota jäsentää päämäärät, kykyuskomukset, kontekstiuskomukset ja emootiot, sekä niiden sisäiset suhteet Sisäinen voimantunne vaikuttaa katalyytin tavoin sitoutumisprosessiin; vahva katalyytti johtaa vahvaan sitoutumiseen Sisäinen voimantunne on yhteydessä ihmisen hyvinvointiin Voimaantuneisuus ei ole pysyvä olotila