Rasitteet Aune Rummukainen Kevät 2013. Rasite Voidaan perustaa kiinteistön hyväksi joitakin rasitetyyppejä voidaan perustaa myös kunnan hyväksi = Oikeus.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Suomen Kuntaliitto Juha Henriksson Erityisasiantuntija,
Advertisements

Suomen Kuntaliitto Finlands Kommunförbund. Tonttituotantoprosessi ASUNTO-, ELINKEINO- JA MAANKÄYTTÖPOLIITTISET TAVOITTEET MAANHANKINTA YLEISKAAVOITUS.
Työaikalain soveltaminen, ylityö ja sen korvaaminen
Pohjois-Kuoreveden vesiosuuskunta Toimitusjohtajan tehtävät
Oikeus liikkua maastossa
Yhdistyslaki – Järjestökoulutus
Henkilöstön virkistysrahan käyttö HUS:ssa
Seinäjoki Johtaja Markku Tornberg MTK
TIEDOTUSTILAISUUS TAKAMAAN KOULU
Hajajätevesiasetus – rakennusvalvonnan uusi riesa?
TIEDOTUSTILAISUUS VAHANNAN KOULU
Vesa Lehtelä Jäsenjärjestöpäivät
Nokian kaupungin ja Nokian Yrittäjät ry:n infotilaisuus vahingonkorvausasioista Vesihuoltolain mukaisesta virhevastuusta VT Pirkka-Petri Lebedeff.
VESIHUOLTOLAIN UUDISTUS
Lopen vesihuoltopäivä Lainsäädäntö ja kunnan käytäntö jätevesiasioissa Juha Viinikka ympäristöpäällikkö.
Oikeus, kilpailukyky ja hyvinvointi Presidentti Pekka Hallberg Korkein hallinto-oikeus Ylimmän virkamiesjohdon palautepäivä Eduskunta
Euroopan unionin kansalaisuus
Tietohallinnon sopimusjuridiikkaa eräitä näkökohtia
Tietoturvallisuus osa 6
1 Tontinomistajan tehtävien ottaminen kunnalle Perusteet kunnossapidon osalta 8 § Oikeus 8 § 1 mom. Velvollisuus 8 § 2 mom. Kohtuuttomuus 19a § Perusteet.
Hulevesiin liittyvä lainsäädäntö ja sen kehitysnäkymät
Työsuhteen solmiminen ja päättäminen
Salaojateknikoiden neuvottelupäivät , Hyvinkää Kehitysinsinööri Heikki Pajula, SYKE Ojitusten riita-asiat.
KUNNAN ROOLI KAAVOITTAJANA JA TUULIVOIMATUOTANNON EDELLYTYSTEN LUOJANA TL.
Riihimäen kaupunki vesihuollon kehittämissuunnitelma
maankäyttö- ja rakennuslaki
maankäyttö- ja rakennuslaki
ELÄINSUOJELUASETUS Eläinten pitopaikka P11 § Yleiset vaatimukset Eläimen pitopaikka sekä pitopaikan rakenteet ja laitteet on suunniteltava, rakennettava.
Eläinsuojien ympäristöluvat ja valvonta
1 TUTKITTAVAA KOHDETTA KUTSUTAAN SYSTEEMIKSI
Arvioverotus VML 27§.
Siviilipalvelusvelvollisen kurinpito ja siviilipalvelusvelvollisuuden rikkominen Mikke(Kuolema), Pekka, Aleksi, Sakari.
Tekijänoikeudellisista sopimuksista Mikko Huuskonen, OTT, dos Neuvotteleva virkamies, TEM.
Yksityistietoimitukset Lohjalla Sami Huippa, Maanmittauslaitos Lohja Hannu Kiviluoto, Maanmittauslaitos Lohja.
Vedenpinnan nosto -koulutus, Pori Suunnitteluinsinööri Ari Sallmen.
Kuntajakoon liittyviä maanmittaritoimia Aune Rummukainen Kevät 2013.
Maanmittauslaitoksen rooli järvien kunnostuksessa Vesistönkunnostusverkoston valtakunnallinen seminaari Lahti Kalle Konttinen Maanmittauslaitos.
Vero-osaston näkökulmia vapaaehtoistyön kannusteisiin ja kustannusten korvauksiin/henkilöverolain muutostarpeisiin Eduskunnan vapaaehtoistoiminnan tukiryhmä:
Alueiden käytön suunnittelu MaakuntakaavaMaakuntakaava on yleispiirteinen suunnitelma alueiden käytöstä maakunnassa tai sen osa-alueella. Siinä esitetään.
Vedenpinnan nosto -koulutus, Pori Suunnitteluinsinööri Ari Sallmen.
Yhteiset alueet ja osuudet niihin Aune Rummukainen Kevät 2013.
Yhteenvetoa & kertausta MAA-C2003 Kiinteistötekniikan perusteet TkT Juhana Hiironen.
Julkisyhteisön vastuuvakuutus Nokia Julkisyhteisön vastuuvakuutus/Nokian kaupunki Vakuutusmäärä euroa Vakuutusturva korvaa vakuutuksenottajana.
AMPUMARATAVASTAAVA Ampumaratalaki 763/2015 Jorma Riissanen
YHDISTYSLAIN KESKEISIMMÄT PYKÄLÄT. 8 § YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Yhdistyksen säännöissä on mainittava: 1) yhdistyksen nimi; 2) yhdistyksen kotipaikkana oleva.
Fuusioituneiden kuntapalvelujen johtamisen haasteet Muutosta johtamassa –seminaari Pori, Yliopistokeskus, Pekka Tähtinen.
Rekisteriyksiköistä ja kiinteistötunnuksista Aune Rummukainen Kevät 2013.
Kalastuksenvalvojan kelpoisuusvaatimukset ja hyväksymismenettely - keskeiset asiat Kalatalouden Keskusliitto.
Kansalaisten Eurooppa
Katualueen ilmaisluovutusvelvollisuus omaisuuden suojan kannalta
Yhteistyösopimuksen laadinta
Aune Rummukainen Kevät 2013
Kiinteistövaikutukset ja niiden arviointi
KHO 2007:52 Avopuolisot A nimellinen omistaja, B päättäjä
Kiinteistörekisterinpitäjän päätöksiä
Tieasiat metsätalouden kannalta
Vesihuollon kehittämissuunnitelma
Kiinteistönmuodostamis- ja maaoikeus - johdanto
Kotikunnan rekisteröinti maistraatissa
ALUEELLINEN TIETOIMITUS
Hanketilusjärjestelyt
Korvausten hakeminen valtionkonttorilta Pysyvä vika ja haitta
3D-kiinteistönmuodostaminen 3D-kiinteistön ja –määräalan luovuttaminen
3D-kiinteistönmuodostaminen säädösmuutokset
Lainsäädäntötyö Voimaantulo
Henkivakuutuksen edunsaajamääräys
3D-kiinteistönmuodostaminen 3D-tontti vakuutena, rakentamisen ja käytön turvaaminen, 3D-kiinteistön lakkaaminen
Verotuksen perusteet – muutoksenhaku 2018
VUOKRASOPIMUKSET.
Tietoja kuntaomisteisista yrityksistä vuonna 2016
Esityksen transkriptio:

Rasitteet Aune Rummukainen Kevät 2013

Rasite Voidaan perustaa kiinteistön hyväksi joitakin rasitetyyppejä voidaan perustaa myös kunnan hyväksi = Oikeus rakentaa, kunnossapitää ja käyttää rasitealuetta rasitetyypin mukaisesti – Venevalkamaan ei tehdä saunaa…

Rasitetyypit Vain laissa mainittuja rasitetyyppejä voidaan perustaa toimituksessa – Muotoillaan pöytäkirjaan lain mukaisiksi rasitetyypeiksi – Joskus asianosaisten käyttämät sanamuodot ja tarkoitus vaativat selvittelyä – onko kyseessä sellainen oikeus, jonka voi perustaa rasitteeksi? – Muut sovitut oikeudet voivat olla kirjattavissa lainhuuto- ja kiinnitysrekisteriin tai ne jäävät sopimuksen varaan

Rasitetyypit (1) Pysyvänä rasitteena voidaan perustaa oikeus 1) talousveden ottamiseen; 2) talousveden johtamiseen sekä talousvesijohdon ja siihen liittyvien laitteiden ja rakennelmien sijoittamiseen ja käyttämiseen; 3) veden johtamiseen maan kuivattamista varten; 4) viemärijohdon ja muiden jäteveden johtamiseen ja käsittelyyn liittyvien laitteiden ja rakennelmien sijoittamiseen ja käyttämiseen;

Yhtei- sen imeytys- kentän rasit- teet?

Yhtei- sen imeytys- kentän rasitteet

Rasitetyypit (2) 5) puhelin-, sähkö-, kaasu-, lämpö- tai muun sellaisen johdon sekä johtoihin liittyvien laitteiden ja rakennelmien sijoittamiseen ja käyttämiseen; 6) ajoneuvojen pitämistä, venevalkamaa, laituria, uimapaikkaa, puutavaran varastointia ja lastauspaikkaa varten tarvittavan alueen käyttämiseen sekä asemakaava-alueella yhteispihaa varten tarvittavan alueen käyttämiseen;

Rasitetyypit (3) 7) kalastusta varten tarpeellisen maa-alueen käyttämiseen; 8) kiven, soran, hiekan, saven, turpeen tai muun näihin verrattavan maa-aineksen ottamiseen; 9) väestönsuojelua varten tarvittavien rakennelmien sijoittamiseen ja käyttämiseen;

Rasitetyypit (4) 10) jätteiden kokoamispaikan tai kiinteistöjen yhteisen lämpökeskuksen sijoittamiseen ja käyttämiseen; sekä 11) kulkuyhteyttä varten tarvittavaan alueeseen asemakaava-alueella.

Rasitetyypit (5) Jos oikeuden perustamista pysyvänä rasitteena ei olosuhteiden odotettavissa olevan muuttumisen vuoksi tai muusta erityisestä syystä ole pidettävä tarkoituksenmukaisena, voidaan sanottu oikeus perustaa määräaikaisena rasitteena (KML 154 §)

Rasitetyypit (6) Ranta-asemakaava-alueella olevan kiinteistön hyväksi perustetaan toisen rekisteriyksikön alueelle rasitteena muu kuin kulkuyhteyttä koskeva oikeus maankäyttö- ja rakennuslain 75 §:ssä tarkoitetun yhteiskäyttöalueen käyttämiseen niitä kiinteistöjä varten, joiden käyttöön alue on kaavassa osoitettu. Sama koskee maankäyttö- ja rakennuslain 91 §:n 2 momentin mukaisia alueita. (KML 154 a §) – Asemakaavan toteuttamisvastuu

Rasitteen perustaminen Sopimuksesta, jos on tarpeellinen Ilman sopimusta eräät rasitetyypit, jos on tarpeen halkomisen, yhteisen alueen jakamisen, pakollisen tilusvaihdon, alueen siirtämisen, uusjaon tai rakennusmaan järjestelyn suorittamiseksi tarkoituksenmukaisella tavalla Ilman sopimusta asemakaava-alueella eräät rasitetyypit, jos on tärkeä eikä aiheudu huomattavaa haittaa (KML 156 §) Rajoitukset rasitteen perustamiseen KML 157 §

Rasitteen perustaminen Kun rasite perustetaan, on määrättävä alue johon rasite kohdistuu ja tarvittavat ehdot sekä rajoitukset sen käytölle Rasitealueen kuntoonpano ja kunnossapito yksiköidään, jos käyttäjiä on useita -> kustannukset jaetaan yksiköiden mukaan (hyöty yksiköinnin perusteena)