VENÄJÄN PIKARUOKAKULTTUURI

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Ruoka eri uskonnoissa JUUTALAISUUS
Advertisements

Pukeutuminen Etiketin mukaan pukeutuminen eri tilaisuuksiin ja tilanteisiin on yksi tapa osoittaa hallitsevansa hyvät tavat. On kohteliasta pukeutua oikein,
”Määrittää ihmisen yksilönä”
Vaikuttaa uskomattomalta! Vaikuttaa uskomattomalta! Kenraali Dwight D. Eisenhower oli oikeassa, kun hän antoi määräyksen, että se oli valokuvattava ja.
Taustatiedot - Olen Kysymykseen vastanneita: 114
Ajatuksia elämästä..
Keski-Suomen ruokakulttuuri – nyt!
Nykytaide -Mitä se on?.
Kuvailmaukset kirjoittajan apuna ja ongelmana Tiellä on poski, lähteellä silmä, merellä selkä ja kynttilällä sydän.. Kirjoittaja luo kielikuvia tiedostamatta.
Pohdi, mitkä tekijät länsimaisessa yhteiskunnassa edistävät ja toisaalta hankaloittavat terveellisen ravitsemuksen noudattamista.
asukasta ”ulkomaalaista” km² 4 virallista kieltä 17 itsehallintoaluetta.
Unitutkimus.
Kurt Möller Brand Manager, Subway Suomi Puh
Luku Antiikin Kreikan maanviljelijät ja kauppiaat, s. 52–58
Ohjelmistokehittäminen. Luku 1 – Mitä on ohjelmistokehittäminen?
Perniön ABC:n parhaat ruuat
Italian Italaia on valtiona nuori, nykyinen italia on muodostunut vasta 1800-luvun jälkipuoliskolla, mutta kulttuurihistoriallisesti Italia on vanha maa.
Nagy Sándor Suomi-Unkari Seuran Tampereen osasto
Matti Rautalahti Syöpäjärjestöt
Puhu parin kanssa. Millaiset häät ovat yleensä sinun kotimaassa
Korsika on Ranskaan kuuluva pieni saari, Joka sijaitsee Ranskan alapuolella.
 Kirjoita harkiten keskusteluryhmiin Jos kirjoitat viestejä julkisiin keskusteluryhmiin varmista, että viestisi liittyy ryhmän aiheeseen. Älä lähetä.
Tässä kerron ja näytän, mitä minä olen tehnyt ATK tunnilla 9lk:lla.
SUUNNITELLAAN YHDESSÄ – PAIKALLISIA TUOTTEITA AMMATTIKEITTIÖÖN Marjat, hedelmät ja kasvikset Maija Rissanen Joensuu
Rippikoulu ja nuoren hyvinvointi Avainsanat LIMINAALISUUS JA INTENSIIVINEN YHTEISÖLLISYYS KIUSAAMATTOMUUS PUHTAAN PÖYDÄN MAHDOLLISUUS SUORITTAMISEN VÄHÄISYYS.
Perheiden ruokailu ennen ja nyt – lapsen kasvaminen omaan ruokakulttuuriin Jyväskylä
Ajattelee ja tuntee? Näkee? Sanoo ja tekee? Kuulee? KipupisteetOnnistumiset.
Miksi tämä on vaikeaa? Ilman minkäänlaisia rajoitteita ongelmat ei ole vaikeita ratkaista. Siihen löytyy jopa valmis ”kaava”. Valitettavasti jokaisessa.
Makupaloja Suomesta. Tilaisuuden nimi Päivämäärä Esittäjän nimi Organisaatio.
Kysely OSAKOn Going Abroad -päivien yhteydessä Bastian Fähnrich, : N = 35 opiskelijaa (Oulainen 2007: N = 66 opiskelijaa (Oulainen) + 29 (Oulu)
PAIKALLINEN HYVINVOINTI
Kun ekaluokkalaiset ovat opiskelleet kuukauden lukiossa, tavan mukaan heidät vihitään lukiolaisiksi. Tänä päivänä heistä virallisesti tulee lukion oppilaita.
Ruoka-aineallergiat Nathalia Modig.
Italia.
Opintoretkiä Pietariin Санкт-Петербург - Niin lähellä meitä! Toteutettu 3-4 päivän matkoja kerran vuodessa.
Katsomusopetus Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Tervetuloa Suomi 2A -kurssille!
KIINALAINEN KULTTUURIPIIRI
Kaakkois-aasia.
ANGLOAMERIKKALAINEN KULTTUURIPIIRI
UUSIVUOSI / Uutenavuotena suomalaiset juhlivat ystävien ja/tai perheen kanssa ja juovat kuohuviiniä. He syövät perunasalaattia ja.
INTIAN KULTTUURIPIIRI
Pikaruokakulttuuri Suomessa
Sydney Tekijät Arttu & Jaakko. Sydney Sydneyn nähtävyydet Sydney tunnetaan sen kymmenistä rannoista(yli 70) ja niistä tunnetuin on Bondi Beach Sydney.
Ravitsemuskertomus Ravitsemuskertomukset ◦ Vuodesta 1995 alkaen ◦ Uusin vuodelta 2003 (5. järjestyksessä) ◦ Päätulokset Suomessa tehdyistä ravitsemuksen.
Länsi-Eurooppa Tekijät: Laura, Oskari ja Lauri. Urheilu 2/3 pojista ja ½ tytöistä harrastaa vähintään yhtä urheilulajia Ranskassa. Alankomaat ja Ranska.
Copyright © 2007 Wellou.fi 1 Woimapyramidi. Copyright © 2007 Wellou.fi 2 Woimapyramidi  Rasva ja sokeri  Maitovalmisteet  Liha-kala  Kasvikset  Viljavalmisteet.
Venäjä On kahteen maanosaan ulottuva valtio, joka käsittää suurimman osan pohjoisesta Euraasiasta. Venäjän federaatio on vuoden 1993 perustuslain mukaan.
Valmisruoat Pakasteet Kuivatut ruokavalmisteet Puolisäilykkeet Täyssäilykkeet.
Suomi 2B Häät Millaiset ovat traditionaaliset häät sinun kotimaassa/kulttuurissa? Milloin häitä juhlitaan? Ovatko häät kirkossa vai maistraatissa.
JAPANILAINEN KEITTIÖ. Ruoka Japanilaisen keittiön ruokapöytä on karu, mutta yksinkertainen, Vaikka ruoka on yksinkertaista saa senkin näyttämään täydelliseltä.
Kiinalainen keittiö.
 MARJAT, HYÖNTEISET, VILJA, HUNAJA JA KALA.  karhu syö myös lihaa.
Jupiter on saanut nimensä Jupiter-jumalan mukaan.
Koko kurssia koskeva seurantatehtävä
UUSIA TUULIA JA MAKUJA MAAILMALTA
Alueiden Eurooppa.
Latinalaisamerikkalainen kulttuuri
Nyt osataan kieliä. Ennen ei osattu.
RAVINNON MERKITYS KIEKKOJUNNULLE(1
Afrikkalainen kulttuuri
Voiko omilla elämäntavoilla vaikuttaa yhteiskuntaan?
Nykyisin tehdään kiinnostavaa tutkimusta ihmisen DNA:sta Katso video: Mitä tämä kertoo ihmisten.
100 VUOTTA SUOMALAISTA RUOKAKULTTUURIA
Internethuijaukset Opinnäytetyö © Hans Lindström 2007.
Mitä Kiinassa syödään? 中国人吃什么.
Talousnäkymät ja niiden haasteet
Ruokaoppia.
J.P. Chenet Sparkling Rosé Demi Sec
Esityksen transkriptio:

VENÄJÄN PIKARUOKAKULTTUURI

Yleistä pikaruoka kulttuurista Pikaruoka on nopeasti valmistettua ravintoa. Suosituimpia pikaruokia on mm. pizzat, hampurilaiset ja ranskalaiset. Pikaruoka-ateriat mielletään yleensä hyvin epäterveellisiksi. Niissä on huomattavan suuri energiatiheys . Pikaruokateollisuuden on väitetty olevan suurimpia syyllisiä nuorten ylipainon yleistymiseen.

Venäläisestä ruokailusta Venäläinen keittiö on saanut paljon vaikutteita muilta ympäröiviltä kansoilta. Tataarit, kiinalaiset ja eurooppalaiset ovat jättäneet jälkensä venäläiseen ruokakulttuuriin. Venäläisen keittiön perustana on venäläisten talonpoikien yksinkertainen ruoka, joka koostui kalasta, marjoista ja viljasta. Lihaa syötiin niukasti, koska ortodoksikalenterissa oli usein paastoja, jolloin oli kiellettyä syödä lihaa. Siksi perinteisessä venäläisessä keittiössä on paljon erilaisia puuroja, kala- ja sieniruokia. 1700-luvulla venäläiset aateliset toivat ruokansa ja kokkinsa ulkomailta, pääosin Ranskasta ja Itävallasta. Monet ympäri maailmaa venäläisinä ruokalajeina tunnetut ruoat ovat syntyneet ranskalaisen ja venäläisen keittiön sekoittumisesta. Tällaisia ruokia ovat Kiovan kana ja Stroganovin pihvi. Monilla ruoilla on rituaalinen merkitys ja niitä syödään vain tiettyjen uskonnollisten juhlien aikana. Tällaisia juhlia ovat joulu, pääsiäinen ja laskiainen. Venäläisille juhlista tärkein on uuden vuoden juhla, jota vietetään perinteisesti kotona perheen ja ystävien parissa ruoasta herkutellen ja shamppanjaa juoden. Joulun vietto jää Venäjällä uuden vuoden juhlien varjoon. Pääsiäinen on tärkein uskonnollinen juhla ortodokseille, jolloin syödään munia, pashaa (muottiin tehty rahkakakku) ja kulitsaa eli pääsiäispullaa. Laskiaisena syödään paljon blinejä.

Kiovan kana=nuijittu kananrintafile, kylmän voi täytteen ympärillä Kiovan kana=nuijittu kananrintafile, kylmän voi täytteen ympärillä. Paneroidaan ja uppopaistetaan. Stroganovin pihvi=voissa paistetut naudanliha kuutiot, jotka tarjoillaan paprikan, tomaatin ja suolakurkun kanssa kermakastikkeessa. Pasha=(rahkakakku)yleiset aineosat rahka,kerma,sokeri,kanamuna ja voi. Maustetaan yleensä vanilijalla ja mantelirouheella. Kulitsa=pääsiäispulla Blinit=eli linni on venäläinen suolainen ohukainen, johon käytetään yleensä vehnäjauhoja ja tarttarijauhoja.

Venäjä Nykyään ihmiset Venäjällä pystyvät ilman erityisiä ongelmia kokeilemaan melkein minkä maalaisia ruokia hyvänsä. Monissa kaupungeissa on avattu kahviloita ja ravintoloita, joiden ruokalistalla on eri kansojen kansallisruokia. Kaupunkielämän kiivas tempo on johtanut siihen, että monille ihmisille on tullut tavaksi syödä arkipäivinä pikaruokaloissa, joissa ruoka on menettänyt pienimmätkin kansalliset piirteet: se on pelkästään standardoitu kokoelma kaloreja ja ruoka-aineita. Tämän takia perinteisistä venäläisistä ruokalajeista koostuva juhla-ateria nautitaan ainakin yhtä innostuneesti kuin mikä tahansa vierasmaalainen eksoottinen ruoka. Jotkut vanhat venäläiset ruoat tuntuvat jopa aivan uusilta ja oudoilta.

Pikaruoka paikat Venäjän pikaruokapaikkoja: Chainaya Lozhka, Teremok, burger king , subway, hesburger, Mc donalds ja Kroska kartoska. Teremok on lettukioski. Kroska kartoskassa on täytettyjä uuniperunoita. Chl:ssä on salaatteja

Pikaruoka kulttuurin kehitys JA SYNTY Venäläinen ruokakulttuuri on kehittynyt vuosisatojen kuluessa niin tavallisen kansan kuin palatsien keittiöissä. Pikaruoka kulttuurin syntyyn vaikuttaa monet asiat. Venäjällä pikaruoka ei aina välttämättä tarkoita hampurilaisia tai pizzoja, vaan se voi olla myös keittoja.

Trendikästä Ylipainon lisääntyminen näiden vuosikymmenten aikana on tuonut pikaruoka-aloille trendiksi terveelliset pikaruoat. Esim. Subway:stä on tullut suosittu ja varteenotettava kilpailija muiden epäterveellisten ketjujen rinnalla.

TEKIJÄT Emilia, Anna ja Nea