Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

INTIAN KULTTUURIPIIRI

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "INTIAN KULTTUURIPIIRI"— Esityksen transkriptio:

1 INTIAN KULTTUURIPIIRI

2 INTIAN KULTTUURIPIIRI
Intian kulttuuripiiriin kuuluvat: Intia Nepal Bangladesh Sri lanka Nykyihminen lienee saapunut alueelle yli vuotta sitten.

3 ESIMERKKIVALTIONA INTIA ”maailman värikkäin valtio”
Väkiluvultaan maailman toiseksi suurin, jopa 20% maailman väestöstä asuu Intiassa Pinta-alaltaan kuitenkin vain maailman 7.suurin Satoja eri kieliä Puhutuimmat niistä ovat hindi ja englanti Pääkaupunki New Delhi

4 YHTEISKUNTAMUOTO Intiassa on ollut käytössä kastijärjestelmä, joka jakoi intialaiset eriarvoisiin yhteiskuntaluokkiin. Yhteiskuntaluokkia oli neljä, joiden lisäksi oli olemassa myös kastittomat. Kastilaitos on virallisesti lakkautettu, mutta varsinkin maaseudulla se on yhä voimissaan. Intia julistaa itseään demokraattisena tasavaltana, vaikka vieläkin joitakin naisia ja kastittomia estetään äänestämästä.

5 USKONNOT Valtauskonto on hindulaisuus, toiseksi suurin uskonto on islam. Uskontojen paljous tuo mukanaan erilaisia juhlia, jotka näkyvät intialaisesta katukuvasta. Monet päivittäiset tavat määräytyvät uskonnon mukaan, esimerkiksi pukeutumisen tulee olla tarpeeksi peittävää. Intialaisen otsassa oleva väriläiskä ei ole kastimerkki, vaikka niin usein luullaan. Bindiä käyttivät aluksi vain naimisissa olevat hindunaiset. Bindin uskotaan pitävän pahat henget loitolla, vaikka nykyään sitä käytetäänkin enimmäkseen muoti-ilmiön tavoin.

6 RUOKAKULTTUURI Ruokakulttuuri on hyvin monipuolista, sillä siihen on sekoittunut monen eri kulttuurin piirteitä. Yhteistä on kuitenkin se, että ruuassa käytetään usein runsaasti mausteita. Varsinaisia ruokakauppoja ei ole kuin suurimmissa kaupungeissa, yleensä ruoka hankitaan toreilta. Maitotuotteita käytetään vain vähän ja useimmat intialaiset ovat kasvissyöjiä uskonnollisista syistä. Perinteisiä intialaisia ruokia ovat riisi, linssit, vihannekset ja naanleipä.

7 MUUTA Intiassa tuotetaan enemmän elokuvia kuin missään muualla maailmassa. Bollywood-nimitystä käytetään Mumbaihin keskittyvästä hindinkielisestä elokuvateollisuudesta. Tieliikennekulttuuri on Intiassa aivan erilaista kuin Suomessa; liikenne on vasemmanpuoleista, liikennesääntöjä ei käytännössä ole lainkaan eikä ajoneuvoja koskevia rajoituksia juurikaan noudateta. Perhe-elämä on hyvin olennainen osa intialaista kulttuuria. Omaa sukua arvostetaan ja kunnioitetaan. Avioliitot ovat usein järjestettyjä ja avioliiton aikana kotitalouden valta on usein miehellä.

8 LÄHTEET e=fi-FI&contentlan=1&displayall=1 taiteet


Lataa ppt "INTIAN KULTTUURIPIIRI"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google