Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Nykytaide -Mitä se on?.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Nykytaide -Mitä se on?."— Esityksen transkriptio:

1 Nykytaide -Mitä se on?

2 ”Nykytaide perustuu nykyaikaan”
Nykytaide ja nykytaiteilijat käsittelevät ajankohtaista maailmaamme. Tästä syystä nykytaiteesta löytyy yhtymäkohtia meidän jokaisen elämään. Nykytaiteen museo Kiasman kokoelmissa on taideteoksia 1960-luvulta eteenpäin. Kiasmassa on esillä modernia taidetta uudempaa kuvataidetta. Nykytaide on tehty ympärillämme olevasta materiaalista. Materiaalina voi olla mitä vaan. Nykytaiteen muodot, tekniikat, aiheet ja tekemisen tavat ovat hyvin erilaisia kuin klassisessa taiteessa Ideoita lainataan mm. mainosmaailmasta ja uutta teknologiaa käytetään eri muodoissa esim. videoinstallaatiot Nykytaiteen paikka on siellä missä ihmisetkin Aina teos ei löydy galleriasta tai museosta siihen voi törmätä vaikka kadulla, metsässä tai Internetissä Katsojalla on tärkeä rooli Teos voi edellyttää eri aistien käyttämistä, osallistumista tai toimintaa Nykytaiteessa on harvoin oikeita tapoja katsoa, siksi kunkin katsojan omat näkemykset, tieto ja historia muodostavat ainutlaatuisen tavan kokea taideteos. Elämys ja kokemus ovat aina aitoja ja oikeita, olipa katsojan reaktio sitten naurunpyrskähdys, hämmennys, välinpitämättömyys, oivallus tai ihan jotakin muuta. Tärkeintä nykytaiteen katsomisessa onkin avoin ja utelias mieli!

3 Tehtävä: Valitse yksi Ankkalinnan hahmo, jonka haluat piirtää mallista. Mieti, missä yllättävässä paikassa tämä hahmo voisi olla. Piirrä hahmo lyijykynällä. Vahvista hahmo tussilla. Piirrä tausta.

4 Lähteitä ja lisätietoa:
taide_manga_kubismi_yhdistelma Kubismi= Kubistisessa taiteessa esineet hajotetaan, analysoidaan ja kootaan uudelleen pelkistyneessä muodossa. Taiteilija kuvaa aiheen yhden kiinteän näkökulman sijasta samanaikaisesti monesta kulmasta yrittäessään esittää sen mahdollisimman täydellisesti. Kehittäjinä olivat Pablo Picasso ja Georges Braque.


Lataa ppt "Nykytaide -Mitä se on?."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google