Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kiinalainen keittiö.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kiinalainen keittiö."— Esityksen transkriptio:

1 Kiinalainen keittiö

2 Syntyperä Kiinalainen keittiö syntyi Kiinan eri osissa ja on sieltä levinnyt ympäri maailmaa myös länsimaihin.

3 Ruokailutavat Kiinalainen ruokakulttuuri voidaan jakaa karkeasti neljään osaan (ilmansuuntien mukaan) joita usein nimitetään alueiden keskeisten kaupunkien tai maakuntien mukaan: -Kantonin keittiö eli eteläkiinalainen keittiö -Pekingin keittiö eli pohjoiskiinalainen keittiö -Sichuanin keittiö eli länsikiinalainen keittiö -Shanghain keittiö eli itäkiinalainen keittiö

4 Ruuanvalmistus ja aterimet
Kiinassa käytettävä wokkipannu on ison kokonsa vuoksi helppokäyttöinen myös näkövammaiselle. Kiinalainen ateria käsittää monta pientä annosta, joissa kaikki on hyvin pientä (suupaloja). Ateriointiin liittyy runsaasti seremonioita ja tottumuksia. Syömäpuikot ovat kaksi samanmittaista, noin kynänkokoista puikkoa, joita käytetään ruokailuvälineenä Kiinassa, Japanissa, Koreassa ja Vietnamissa. Niitä käytettiin ennen yleisesti myös Thaimaassa, mutta luvun länsimaalaistamiskampanjan jälkeen thairuoka syödään nuudeleita lukuun ottamatta lusikalla ja haarukalla.

5 Ruokakulttuuri Kiinalaiset kelpaa melkein mikä vain!
Kiinalaiset ymmärtävät, että jotkut eivät eettisistä, uskonnollisista tai terveydellisistä syistä syö lihaa/ porsaanlihaa, kalaa, koiranlihaa, käärmeitä tms. Merenantimet ovat Kiinassa suuressa suosiossa ja niitä tarjoillaan vieraille mielellään. Käärmeitä, skorpioneja, hyönteisiä ja muuta eksoottista syödään yleisemmin etelä-Kiinassa.

6 Yleisimmät ruokalajit
Kiinalainen ateria koostuu tyypillisesti kahdesta osasta: hiilihydraattipitoisesta pääruoasta kuten riisistä tai nuudeleista sekä sen lisukkeesta, joka sisältää yleensä kasviksia, kalaa tai nautaa.

7 Mausteet Kiinalaiset ovat käyttäneet mausteita sekä ruoissa että perinteisessä lääketieteessä vuosituhansien ajan. Yleisimpiä mausteita, joita Kiina tuottaa, ovat valkosipuli ja inkivääri. Muita tunnettuja mausteita ovat kassiakaneli, galangal ja kardemumma.

8 Tekijät: Jenni ja Elina


Lataa ppt "Kiinalainen keittiö."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google