Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Länsi-Eurooppa Tekijät: Laura, Oskari ja Lauri. Urheilu 2/3 pojista ja ½ tytöistä harrastaa vähintään yhtä urheilulajia Ranskassa. Alankomaat ja Ranska.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Länsi-Eurooppa Tekijät: Laura, Oskari ja Lauri. Urheilu 2/3 pojista ja ½ tytöistä harrastaa vähintään yhtä urheilulajia Ranskassa. Alankomaat ja Ranska."— Esityksen transkriptio:

1 Länsi-Eurooppa Tekijät: Laura, Oskari ja Lauri

2 Urheilu 2/3 pojista ja ½ tytöistä harrastaa vähintään yhtä urheilulajia Ranskassa. Alankomaat ja Ranska jalkapallohulluja. Suosittuja lajeja ovat mm. Petankki, laskettelu, pyöräily ja parkour. Myös Tennis ja yleisurheilu ovat suosittuja lajeja Länsi-Euroopassa.

3 Ihmiset ja Elämäntapa Hinta-taso on Luxemburgissa naapurimaita kalliimpi. Länsi-Euroopassa on toimiva ja edullinen joukkoliikenne. Belgiassa työaika on yleensä kello yhdeksästä 17-18 välille.

4 Koulujärjestelmä Ranskassa käydään koulua 12 vuotta Joista kolme vietetään Lyseossa eli lukiossa. Esikouluun voi mennä jo 2-vuotiaana, mutta Varsinainen koulu alkaa 6-vuotiaana. Lukuvuosi jakautuu kolmeen lukukauteen, Ne alkavat syys- tammi- ja huhtikuussa. Koulut ovat yleensä suuria 1000-3000 oppilaan kouluja.

5 Nähtävyydet Riemukaari rakennettiin Napoleonin käskystä. Ranskassa on maailman suurimpiin museoihin kuuluva Louvre. Belgian kuuluisin nähtävyys on Atomium. Eiffel-tornin rakennutti Gustav Eiffel.

6 Ruoka Ranskalaiset syövät aamupalaksi kevyen ruoan. Samoin lounas on kevyt. Päivällinen syödään perheen kanssa noin kello 18.00-19.00. Juustoilla on suuri maine Länsi- Euroopassa. Perinneruokia: jänishöystö, simpukat, raaka silli.

7

8 kulttuuri Ranska Kulttuuriltaan Ranska on hyvin rikas. Melkein kaikki taiteenlajit pohjautuvat Ranskassa. Muut maat: Adolphe Sax kehitteli saksofonin 1846. Rembrandt, Van gogh suuria taiteilijoita. Luxemburgin kaupungissa on useita museoita ja taidegallerioita.

9 teollisuus Alankomaissa kasvatetaan kasvihuone kasveja. Ranskalaisia automerkkejä: Renault, Citroen ja Peugeot. Ranskassa valmistetaan paljon viiniä, juustoa ja hedelmiä. Eniten sähköä tuotetaan vesi ja ydinvoimaloissa..

10 Länsi-Euroopan ilmasto ja pinnanmuodot Melkein koko Länsi-Eurooppa on alankoa. Kaakkois Ranskassa puhaltaa kylmä ja kuiva Mistral-tuuli. Länsi-Euroopassa on meri ja manner ilmasto. Kesät suhteellisen viileät.

11 Ranska Ranskan pinta-ala on 543,965km² Ranskassa käytetään euroja. Väkiluku on 61 milj. ja pääkaupunki Pariisi. Ranskassa ei ole virallista uskontoa. Ranskassa puhutaan pääasiassa ranskaa. Ranska on koko historiansa ajan vaikuttanut muihin maihin suurena kulttuurin lähteenä.

12 Alankomaat Väkiluku 16,1 milj. Pinta-ala 42 000 km² Pääkaupunki Amsterdam Rahayksikkö Euro Lukutaito 100% Pääkieli Hollanti Alankomaat on syntynyt merta kuivattaen.

13 Belgia Belgia on EU:n perustaja jäsen Pääkaupunki on Bryssel Pinta-ala 30 513km² Väkiluku 10,5 milj. Valuutta on euro Belgian naapurimaita ovat Ranska, Luxemburg ja Alankomaat Belgiassa on hyvä asunto tilanne

14 Lähteet Pisara 5 Makupalat http://media.tkukoulu.fi/collection/ http://www.freefoto.com/index.jsp Kiljunen Kimmo 2002. Valtiot ja liput. Viikari Kati. Ranska. Maailma tänään Benelux maat ja Ranska.


Lataa ppt "Länsi-Eurooppa Tekijät: Laura, Oskari ja Lauri. Urheilu 2/3 pojista ja ½ tytöistä harrastaa vähintään yhtä urheilulajia Ranskassa. Alankomaat ja Ranska."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google