Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

100 VUOTTA SUOMALAISTA RUOKAKULTTUURIA

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "100 VUOTTA SUOMALAISTA RUOKAKULTTUURIA"— Esityksen transkriptio:

1 100 VUOTTA SUOMALAISTA RUOKAKULTTUURIA

2 1910 Ruokatalous heikko. Viljaa ei saatu tarpeeksi. Viljaa saatiin laivoilla ensi kerran itsenäiseen Suomeen Ruokakulttuurin muutokseen vaikutti ruokapula.

3 1920 Lihaa ja voita Hernekeitto, lihapullat ja nakkikastike
Läskisoosi, syltty ja tilliliha alkoivat poistua

4 1930 Lama ja joukkomuonituksia. Banaanit, appelsiinit ja rypäleet
olivat kaupoissa hetkenaikaa.

5 1940 Sota Elintarvikkeiden säännöstely Syötiin korvikkeita
esim. pettuleipää ja korvikekahvia

6 1950 Syötiin kunnolla Rasvaa, kermaa, sokeria ja lihaa.
Jääkaapit yleistyivät. Silakka, mureke, kiisseli ja ranskanleipä. Kahvi vapautui säännöstelystä 1954.

7 1960 Oli varaa syödä. Rasvankulutus oli huipussaan.
Makaroni ja riisi vakiinnuttivat asemansa. Ensimmäinen pitseria avattiin.

8 1970 Kirjolohi, broileri, makkarakupit ja täytetyt paprikat tulivat.
Aamiaispöytään tulivat murot ja jogurtti.

9 1980 Broilerit, kyljykset, pitsa ja lasagne.
Margariini syrjäytti voin. Hedelmien ja vihannesten kulutus kasvoi. Hyla-tuotteet tulivat markkinoille.

10 1990 90-luvun lama. Leipäjonot tulivat tutuiksi.
Laman jälkeen ruokatavat kansainvälistyivät. Intialaiset, kiinalaiset ja thaimaalaiset mausteet tulivat.

11 2000 Karppaus, proteiinit, superfoodit, gluteenittomuus, rasvattomuus.
Sushi, pulled pork, kiinalainen ruoka. Subway

12 2010 Lihan korvikkeet. Ekologisuus, lähiruoka ja terveyspainotteisuus.


Lataa ppt "100 VUOTTA SUOMALAISTA RUOKAKULTTUURIA"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google