Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Rippikoulu ja nuoren hyvinvointi Avainsanat LIMINAALISUUS JA INTENSIIVINEN YHTEISÖLLISYYS KIUSAAMATTOMUUS PUHTAAN PÖYDÄN MAHDOLLISUUS SUORITTAMISEN VÄHÄISYYS.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Rippikoulu ja nuoren hyvinvointi Avainsanat LIMINAALISUUS JA INTENSIIVINEN YHTEISÖLLISYYS KIUSAAMATTOMUUS PUHTAAN PÖYDÄN MAHDOLLISUUS SUORITTAMISEN VÄHÄISYYS."— Esityksen transkriptio:

1 Rippikoulu ja nuoren hyvinvointi Avainsanat LIMINAALISUUS JA INTENSIIVINEN YHTEISÖLLISYYS KIUSAAMATTOMUUS PUHTAAN PÖYDÄN MAHDOLLISUUS SUORITTAMISEN VÄHÄISYYS POSITIIVINEN REGRESSIO (RENTOUS, LEIKKI) YHTEISÖN VARJO

2 Rippikoulu ja nuoren hyvinvointi Rippikoulun ja kiusaaminen: Se on mun mielestä hyvä mikä kans vaikuttaa että rippikoulussa on todella semmonen jyrkkä asenne kiusaamista kohtaan. Mitä musta välillä tuntuu, et koulussa se on aina välillä semmosta et ei nii puututa siihen heti ja annetaa sen mennä tosi pitkälle eka. Mut rippikoulussa jotenki heti mennään siihen, jotenki otetaan puheeks sitte ni sit ei tapahdu yhtään semmosta.

3 Rippikoulu ja nuoren hyvinvointi Rippikoulun ja koulun suhde: Täällä oltiin aluksi paljon jäisempiä, koska ei tunnettu. Sitten ku oppi tuntemaan niin ainakin musta täällä on paljon rennompi tunnelma. Täällä myös tulee tunteet esille helpommin ja huomaa toisten luonteista pieniä juttuja helpommin kuin koulussa. Rippikoulussa nuoret ovat jotenkin rennompia ja avautuvat helpommin. Ei pelätä muiden arvostelua ja uskalletaan olla sellaisia kuin ollaan, eikä esitetä jotain muuta, toisin kuin koulussa. Ystävyyssuhteita syntyy helpommin.

4 Rippikoulu ja nuoren hyvinvointi Yhteisömetaforat, Rippikoulu on kuin… huvipuisto; tilkkutäkki; hedelmäsalaatti; sika hauskat bileet ; iso vesimeloni; kiva kakku; lastentarha, leikitään ja opitaan (ei tietenkään ihan, mut kumminkin melkein); keitto, se poreilee ja kuplii, sekoittuu ja hajoaa kun se syödään haukkovin suin sen lopulta valmistuttua, siitä jää lämmin ja hyvä tunne vatsaan; unelma ; vapaampi koulu; koulu, mut parempi ruoka, leikit, tehtävät jne…; ampiaispesä; kylä, jossa on erilaisia ihmisiä; tosi kiva leiri; vankila jossa on kivaa; viikko lähes tuntemattomien ihmisten kanssa saman katon alla; pienen pieni kunta, kaupunki, kylä tai yhteisö

5 Rippikoulu ja nuoren hyvinvointi Yhteisöllä on varjonsa: En mä haluais mitään juhlia, mutta äiti haluis joitain järjestää. Vaikka kuin monta sukulaista. … Mä en oo mikään juhlija, en mä viihdy isoissa massoissa. Pitäs vähän hienovaraisemmin lähestyä tuota Jumala- asiaa, kun heti ekana päivänä aletaan ylistää Jumalaa. Enkä mä usko, että se Jeesuskaan haluaisi, että sitä ylistetään näin paljon. Eli muutenkin niin vaatimattomasti ja tälleen. mä aika harvoin näin ison ihmisjoukon kanssa yleensäkään teen yhtään mitään, että ikinä sen, mä on siis kaikki koulunäytelmät ja kaikki tämmöset ollu aina ”kipeänä”


Lataa ppt "Rippikoulu ja nuoren hyvinvointi Avainsanat LIMINAALISUUS JA INTENSIIVINEN YHTEISÖLLISYYS KIUSAAMATTOMUUS PUHTAAN PÖYDÄN MAHDOLLISUUS SUORITTAMISEN VÄHÄISYYS."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google