Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Internethuijaukset Opinnäytetyö © Hans Lindström 2007.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Internethuijaukset Opinnäytetyö © Hans Lindström 2007."— Esityksen transkriptio:

1 Internethuijaukset Opinnäytetyö © Hans Lindström 2007

2 Internethuijaukset Internethuijaukset ovat nykyään todella yleisiä ja niihin voi törmätä helposti jos vain netissä touhuaa. Nämä huijaukset luovat suuria kuluja, eikä rahoja yleensä koskaan saada takaisin, vaikka tekijä jäisikin kiinni. Jo pelkästään ns. ”Nigerialaiskirjeistä” koituu suuret tappiot, pelkästään Brittiläisiltä huijattiin arviolta 150 miljoonaa puntaa vuonna Tämä on siis hyvin ajankohtainen aihe, siksi teenkin siitä opinnäytetyön.

3 Opinnäytetyön osat Opinnäytetyöni koostuu kuudesta varsinaisesta aiheesta. Nämä aiheet ovat: - Motiivit internethuijauksiin - Keihin huijaukset kohdistuvat - Huijaustavat - Taloudelliset menetykset - Huijausten tunnistus - Huijauksia maailmalta

4 Motiivit internethuijauksiin
Tässä kappaleessa pohditaan internethuijaksien motiiveja. Yleisin motiivi on tietenkin raha, jota ei kuitenkaan ole kovin helppo huijaamalla tehdä. Jotkut myös kalastelevat ihmisiltä salasanoja, jotta pääsevät käyttämään jotakin palvelua, joka normaalisti olisi maksullinen. Myös jotkut tekevät huijauksia ihan vain sen takia, että heistä on on kivaa huijata ihmisiä. Nämä hupihuijaukset tosin eivät yleensä ole kovin isoja eikä vaarallisia.

5 Keihin huijaukset kohdistuvat
Tässä kappaleessa kerrotaan siitä, keihin nämä huijaukset yleensä kohdistuvat. Huijaukset kohdistuvat yleensä keneen tahansa, yleensä sattumanvaraisesti valittuun henkilöön. Uhreja yhdistää vain se, että he käyttävät/ovat käyttäneet internetiä, jolloin he ovat vaikkapa tarjouksen josta ei voi kieltäytyä.

6 Huijaustavat Käsittelen työssä monia erilaisia huijaustapoja. Niitä ovat: - Social Engineering - Pop-up huijaukset - Päivityshuijaukset - Hoax-huijaukset - muut huijaukset

7 Taloudelliset menetykset
Tässä kappaleessa kerrotaan tilastotietoa internethuijauksista koituvista taloudellisista menetyksistä. Näitä menetyksiä on vaikea arvioida, koska monet huijauksen uhrit eivät kehtaa myöntää tulleensa huijatuksi, joten läheskään kaikista huijauksista ei ole tietoa.

8 Huijausten tunnistus Tässä kappaleessa kerrotaan, kuinka huijausyritykset voi tunnistaa, ennen kuin on liian myöhäistä. Suurinosa huijauksista on helposti tunnistettavissa, lähinnä huijarin sähköpostiosoitteen takia, kieliasun takia, tai koska vaikka tarjolla oleva tuote on liian halpa.

9 Huijauksia maailmalta
Tässä kappaleessa esittelen ympäri maailmaa tapahtuneita huijauksia, lähinnä suuria sellaisia. Kerron esimerkiksi Nordean asiakkaisiin kohdistuneista huijauksista, joita on tehty täällä pohjoismaissa. Kappaleessa kerrotaan myös kiinnijääneiden huijareiden saamista tuomioista.


Lataa ppt "Internethuijaukset Opinnäytetyö © Hans Lindström 2007."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google