Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

UUSIA TUULIA JA MAKUJA MAAILMALTA

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "UUSIA TUULIA JA MAKUJA MAAILMALTA"— Esityksen transkriptio:

1 UUSIA TUULIA JA MAKUJA MAAILMALTA

2 Ruokakulttuuri muuttuu ajassa
Ruokakulttuuri muuttuu ajassa. Tässä diasarjassa käsitellään suomalaiselle ruokakulttuurille ominaisia muutoksia kansainvälisestä näkökulmasta. Lue lisää taustamateriaalista:

3 RUOKAKULTTUURI ELÄÄ AJASSAAN
Sanotaan, että matkailu avartaa. Ulkomaanmatkojen myötä uudet makumaailmat ovat tulleet suomalaisille entistä tutummiksi ja jopa osaksi suomalaista arkea. Myös maahanmuuttajat ovat tuoneet tutuksi oman maansa ruokakulttuuria. Ravintolakulttuuri on monipuolistunut ja erilaisia etnisiä ravintoloita löytyy ympäri Suomea.

4 KOTIKEITTIÖIDEN UUDET RAAKA-AINEET
Monilla paikkakunnilla on etnisiä ruokakauppoja, joista löytyy eksoottisiakin raaka-aineita. Myös ruokakauppojen valikoimat ovat monipuolistuneet ja kaupan perusvalikoimista löytyy esim. pitahaya-hedelmiä, merilevää, garam masala -maustetta tai vaikka tuoretta inkivääriä ja Hoisin-kastiketta.

5 Uudet tuulet ja maut maailmalta ovat siirtyneet myös kotikeittiöihin.
Eksoottisten hedelmien ja vihannesten käyttö on lisääntynyt huomattavasti. Avokado, persimon tai granaattiomena alkavat olla tuttuja monessa kodissa. Hummukseen, tofuun ja tahiniin vielä totutellaan, mutta nekin alkavat olla yhä useammalle tuttuja elintarvikkeita.

6 TEHTÄVÄKSI JA POHDITTAVAKSI
Haastattele vanhempiasi tai isovanhempiasi ja kysy heiltä, mitkä olivat heidän nuoruudessaan uusia ruokia, elintarvikkeita, hedelmiä, mausteita yms.? Mistä vanhempiesi nuoruuden ajan ”uutuuksista” tullut nykyään tavallista arkiruokaa?

7 LINKKIVINKKEJÄ TULEVAISUUSTEHTÄVÄÄ VARTEN
Pohtikaa yhdessä mitkä voisivat ovat tulevaisuuden ruokatrendejä ja millaista ruokaa syömme 20 vuoden kuluttua. Vinkkejä ja ideoita alla olevista linkeistä:

8 Kuvat: Jussi Ulkuniemi Scanstockphoto Suomi100/Elo
© Ruokatieto Yhdistys ry Kuvien käyttäminen muussa kuin tämän kalvosarjan yhteydessä on kielletty. Kalvosarjaa saa vapaasti muokata opetuskäyttöön sopivaksi (lyhentää, lisätä omia kalvoja jne.) ja se on tarkoitettu vain opetuskäyttöön. RUOKATIETO YHDISTYS RY


Lataa ppt "UUSIA TUULIA JA MAKUJA MAAILMALTA"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google