Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Miksi tämä on vaikeaa? Ilman minkäänlaisia rajoitteita ongelmat ei ole vaikeita ratkaista. Siihen löytyy jopa valmis ”kaava”. Valitettavasti jokaisessa.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Miksi tämä on vaikeaa? Ilman minkäänlaisia rajoitteita ongelmat ei ole vaikeita ratkaista. Siihen löytyy jopa valmis ”kaava”. Valitettavasti jokaisessa."— Esityksen transkriptio:

1 Miksi tämä on vaikeaa? Ilman minkäänlaisia rajoitteita ongelmat ei ole vaikeita ratkaista. Siihen löytyy jopa valmis ”kaava”. Valitettavasti jokaisessa käytännön ongelmassa on rajoitteita. Esimerkkejä rajoitteista sarjaohjelman laadinnassa: Joukkue A ei voi pelata kotona tietyillä kierroksilla. Joukkueet B ja C eivät voi pelata yhtäaikaa kotipeliä. Joukkue D haluaa pelata kotipelinsä tiettynä viikonpäivänä. Millään joukkueella ei saa olla kahta enempää peräkkäisiä kotipelejä. Tietyt pelit täytyy pelata tiettynä päivänä. Pelkkiä suoria rajoitteita on 18 erilaista. Kun rajoitteet otetaan huomioon niin ongelmista tulee erittäin vaikeita ratkaistavia. Itse asiassa on (lähes) mahdotonta saada aikaan täydellistä ratkaisua. Ei pystytyä edes tarkistamaan ratkaisun täydellisyyttä.

2 Kaikki rajoitteet ja asetukset vuoden 2011 SM-liigassa 15.9 – 3.12. Näiden lisäksi lähes kaikilla joukkueilla on toiveita. Ylärivi kertoo kuinka monta peliä kierrokselle asetetaan. Jokainen rivi on yksi joukkue ja sarake on yksi pelipäivä. ”Täysin” vapaasti voimme sijoittaa pelejä vain kolmelle kierrokselle. Ja niistäkin yksi on sellainen, johon voidaan laittaa vain yksi peli. Täysin on lainausmerkeissä sen takia, että edeltävät ja seuraavat kierrokset vaikuttavat sijoitusmahdollisuuksiin.

3 Algoritmin runko Arvotaan kierros, josta ensimmäinen peli valitaan siirrettäväksi. Valitaan kierrokselta huonoiten sinne sopiva peli (Tappara-Kärpät) siirrettäväksi. Käydään lävitse kaikki kierrokset ja sijoitetaan peli sille kierrokselle, jonne se parhaiten sopii (tässä kierros n+1). Valitaan sijoitetulta kierrokselta sinne huonoiten sopiva peli. Ei kuitenkaan äsken sijoitettua. Siirtoketjun pituus on 5-20 peliä, jonka jälkeen ketju aloitetaan alusta. Otteluohjelmia muodostetaan 20 yhtäaikaa, joista paras valitaan.

4 Otettava huomioon Ylivoimaisesti tärkein asia on asiakkaan kanssa keskustelu. Käytänteet istuvat lujassa. Mikään ongelma ei ole sellainen kuin se ensi kuulemalta vaikuttaa. ”Vanhoilla tekijöillä” on paljon sitkeästi piilossa pysyttelevää tietoa.


Lataa ppt "Miksi tämä on vaikeaa? Ilman minkäänlaisia rajoitteita ongelmat ei ole vaikeita ratkaista. Siihen löytyy jopa valmis ”kaava”. Valitettavasti jokaisessa."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google