Lataa esitys
Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota
JulkaistuTero Elstelä Muutettu yli 8 vuotta sitten
1
Pohdi, mitkä tekijät länsimaisessa yhteiskunnassa edistävät ja toisaalta hankaloittavat terveellisen ravitsemuksen noudattamista.
2
Edistävät - tiedon määrä (ravitsemussuositukset, koulun terveystieto, kotitalous, biologia, media...) - elintarvikevalvonta - korkea elintaso, ei yleensä rahasta kiinni - hygienian korkea taso (ruokien käsittely ja kuljetus, kylmäsäilytys) - terveys on trendikästä
3
Hankaloittavat: - ruokailutottumukset (pikaruokakulttuuri, liika rasva, suola, sokeri, napostelukulttuuri, virvoitusjuomien kulutus, alkoholin kulutus) - liika energiansaanti suhteessa kulutukseen: koneellistuminen, työn fyysisen rasittavuuden väheneminen, arkiliikunnan väheneminen, fyysisesti passiiviset vapaa-ajanviettotavat kuten TV ja internet, suurentuneet annos- ja pakkauskoot, lisääntynyt ruokatarjonta ja –mainonta, lisääntynyt alkoholin käyttö, vähentynyt unen määrä (valvominen lisää iltasyömistä, univaje vaikuttaa ruokahaluun ja näläntunteeseen) - epäsäännöllinen ruokailurytmi ja perheiden yhteisten ruokailujen väheneminen - ulkonäköpaineet voivat johtaa epäterveellisiin ruokailutottumuksiin tai syömishäiriöihin - saasteet, kemikaalit, ympäristömyrkyt
Samankaltaiset esitykset
© 2023 SlidePlayer.fi Inc.
All rights reserved.