Hallituksen ja toiminnanjohtajan yhteistyö

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Yhdistystoiminnan perusteet
Advertisements

Työnantajan velvollisuudet käytännössä
Markkinointi KJT-Johtokunta Open
Green Building Council Finland Sovitut toimintatavat
Orionin Ylemmät Toimihenkilöt OYT ry
 REKISTERINUMERO MERKITTY REKISTERIIN
Yhdistyslaki – Järjestökoulutus
Kumppanuusyhteistyö Hankefoorum Lahti Erityisasiantuntija Anne Astikainen SOSTE.
Tervetuloa JYYn yhdistystoiminnan perusteet -koulutukseen!
Yhdistystoiminnan perusteet 2. 2
Sosiaalisen median hyödyntäminen nuorten parissa tehtävässä työssä
TÖIDEN PRIORISOINTI JA AJAN HALLINTA
Aikuissosiaalityön kehittämishanke – SOS – hanke
Vastuullisen varainhankinnan ammatilliset arvot ja periaatteet Pääsihteeri Pia Tornikoski
Toiminnantarkastus vs. tilintarkastus
TYÖEHTOSOPIMUS JA PALKKA
Hyvä seuran hallinto – ensiaskeleet seuratoiminnan hallintoon
Paikallissääntöjen muutos Vanha 3 § : Kuluttajayhdistyksen tarkoituksena on : - Koota kuluttaja-asemastaan kiinnostuneet ihmiset toimimaan etujensa puolesta.
Henkilökohtainen apu -järjestelmä periaatteet ja lakitausta
Työmarkkinatutkimus 2012 Yksityinen sektori
Opiskelijakunta Pekka Halosen akatemiassa Päivitetty
S Sosiaalitekniikka 1999 S Sosiaalitekniikka.
— Hyvän asumisen puolesta — OULUN LÄÄNIN KIINTEISTÖYHDISTYS Yhtiökokouskurssi Kirkkotorin koulutuskeskus, Oulu Luentomateriaali löytyy yhdistyksen.
TULE MUKAAN! Rovaniemen Osasto Suomen Risti Rovaniemen osasto perehdytysilta
Ohjeistus työntekijätiedoista
YHDISTYSLAKI /503 Esim. patentti- ja rekisterihallituksen sivuilta: tai yhdistystoimintaa käsittelevien kirjojen liitteenä
Paikallisjärjestön säännöt Tausta Yhdistyslain ja kirjanpitolain muutos Tavoite nykyaikaistaa säännöt Esitys järjestökäsittelyn pohjalta Hyväksytty.
Työsuhteen solmiminen ja päättäminen
Uusi, yhteinen yhdistys – AKKL&KJY 1/3 1.Toiminta-ajatuksena parantaa ammatillisen koulutuksen järjestämisedellytyksiä. Ammatillisen koulutuksen laadun.
Seurasuunnittelupäivä Johtokunta Open
Yrityksen hallitustyöskentely: perusasiat
Päätöksenteko yhdistyksissä
Klubin arvojen määrittelyprosessi. Arvoprosessi Klubin tulee selvittää itselleen miksi arvot ovat tärkeitä. Arvoja ei kannata pohtia vain siksi, että.
UUSIEN PUHEENJOHTAJIEN JA SIHTEERIEN KOULUTUS OAJ:n Satakunnan ja Varsinais-Suomen piirit.
Sosiaaliturvan ABC toimittajille Kela lainsäädännön toimeenpanijana
Kohti yhteistä tavoitetta – liiton hallituksen ja yhdistysten välinen yhteistyö Kuurojen liiton hallitus Tiina Eskelinen Iso-Syöte Kuurojen Liitto.
Kevätseminaari - Testausstandardi ja STX projekti Innopoli 2, Tekniikantie 14, Espoo.
Kuurinniittyseuran syyskokous Seuran syyskokouksen sääntömääräiset asiat 1.Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri sekä kaksi pöytäkirjan tarkastajaa.
ETELÄ - KARJALAN KALATALOUSKESKUS RY VUOSIKOKOUS 2015
Yhdistysten ja seurojen kehittämisilta, Joutsa Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki osuuskunta Tiina Sivonen.
Vinkkilista hyvän yhteistyön rakentamiseen järjestön luottamusjohdon ja operatiivisen johdon välille Vinkit poimittu OK-opintokeskuksen ja SOSTEn järjestämässä.
Hallituksen valiokunnat  OYL:ssa ei säännöksiä  Valmistelevat asioita hallituksen käsiteltäväksi  Hallitus valitsee valiokuntiin jäsenet keskuudestaan.
Yhdistysten ja seurojen kehittämisilta Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki osuuskunta Tiina Sivonen.
Vedenpinnan nosto -koulutus, Pori Suunnitteluinsinööri Ari Sallmen.
Professori Kari Hoppu. 32C26000  Luennot ti klo (D) ja ke klo 9-11 (B)  Ei läsnäolopakkoa  Luentokuulustelu keskiviikkona 10.2  Arvostelu pistein.
Yhdistystoiminta. Yhdistymisvapaus ”Jokaisella on yhdistymisvapaus. Yhdistymisvapauteen sisältyy oikeus ilman lupaa perustaa yhdistys, kuulua tai olla.
YHDISTYSLAIN KESKEISIMMÄT PYKÄLÄT. 8 § YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Yhdistyksen säännöissä on mainittava: 1) yhdistyksen nimi; 2) yhdistyksen kotipaikkana oleva.
SJTL hallitus Jäsenyhdistyksellä täytyy olla vuosikokouksen valitsema hallitus. Hallituksen tehtävät koskevat yhdistyksen hoitamista huolellisesti.
Aulikki Otranen1 Kehittämis- ja neuvottelupäivä
Uusien toimijoiden koulutus Hallituksen toiminta, oikeudet, velvollisuudet, toimihenkilöiden tehtävät Markku Tikkanen ja Kirsi Contursi.
TOIMENKUVAKARTTA / SEURAN JOHTO. TOIMENKUVAN SISÄLTÖ / SEURAN JOHTO PJ:  Johtokunnan kokoon kutsuminen ja seuran toiminnan johtaminen  Seuran toiminnan.
Toimiva yhdistys ja sen haasteet Eija Eloranta projektipäällikkö Turun yliopiston Brahea-keskus
Lämpimästi tervetuloa!
Yhdistyksen hallitus.
Ryhdistä yhdistystä treffille: Miten kokoukset toimivat?
Golf Pirkkala Oy Yhtiökokous
Järjestötoiminnan ABC
Iitin Reserviupseerikerho ry.
VALTIONEUVOSTO = HALLITUS
Yhdistyksen hallitus.
Yhdistykset ja tietosuoja-asetus – mikä muuttuu?
Yhdistyksen hallituksen tehtävät
ESPOON JULKISTEN JA TEKNISTEN ALOJEN TYÖNTEKIJÄT JHL RY
VAHINGONKORVAUSOIKEUS
HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYSTÄ
MARTTAYhdistysten Sääntömuutos 2019
Marttayhdistyksen vuosikello
ARKISTOINTI – järjestämistä ja säilyttämistä
MARTTAYhdistysten Sääntömuutos
Jätehuoltoyhdistys ry Syyskokous Solo Sokos Hotel Torni, Tampere 2. 10
Esityksen transkriptio:

Hallituksen ja toiminnanjohtajan yhteistyö 30.11.2011 Siniboss Lakimies Timo Mutalahti

Kuka vastaa? Mistä vastaa? Miten vastaa?

Yhdistyksen Jäsen – Rekisteröidyn yhdistyksen jäsenet eivät vastaa henkilökohtaisesti yhdistyksen velvoitteista Kokous – Päätösvalta yhdistyksessä kuuluu sen jäsenille, valtaa käytetään yhdistyksen kokouksessa Hallitus - Hallituksen on lain ja sääntöjen sekä yhdistyksen päätösten mukaan huolellisesti hoidettava yhdistyksen asioita. Toiminnanjohtaja Työntekijä Tilintarkastaja tai toiminnantarkastaja Vapaaehtoinen Asiakas

Vahingonkorvaus Hallituksen jäsen, yhdistyksen toimihenkilö ja toiminnantarkastaja on velvollinen korvaamaan vahingon, jonka hän on toimessaan tahallisesti tai huolimattomuudesta aiheuttanut yhdistykselle Työntekijän asemassa olevan vahingonkorvausvelvollisuudesta säädetään erikseen

Yleisiä periaatteita taloudenpidon luottamuksen säilyttämiseksi Avoimuus ja läpinäkyvyys rahan käyttöön liittyvissä asioissa Riittävä tiedottaminen yhdistyksen taloudellisesta tilanteesta Tarkka taloudenhoito Selkeät rahan käyttöön liittyvät kirjaukset pöytäkirjoihin Erilaisten hankkeiden vastuuhenkilöiden nimeäminen Yksiselitteinen valtuuksien ja velvollisuuksien sopiminen rahankäyttöön liittyvissä asioissa www.yhdistystieto.fi

Hallituksen ja toiminnanjohtajan yhteistyö Hallituksen tärkeimpiä tehtäviä on valita hyvä toiminnanjohtaja Esteellisyyssäännösten vuoksi toiminnanjohtajan tai muunkaan toimihenkilön ei pidä kuulu hallitukseen Toiminnanjohtaja on työsuhteessa ja työsuhteeseen sovelletaan työsopimuslaki Toiminnanjohtajasta ei säädetä yhdistyslaissa – yhdistyksen toiminnasta vastaa hallitus Yhteistyötä voi parantaa kirjoittamalla yhdistyksen johtosääntö, jossa päätetään keskinäinen työnjako