Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

ESPOON JULKISTEN JA TEKNISTEN ALOJEN TYÖNTEKIJÄT JHL RY

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "ESPOON JULKISTEN JA TEKNISTEN ALOJEN TYÖNTEKIJÄT JHL RY"— Esityksen transkriptio:

1 ESPOON JULKISTEN JA TEKNISTEN ALOJEN TYÖNTEKIJÄT JHL RY
TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2019 1. Yleistä yhdistyksestämme Yhdistyksemme virallisen nimen lisäksi käytämme yleisesti nimeä JHL 615. Yhdistyksemme on perustettu vuonna Yhdistyksemme toimialueena on Espoon kaupunki. Yhdistyksemme tarkoituksena on koota Espoon kaupungin ja valtion sekä näiden omistamien tai perinteisesti julkisen alan töitä tekevien liikelaitosten ja yhtiöiden tuntipalkkaiset tai perinteisiä tuntipalkkaisia töitä tekevät muut työntekijöinä työskentelevät ja opiskelevat liiton piiriin. Jäsenmäärämme on ollut viimevuosina laskeva. Jäseniämme on pääasiassa Espoon kaupungin kahdella eri toimialalla: Tekninen - ja ympäristötoimi ja Sivistystoimi. Jäsenistömme työskentelee pääasiassa eri rakentamisalan yksiköissä: Kadunrakentaminen, katuylläpito, viherrakentaminen, viherylläpito, mittausyksikkö, geotekniikka, rakennustekninen kunnossapito, liikuntatoimi jne. Jäsenhankinta tulee olemaan edelleen tärkeä asia vuoden 2019 toiminnassa. Kunnallinen tuntipalkkaisen henkilöstön työehtosopimus on pidettävä selkeästi näkyvillä, jos palkataan uutta väkeä perinteisille tuntipuolen työpaikoille. On huolehdittava siitä, että uudet työntekijät tietävät, mitä työehtosopimusta heidän kuuluu noudattaa. Myös ns. vanhojen työntekijöiden on tiedostettava, että tuntipalkkaisen työehtosopimusta ei kannata vaihtaa muihin työehtosopimuksiin. Espoon kaupungin linjaukset työn järjestelyissä saattaa vaikeuttaa jäsenistömme työpaikkojen pysyvyyttä. Meidän täytyy olla aktiivisia ja valmiita puolustamaan jäsenistömme etuja.

2 JHL 615 2. Yhdistyksen johto ja toimihenkilöt
Yhdistyksemme johto ja toimihenkilöt noudattavat toiminnassaan liiton sääntöjä sekä yhdistyksen hallituksen päätöksiä. Toiminnassa huomioidaan myös liiton liittostrategia. Yhdistyksen johto sitoutuu osallistumaan niihin yhteistoiminnallisiin tapahtumiin, joihin yhdistyksen hallitus katsoo tarpeellisiksi osallistua. Vuosittainen Tuntipalkkaisten neuvottelupäivät on tärkeä yhteistoiminnallinen tapahtuma. Vuonna 2019 tapahtuman järjestää Helsingin tuntipalkkaiset. Yhdistyksemme johto sitoutuu kouluttautumaan parhaalla katsomallaan tavalla. Hallitus 2019: Puheenjohtaja ja 9 jäsentä.   Pääluottamusmiehenä toimii Juha Lindqvist ja varalla Reino Leimola. 3. Koulutustoiminta Yhdistys tukee ja kannustaa jäsenistönsä kouluttautumista. Kouluttautumisen tukimuoto päätetään tapauskohtaisesti yhdistyksen hallituksen kokouksessa. Yhdistyksen tavoitteena on järjestää aktiivijäsenille koulutusta. Opintosihteeri tekee toimintasuunnitelman. Yhdistys suosittaa jäsenistölle liiton järjestämiä kursseja.

3 JHL 615 4. Järjestötoiminta/ yhteistoiminta Yhdistyksemme jäsenkehitys on ollut jo vuosia laskeva. Ikääntyminen on myös selvästi tullut esille. Nuoria uusia jäseniä on ollut vaikea saada liittymään yhdistykseemme, johtuen pitkälti siitä ettei työnantaja Espoon kaupunki palkkaa uusia työntekijöitä niille aloille mitä suurin osa jäsenistöämme edustaa. Tavoitteena on saada nyt jo töissä olevia järjestäytymättömiä työntekijöitä järjestömme/ yhdistyksemme jäseniksi. Luottamusmiehet ovat suuressa roolissa omilla työpaikoillaan, heidän on oltava aktiivisia jäsenhankinnan kanssa. Sekä uusille että vanhoille jäsenille tarjotaan mahdollisuutta tulla mukaan aktiivitoimintaan. Jäsenrakenteen kartoitusta jatketaan ja käsitellään yhdistyksen hallituksen kokouksissa puolivuosittain. Jäsenkehitystä seurataan jokaisessa yhdistyksen hallituksen kokouksessa. Yhdistys järjestää mahdollisuuksiensa mukaan tapahtumia jäsenilleen. Yhdistys pitää yllä yhteistoimintaa JHL:n Pks-aluetoimiston ja JHL Keskusjärjestön kanssa. Yhdistys toimii yhteistoiminnassa JHL Pks- alueryhmän kanssa ja yhdistyksen edustaja osallistuu sektorivastaavan pitämiin kokouksiin. Pidämme tärkeänä yhteistoimintaa poliittisten päättäjien ja Espoon kaupungin virkamiesten kanssa. Pidämme tärkeänä yhteistoimintaa muiden JHL:n yhdistysten kanssa.

4 JHL 615 5. Edunvalvonta Haasteena on saada päätoiminen(5pv/vko) pääluottamusmies toimintaamme. Jäsenkehityksen ollessa laskeva, niin pääluottamusmiehen ajankäyttö pienenee jatkossa. Vuonna 2018 ajankäyttöä oli 3 päivää ja kaupunginjohtajan päätöksellä 1 lisäpäivä eli yhteensä 4 päivää/vko. Edunvalvonnan kulmakivenä on toimiva luottamusmies järjestelmä. Organisaatiomuutokset lisäävät luottamusmiesten tehtäviä. On tärkeää, että yhdistys antaa luottamusmiehille kaiken mahdollisen tuen tehtävissään. Luottamusmiehille järjestetään tarpeen mukaan kokouksia. Yhdistys valvoo jäsentensä edunvalvontaa. Yhdistyksen tavoitteena on parantaa jäsentensä työpaikan olosuhteita sekä ansioita.

5 JHL 615 6. Toiminnan painopisteet Yhdistyksen tavoitteena on nostaa järjestäytymisastetta kaikissa toimintayksiköissään. Yhdistyksen tavoitteena on parantaa jäsenistönsä työehtoja ja ansiotasoa. Yhdistyksen tavoitteena on tarjota jäsenilleen monipuolista vapaa-ajan tarjontaa: Mm. vapaa-ajan viettopaikka Marjarinteen käyttökapasiteetin lisääminen, Marjarinteen ylläpitoon kiinnitetään enemmän huomiota sekä tavoitteena on järjestää jäsenille vapaa- ajan matka. Yhdistyksen tavoitteena on tukea paikallisia luottamusmiehiä työpaikoillaan. Yhdistyksen tavoitteena on saada ydintoimintaansa uusia toimijoita. Tiedottaminen on tärkeä osa yhdistyksen toiminnassa.  7. Jäsenkokoukset / hallituksen kokoukset Vuonna 2019 pidetään sääntömääräiset kevät- ja syyskokous. Tarvittaessa pidetään muita jäsenkokouksia. Hallitus kokoontuu pääsääntöisesti kerran kuussa. Kesäajan (Kesäkuu- Elokuu) taloustoimikunta hoitaa hallituksen ns. juoksevia asioita.

6 JHL 615 8. Jaokset Taloustoimikunta, Opinto- ja Vapaa- aika, Tiedotus, Kansainvälisten asioiden tiedottaja, Nuorisotiedottaja ja Neuvotteluryhmä. Tarpeen vaatiessa lisätään jaoksia. 9. Tiedottaminen Yhdistyksen tavoitteena on parantaa jäsenilleen kohdistuvaa tiedottamista. Kotisivujen tunnetuksi tekeminen on tärkeää viestinnän kannalta ja muutenkin sähköisen viestinnän lisäämistä on edelleen jatkettava tulevana toimintavuonna 2019. Myös edelleen paperiset tiedotteet työpaikoille on tärkeä viestinnän osa-alue. Liiton jäsenlehteä Motiivia voidaan myös hyödyntää viestinnässä tarpeen mukaan. Sote- asioista ja maakunta- asioista pidetään jäsenemme ajan tasalla. Mahdollisista työtaisteluista pidämme jäsenemme ajan tasalla. Mahdollisten organisaatioiden muutoksista pidämme jäsenemme ajan tasalla. Reino Leimola puheenjohtaja JHL 615

7


Lataa ppt "ESPOON JULKISTEN JA TEKNISTEN ALOJEN TYÖNTEKIJÄT JHL RY"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google