Sidosryhmät.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vaatimukset ja testaus
Advertisements

Tapahtumaverstas ja tutkimuksen lähtökohdat •Tapahtumaverstas –Perustettu v.2007 (Fregatti Oy Yrityspalveluiden sisar) –Tarjoaa Tapahtumaviestintää.
Elettiin vuotta 2004, eräässä pienessä kaupungissa nimeltään Laholm, missä turvallisuudesta ei ollut paljon tietoakaan. Sinne oli pieni ruskea nallekarhu.
Taloushallinnon koodiston kehittäminen Alustus ammattikorkeakoulujen taloushallinnon seminaarissa Opetusneuvos Eija Somervuori.
Työhönvalmennuksella työelämään
Laatua ammattitaitoisesti ja yrittäjähenkisesti Pellervo-päivä Outi Huusko.
Ehkä Jumala haluaa, että meidän tulee tavata joitakin meille vääriä ihmisiä ennenkuin tapaamme sen oikean, jotta olisimme tietoisia siitä kuinka kiitollisia.
Elettiin vuotta 2002, eräässä pienessä kaupungissa, missä turvallisuudesta ei kaikilla ollut paljon tietoakaan. Sinne oli pieni ruskea nallekarhu jätetty.
Tarkoituspykälän uudistaminen Kyselyn tulokset
John Rawls REILUPELI.
Vähennykset Asiakas Jäsen 1 Osk Muut jäsenet Toimittaja.
Case: UNIC-Services Oy. UNIC-Services Oy  Perustettu 1993, perustaja Saara Remes- Ulkunniemi  Yritys tarjoaa koulutuspaveluita eri puolilla Suomea 
Hyvä hallitustiimi yrityksen menestystekijänä
”Yrityskauppa myyjän ja ostajan näkökulmasta!”
1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
Kaikki liiketoiminnallinen toiminta saa alkunsa omasta osaamisesta.
Alustava liiketoimintasuunnitelma
NEO-ACT OY Kierrätysalan sosiaalisen yrityksen toimintamalli
Laatujärjestelmät organisaatioiden kehittämisen ja johtamisen näkökulmista Kaisa Sariola JTO.
1. kysymys  Ikäjakauma vuotta  Teemahaastatteluun vastanneista on:  Miehiä 60%, naisia 40%  Työssäkäyviä 55%, opiskelijoita 45%  Tampereella.
Espoon Internet-sivuston uudistus Kristiina Andreasson
Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä 2007 / RA-M TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN ALUEKESKUSOHJELMA ”Kasvun haasteita, kilpailukyvyn perustaa: sujuvaa.
PARAS-ARVIOINTITUTKIMUSOHJELMA
Tuntemattomilla vesillä Jussi Hyöty Kevät Tuloskasvu on vahvaa 2010 – Elvytys, tehostamisohjelmat, varastojen täyttö, Kiina.
S ysteemianalyysin Laboratorio Teknillinen korkeakoulu Ilmari Kuikka Systeemitieteiden kandidaattiseminaari – Kevät 2010 Poistumistien valinnan mallintaminen.
Yrityksen talouden peruskäsitteet
Sosialisaatio Sosialisaation käsitteellä kuvataan prosessia, jossa yksilöstä kasvaa yhteisönsä jäsen. Uusi sukupolvi oppii ja se opetetaan kulttuurinsa.
Avoin päätöksentekokäytäntö toimintamallina Jouni Tuomisto THL, Ympäristöterveyden osasto.
E-Commerce 2010: Business, Technology, Society 6e
Tietojärjestelmän suunnittelu
Skills-laivaseminaari Yrittäjyyskasvatus ammatillisen koulutuksen näkökulmasta Paula Kyrö Yrittäjyyskasvatuksen professori Aalto Yliopisto, Kauppakorkeakoulu.
Via Vis – väkivaltatyöhankkeen vaikuttavuus asiakkaiden näkökulmasta "Mun stressihormonit on ainaki 90 pinnaa tullu alaspäin" Helena Parkkila, KM, tohtoriopiskelija.
Mitä Mistä Miten Paljonko? Suomen Puheentunnistus Oy Esa Rimpiläinen.
Vaarojen tunnistaminen ja arviointi
Henkilöstöjohdon rooli henkilöstövähennyksissä HENRY ry Mistä koostuu onnistuneen yt-prosssin läpivieminen Anneli Ranki
Tiimien kaksoisprosessin tarkasteleminen 1. Pyritään etenemään kohden tavoitteita (tehtäväorientaatio) 2. Viedään läpi yhteistoiminnallisia prosesseja.
Vapaa kilpailu hyödyttää kuluttajaa
Luottamushenkilötoiminta Näkökulmia Saija Karnisto
Realisoituuko työvoimapula - välityömarkkinoistako ratkaisu?
Tulevaisuuden haasteet ja tarpeet korjausrakentamisessa 8. 10
Kuvaa mahdollisimman selkeästi yrityksenne käyttämä mobiiliratkaisukokonaisuus, jolla osallistutte Most Mobile Enterprise - kilpailuun. Kilpailun esiraati.
Yhteiset kompetenssit Muokataan… ja täsmennetään.
Yrityksen hallitustyöskentely: perusasiat
Onnistunut IT-projekti - Haaveesta totta? Tiken näkemys
SRV – Rakentavasti erilainen
Vakka-suomen sanomain kuntayhtymä toimintojen yhtiöittäminen
Viestintäsuunnitelma
Motivointi, sitouttaminen, yhteisöllisyys
Pilottihankkeiden onnistumiset, hankaluudet ja opinpaikat Veronika Honkasalo
Harjoitustyö Rässe Ryhmä ja ajankohta Tässä harjoitustyössä suunnitellaan Yritys oy:n tilausjärjestelmä. Harjoitustyön tavoitteena on tehdä.
Asenteet.
TIPTOP Palvelumallit Mats Lindstedt Tausta Tiptopin tuotokset ovat vapaasti käytettävissä projektin jälkeen ja voidaan integroida jo olemassa.
Kiusaamiskysely 2014 Syksy.
Oodin kurssi-ilmoittautumisten priorisointityökalu Teemu Ajalin Opiskelijarekisteri.
L AAJENNETUN TYÖSSÄOPPIMISEN KOKEILUT AUTO JA LOGISTIIKKA.
Liiketoimintaprosessit ja MS Visio 2010
© Kaupan liitto 2009 Presentaation nimi1 Suurin osa kaupan yrityksistä on hyvin pieniä yritystä 2009 Lähde: Tilastokeskus, Yritysrekisteri.
Projektityökurssi KLTITE06SU/OH Projektitöiden seminaariohjeet.
Projektityökurssi KLTITE05SU/OH Projektitöiden seminaariohjeet.
Kirjanpito, tilinpäätös ja verotus
Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.
TALOUSTIETO YH2. KURSSIN SISÄLTÖ Kansantalouden perusteet Kansantalouden perusteet Kotitaloudet – yritykset – kilpailu – hinta Kotitaloudet – yritykset.
Aulikki Otranen1 Kehittämis- ja neuvottelupäivä
JOHTAMISEN OSA-ALUEET:  Strateginen johtaminen / johtoryhmä  Visio, missio ja strategia  Johtamismetodit / taktiikat  Tavoitejohtaminen, yrityksen.
19 Yritys tavoittelee voittoa s
Vastauksia tehtäviin Kpl 22.
Keskeiset lyhyen aikavälin osaamiskapeikot Lapissa
Neuvottelun vuorovaikutustaidot
HAAGA-HELIA amk Liiketalouden koulutusyksikkö, Helsinki
Esityksen transkriptio:

Sidosryhmät

Sidosryhmät yrityksen näkökulmasta Yritys, niin kuin ei yksilökään, voi elää autiolla saarella - kaikki vaikuttaa kaikkeen... Sidosryhmät -ajatusmalli on keskeinen väline nykyaikaisten markkinatalouden yritysten toimintatavan ymmärtämiseksi. Sidosryhmä on joukko yrityksen toiminnassa jollain tavoin mukana olevia ihmisiä (myös organisaatioita?), jotka yrityksen näkökulmasta käyttäytyvät jotakuinkin samalla tavalla. SIDOSRYHMÄT ajatusmalli (Lähde: http://lipas.uwasa.fi/itt/titu/tutaperuskasitteet.html) Koko yritys voidaan tulkita yhteistyö -organisaatioksi, jossa yritysjohto tasapainottaa sidosryhmien panokset ja vastikkeet toimivaksi kokonaisuudeksi. Oletetaan, että jokainen sidosryhmä on mukana yrityksen toiminnassa niin kauan kuin sen yksittäiset jäsenet tuntevat saavansa antamansa panoksen veroisen vastikkeen toiminnassa mukana olemisesta. Sidosryhmät voidaan jaotella vaikka näin: Sidosryhmä Panokset Vastikkeet Omistajat Pääoma,yrittäjänriski Tuotot, valta Tekninen johto Tekninen osaaminen Tulot, urakehitys Rahoittajat Vieras pääoma, rahoitus Korko, varma takaisinmaksu Yritysjohto Organisaatio-osaaminen Tulot, asema Työntekijät Suoritusosaaminen, työsuoritus Palkka, jatkuvuus Asiakkaat Kysyntä Hyvät tuotteet Tavarantoimittajat Ainekset, palvelut, energia Hyvä asiakas Kilpailijat Toimialan teknologiakehitys Reilu kilpailu Yhteiskunta Infrastruktuuri eli perusrakenne, yritystuki, yms. Tuotanto, työpaikat, taloudellinen kehitys, jatkuvuus, yms. Taulukon esitystapa ei välttämättä ole ainoa mahdollinen, mutta siinä tulevat esille tuotannon teorian kannalta keskeiset ryhmät ja niiden vahvimmin tyypittelevät panokset ja vastikkeet. Omistajat katsotaan länsimaisessa markkinatalousjärjestelmässä omistajainstituution eli viime vaiheen vastaajien edustajiksi. Pienissä yrityksissä vastuusuhde lieneekin selkeä. Suurissa organisaatioissa, erityisesti osuuskunnissa ja sosialistisen järjestelmän yrityksissä (missä niitä enää on; Kiina, Kuuba, Venezuela?), viime vaiheen vastaajan roolin kantaja kadonnee helposti tai lienee joissakin tapauksissa jo kadonnut (edesmennyt Neuvostoliitto sosialistisine satellitteineen). Talousteorian kannalta ei ole merkitsevää, kuka tuotantovälineet omistaa eli kuka vastuun kantaa - kunhan vastuun kantaja on olemassa ja hoitaa tehtävänsä! 2511.2010/hm (6)

Yritys on yhteistyöorganisaatio Yritysjohto tasapainottaa sidosryhmien panokset ja vastikkeet toimivaksi kokonaisuudeksi Jokainen sidosryhmä on mukana yrityksen toiminnassa niin kauan kuin ”sen yksittäiset jäsenet tuntevat saavansa antamansa panoksen veroisen vastikkeen toiminnassa mukana olemisesta” työpanos | palkka, työn jatkuvuus osaaminen | urakehitys pääoma | tuotto ja takaisinmaksu 2511.2010/hm (6)

Eräs tapa jakaa sidosryhmiin… Taulukon esitystapa ei välttämättä ole ainoa mahdollinen, mutta siinä tulevat esille tuotannon teorian kannalta keskeiset ryhmät ja niiden vahvimmin tyypittelevät panokset ja vastikkeet. 2511.2010/hm (6)

Kuka vastaa? Omistaja (periaatteessa) on viime vaiheen vastaaja pienissä yrityksissä vastuusuhde selkeä omistaja on henkilöity, tunnistettavissa suurissa organisaatioissa, erityisesti osuuskunnissa ja sosialistisen järjestelmän yrityksissä (missä niitä enää on; Kiina, Kuuba, Venezuela?), viime vaiheen vastaajan roolin kantaja kadonnee helposti tai lienee joissakin tapauksissa jo kadonnut (edesmennyt Neuvostoliitto sosialistisine satelliitteineen), vastuuta voisi kuvata kollektiiviseksi, yhteiseksi, jossa ”kukaan ei vastaa?” periaatteessa osk/oy:n hallitus vastaa Ei ole merkitsevää, kuka tuotantovälineet omistaa eli kuka vastuun kantaa - kunhan vastuun kantaja on olemassa ja hoitaa tehtävänsä! 2511.2010/hm (6)

Oi tätä vastuun painoa. Illalla maistuu Mao Tai (Koskenkorvamainen tuliliemi) 2511.2010/hm (6)