Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Via Vis – väkivaltatyöhankkeen vaikuttavuus asiakkaiden näkökulmasta "Mun stressihormonit on ainaki 90 pinnaa tullu alaspäin" Helena Parkkila, KM, tohtoriopiskelija.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Via Vis – väkivaltatyöhankkeen vaikuttavuus asiakkaiden näkökulmasta "Mun stressihormonit on ainaki 90 pinnaa tullu alaspäin" Helena Parkkila, KM, tohtoriopiskelija."— Esityksen transkriptio:

1 Via Vis – väkivaltatyöhankkeen vaikuttavuus asiakkaiden näkökulmasta "Mun stressihormonit on ainaki 90 pinnaa tullu alaspäin" Helena Parkkila, KM, tohtoriopiskelija Nais- ja sukupuolentutkimus, Oulun Yliopisto Via Vis - Väkivaltatyön hanke, Oulun Seudun Setlementti Ry

2 Miten tulin mukaan Via Vis - hankkeeseen?

3 Vaikuttavuusarviointi Lähtökohtana oli arvioida:  Millä tavoin Via Vis toiminnalla on ollut vaikutusta asiakkaiden väkivallan vähenemiseen ja elämänhallintaan asiakkaiden arvioiden ja kokemusten kautta. Aineisto:  Via Vis työntekijät keräsivät aineistoa vuoden 2013 ajan käyttäen prosessikyselylomaketta (vastaajia: 32, 5naista & 27miestä).

4 Asiakkaiden sitoutuminen Via Vis asiakkaiden sitoutuminen työskentelyyn oli erinomaista.  Korkea lähtömotivaatio väkivallattoman elämänmuutoksen tavoittelussa.  Motivaation vaihtelu työskentelyn aikana oli myös erittäin vähäistä.

5 Via Vis työskentelyn hyödyllisyys Asiakkaat kokivat Via Vis työskentelyn todella hyödyllisenä ja heidän elämäänsä tukevana (arvosana: kiitettävä) Via Vis työskentelyprosessin aikana 35 %:lla usko omaan kykyynsä muuttua väkivallattomaksi nousi. Asiakkaat arvioivat Via Vis työskentelyn tukevan heidän elämäänsä myös tulevaisuudessa.

6 MINKÄ ASIAKAS KOKI HYÖDYLLISENÄ?

7 Työskentelyn luottamuksellisuus Muutamat ekat kerrat kun mä tässä kävin, mä en ihan niin avoimesti puhunu, mutta ku huomas heiät ihmisenä ja mitenkä ne hoitaa tätä työtänsä, se sitte vapauttaa aika paljon. Ja aika vaikeesti kukaan ihminen saa minuun sellaista luottamusta, että sekin on kehu kyllä multa heille.

8 Työskentelyn asiakaslähtöisyys ja yksilöllisyys Ja siinä jälleen kerran päästään siihen, tämän systeemin hyvään puoleen, että sitä ei oo hakattu siihen kiveen, ei oo semmosta järjestelmää, mennään tilanteen mukaan. Jos on paha päivä, niin jutellaan niistä perhosista ja leppäkertuista ja…

9 Aito kohtaaminen Yritätte ymmärtää aidosti minua. Saa avautua ja puhua asioita ja saa kertoa, mitä ajattelee ja saa purkaa pahaa oloa. Saa kertoa mitä ajattelee ja kukaan ei tuomitse.

10 Mitä asiakas toivoo jatkotyöskentelyltä Asiakkaiden mielestä tarve Via Vis hankkeen palvelulle on olemassa myös tulevaisuudessa. Tutkimustuloksissa ei ilmennyt suuria kehittämistarpeita toiminnalle, mutta toivottiin muun muassa tapaamistiheyden tiivistämistä ja työskentelyn toteuttamista myös toiminnallisissa merkeissä, kuten keilaamisen yhteydessä.

11 Ydinasia Via visin menestyksessä? ”Asiakkaasta ei yritetä välttämättä kitkeä väkivaltaa pois, vaan synnyttää oivallusta, ettei hän enää käyttäisi väkivaltaa. Asiakas pyritään saamaan ymmärtämään, että väkivaltaisella käytöksellä on negatiivisia seurauksia hänelle itselle kuin muillekin ihmisille”. Tulosten mukaan tämän periaatteen mukainen toiminta tuottaa positiivisia tuloksia ja varsinkin kun käytetään yksilöllisiä, asiakaslähtöisiä ja eklektismisia lähestymistapoja.

12 Kiitos! Helena.Parkkila@oulu.fi


Lataa ppt "Via Vis – väkivaltatyöhankkeen vaikuttavuus asiakkaiden näkökulmasta "Mun stressihormonit on ainaki 90 pinnaa tullu alaspäin" Helena Parkkila, KM, tohtoriopiskelija."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google