Digitarina Multimedia oppimisprojektina 2012 Vaka.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
DRAMATURGIAN PERUSKÄSITTEISTÖÄ
Advertisements

Vihreän liiton kesäpäivät 2006 Panu Laturi
Näkövammaiset ja verkkosivustot Virpi Jylhä
ELOKUVAN TEKEMISEN VAIHEET
Käyttöohje: Kuinka luoda uusi sivu. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
VAIKUTTAJAPÄIVÄT. VAIKUTTAJAPÄIVÄT 2014 • Vaikuttaja-päivät on vuosittain järjestettävä vantaalainen foorumi, jossa koulut, päiväkodit, muut.
Opettajien täydennyskoulutusprojekti
Monimediaista sisältöä verkkokursseille ideoita sisällöntuotantoon Kajaani Terho Kontioinen Joensuun yliopisto.
Käyttöohje: Kuinka luoda uusi tapahtuma. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Innostavan esityksen muistavat kaikki. Ideasta käytäntöön NY 12h –leirin esitys2008.
ATK- POHJAINEN ARVIOINTI PAKOLLINEN GE2 (YHTEINEN MAAILMA – kulttuurimaantieteen kurssi) KEVÄT 2012.
Miian ja Niinan atk-työt
Kiravo-projekti 2012 Kiravo - kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär - biblioteket som ett öppet lärcentra.
CASE: Video-oppimateriaalin valmistus ja käyttö opetuksen tukena
© 2010 IBM Corporation1 Sisältö  Uusi sisältö luodaan aina sisällönhallinnassa –Uusi -> Sisältö –Tallenna nimellä olemasta olevasta sisällöstä  Tavallinen.
Käyttöohje: Kuinka luoda uusi uutinen. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Ohjeet videotarinan tekemiseen
Helsingin yliopisto - Lääketieteellinen tiedekunta, TUKE Laajojen asiakokonaisuuksien esittäminen PowerPointilla Pysyvätkö kuulijasi kärryillä?
Kiravo-projekti 2012 Kiravo - kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär - biblioteket som ett öppet lärcentra.
Ohjelmistokehittäminen. Luku 1 – Mitä on ohjelmistokehittäminen?
W w w. h a m k. f i Wiki koulutus Leenakaija Lehto
KE Teknillisen kemian seminaarikurssi. Seminaariesitykset Ti klo 9-10 Ohjeita esim. –J. W. Niemantsverdriet: How to give successful oral.
Kommentti ÄI1.
Tieto- ja viestintätekniikka pedagogisena työvälineenä TEKNO A
SUUNNITTELU 1. vaihe: Synopsis 2. vaihe: Treatment
Kuinka rakennan Semppi-terveyspisteen? Semppi on kaikille avoin, maksuton terveyspiste, jossa on tutkittua tietoa terveydestä ja vinkkejä oman terveydentilan.
Verkkoympäristöt lähiopetuksen rinnalla/tukena
Eugen Herrigel.  Pakko myöntää, että mielenkiinto kirjaa kohtaan heräsi 76 sivua/3 kirjapistettä suhteesta, mutta tarkoituksenani oli kuitenkin lukea.
Kuvaa mahdollisimman selkeästi yrityksenne käyttämä mobiiliratkaisukokonaisuus, jolla osallistutte Most Mobile Enterprise - kilpailuun. Kilpailun esiraati.
5 Suunnitteluvaihe Suunnitteluvaiheessa sisältötuotanto vaiheistetaan yleensä kolmeen päävaiheeseen IDEOINTI SUUNNITTELU TOTEUTUS Suunniteluvaihe on laajin.
KUVAKÄSIKIRJOITUS Leenan ja Leevin lumiukot Veera Tervo, Laura Päärni VAKA 12C.
Sosiaalinen media matkailumarkkinoinnissa Teemu Hakolahti.
Käsityön oppimateriaali ©Riitta Huovila Oppimateriaali auttaa ymmärtämään  pelkät sanat eivät riitä – havaintomateriaali välittää tietoa usean.
Ammatin esittely Digitarina Pohjankartanon lisäluokkien opetuksessa.
DIGITAALINEN TARINA Miten digitaalista tarinaa voi käyttää kirjastossa? Isoäitini tarina Tämä inspiroi minua kokeilemaan!
Harjoituksissa tehdään digitarina
Sisällönsuunnittelun workshop Verkkokoulutusprojektin eteneminen KonseptointiSisältösuunnittelu Vaatimus- määrittely ja visuaalinen ilme Sisällöntuotanto.
KUVAKÄSIKIRJOITUS  Kuvakäsikirjoitus on kuvallinen ja/tai kirjallinen selvitys siitä, millaisin kuvin tarina aiotaan kertoa.  Kirjallisessa muodossa.
5.2 Suunnittelu/jatkuu Käsikirjoitukset -Asiakäsik. -Tuotantokäsik. Suunnittelu -Laajuus -Tyyli / lay-out - Mediavalinta.
Iida Salminen & Laura Päärni, VAKA-12C
Tekstitaidon vastauksen eteneminen
Sisältö Menetelmän taustaa Menetelmän 8 askelta – 1. Liikkeelle (Move!) – 2. Video minulle – 3. Puhetta minulle – 4. Video sinulle – 5. Puhetta sinulle.
Työpaikkakouluttajan ABC
WWW-sivuston tekeminen: n SUUUNNITTELE aina ensin:
Kohti viittä konseptia
Kuvakäsikirjoitus Jonna ja Sara. Ensimmäinen kohtaus Kohtauksen sisältö: Luokassa keskustellaan yhteisistä käyttäytymissäännöistä.  yleiskuva luokkahuoneesta.
KUVAKÄSIKIRJOITUS Kuvakäsikirjoitus on kuvallinen ja/tai kirjallinen selvitys siitä, millaisin kuvin tarina aiotaan kertoa. Kirjallisessa muodossa kerrotaan.
ITKY104 IT kaikkialla, 2 op Alku- ja perusinfo
Digitarina Multimedia oppimisprojektina 2012 Vaka.
1 Lastensuojelun tieto lapsesta Mirva Makkonen Kehittäjä-sosiaalityöntekijä Oulun seudun lastensuojelun kehittämisyksikkö.
 Yleistavoite (valtakunnallinen): musiikin käyttö ja vaikutusmahdollisuudet eri taidemuodoissa ja mediassa  Kurssi rakentuu Lontooseen suuntautuvan opintomatkan.
#MEDIAISO VIDEO-OHJEITA Hanna
Huomautus: Tämä esite on suunniteltu tulostettavaksi. Ennen kuin ryhdyt tulostamaan korttikartongille, tee koetulostus tavalliselle paperille ja varmista,
Lämpimästi tervetuloa!
Kirjallisuuden käsitteitä
<tapahtuman otsikko>
KERTOJA Kirjailijan tekstiä varten luoma puhuva tai kirjoittava ääni, joka vastaa tekstin kerronnasta.
Sähköiset yo-kirjotukset
Kierros 4 - OLO Web.
(Fiktiivinen) tarinankerronta ja käsikirjoittaminen
Trailereita imoviella
Otsikko kuvien asettelun kanssa
Oman alani blogit Onko minun alallani opiskelijoita, ammatinharjoittajia ja harrastajia, jotka bloggaavat? Millaisia oman alani blogeja netistä löytyy?
DEMO 5 Sonja Betancourt, FM
Yritysesite Toiminta-ajatus kannattaa kirjoittaa tähän
Selkokieli.
(Fiktiivinen) tarinankerronta ja käsikirjoittaminen
Rakennetun ympäristön paikkatiedot RYM-C2004
Otsikon asettelu Alaotsikko.
2.2 Tutustutaan rakennuspaikkaan
Esityksen transkriptio:

Digitarina Multimedia oppimisprojektina 2012 Vaka

 Digitarina toteutetaan multimedia oppimisprojektina -opintojakson päättösuorituksena, joka sisällöllisesti kokoaa ja täydentää opintojakson aikana opittua. 3-4 hengen ryhmät valitsevat itse digitarinansa aiheen ja otsikon. Digitarina toteutetaan videona ja se suunnataan lapsille. Projektin toteuttaminen

 Ohjepituus digitarinalle on noin 4-5 minuuttia ja ryhmä voi itse päättää, millaisista elementeistä tarinansa rakentaa. Digitarinan arvioinnissa (hyväksytty / hylätty) kiinnitetään huomiota sekä tarinan sisältöön että tekniseen toteutukseen. Hyväksytyn suorituksen tulisi olla numeroarvosanana tarkasteltuna kolmosen luokkaa. Digitarinan vaatimukset

 Kurssin harjoitusten tavoitteena on tutustua digitarinan suunnitteluun, tuottamiseen ja julkaisemiseen. Harjoitusten yhteydessä tutustutaan kuvan, äänen, videon ja animaatioiden tuottamiseen ja muokkaamiseen. Harjoitukset

 Synopsis on yleensä sivun mittainen yleiskatsaus tarinan päähetkistä ja kertoo yleensä vain pääjuonen, päähenkilön ja vastustajan keskinäisen kamppailun. Tavoitteena on keskittyä olennaisiin yksityiskohtiin, joita eivät yleensä ole päähenkilön ulkonäkö, vaan tilanteet, konflikti, henkilöiden motivaatiot sekä tarinan eteneminen sujuvasti. Synopsis kirjoitetaan proosamuotoisesti, preesensissä, kronologisesti ja toiminnallisesti, eikä se sisällä dialogia. Synopsis

 Treatment on preesensissä, proosamuotoisesti ja henkilöhahmon toiminnan kautta kirjoitettu tiivistelmä käsikirjoituksesta, jota on selkeä ja miellyttävä lukea. Se kertoo koko tarinan alusta loppuun. Treatmentissa olennaista on, että siitä pystyy hahmottamaan kokonaisuuden: teemat ja tarinan, muodon ja sisällön. Treatmentin pitää esitellä vahvasti tarinan alku, keskikohta ja loppu. Samalla pitää varoa kertomasta liikaa yksityiskohtia. Treatment

 Kuvakäsikirjoitus on kuvallinen ja/tai kirjallinen selvitys siitä, millaisin kuvin elokuva aiotaan kertoa. Kirjallisessa muodossa kerrotaan yleensä kuvakoko, kuvassa esiintyvät roolihenkilöt, kuvan kesto ja kuvan tapahtumat lyhyesti. Kuvallisessa muodossa eli storyboardina elokuvan kuvat esitetään sarjakuvamaisesti piirrettynä niin, että myös kuvassa tapahtuva liike on jotenkin visualisoitu. Näissä harjoituksissa kuvakäsikirjoitus toteutetaan PowerPoint-esityksenä. Kuvakäsikirjoitus

 Kirjoittakaa synopsis ja tallentakaa se oman ryhmänne työtilaan wikiin  Kirjoittakaa treatment ja tallentakaa se oman ryhmänne työtilaan wikiin  Laatikaa kuvakäsikirjoitus PowerPointilla ja tallentakaa sekä upottakaa se oman ryhmänne työtilaan wikiin Tehtävät vaihe 1

 Tarinan toteutuksessa käytetään netistä löytyviä sisältöjä, itse otettuja digitaalisia kuvia,itse kuvattua videomateriaalia yms. Tarinat koostetaan kasaan käyttäen ilmaisia internet-pohjaisia kuvankäsittely/videoeditointipalveluja (esim. WeVideo, Youtube). Halutessaan tarinan saa koostaa kasaan esim. Macintoshin iMovie ohjelmalla, mutta video täytyy julkaista kurssin Youtube-kanavalla  Tarvittaessa videosta voidaan tehdä suojattu Tehtävät vaihe 2

 Viimeisellä harjoituskerralla digitarinavideot esitetään koko ryhmälle Päätös