Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kuinka rakennan Semppi-terveyspisteen? Semppi on kaikille avoin, maksuton terveyspiste, jossa on tutkittua tietoa terveydestä ja vinkkejä oman terveydentilan.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kuinka rakennan Semppi-terveyspisteen? Semppi on kaikille avoin, maksuton terveyspiste, jossa on tutkittua tietoa terveydestä ja vinkkejä oman terveydentilan."— Esityksen transkriptio:

1 Kuinka rakennan Semppi-terveyspisteen? Semppi on kaikille avoin, maksuton terveyspiste, jossa on tutkittua tietoa terveydestä ja vinkkejä oman terveydentilan ja elämäntapojen arviointiin.

2 Omahoidon tukena Semppi on tehty kahden organisaation yhteistyönä Tavoitteena saada pisteet nykyaikaiseksi, houkuttelevimmiksi, yhtenäisemmiksi, näkyvämmiksi Helpottaa pistevastaavien työtä: värit ja fontit määritelty, kuvia, valmiita pohjia Helpottaa myös käyttäjiä hahmottamaan, että esimerkiksi Rantakylän terveyskeskuksen pysyvä piste ja tapahtumaan viety Pop Up Semppisalkku edustavat samaa asiaa

3 Semppi tarkoittaa käytännössä Fyysisen tilan yhtenäisiä materiaaleja ja esitteitä Yhteisiä verkkosivuja www.semppi.fiwww.semppi.fi Yhteiset ilmoitus- ja tapahtumapohjat (word, powerpoint, lehti-ilmoitukset) Yhteistä logoa ja kuvapankkia Yhteinen tapahtumakalenteri (tapahtumat syötetään kalenteriin www.kansanterveys.info/semppi - päivittyvät semppi.fi -sivuille) www.kansanterveys.info/semppi - Jatkuu myös Pop Up Semppisalkuissa, joille tulee uusi varauskalenteri 9 yhteistä teemaa

4 Esimerkkejä

5 Mitä tarvitaan? Budjetti 200-500 euroa Tietokone ja nettiyhteys Materiaalien tilaus ohjeiden mukaan Rakentaminen vie aikaa noin kaksi tuntia Atk-tukihenkilö asentaa verkkosivut Ohjeet ja materiaalit löytyvät www.kansanterveys.info

6 1. Tarkista tila Tietokone ja nettiyhteys Käyttäjälle yksityisyys Onko paikka paras mahdollinen/ voiko paikkaa vielä harkita tässä vaiheessa? Saako lattiaan kiinnittää tarran? (Tarran valmistaja vannoi, että ei lähde irti, eikä kulu esimerkiksi koneiden/pesuaineiden takia) Miten kattoon saa kiinnitettyä mobilet? Tarvitseeko tilaa maalata/ hankkia uusia kalusteita/ uusia verhot? Miten terveyspisteelle ohjataan heti ulko-ovelta saakka? (kaikki omat tulosteet otetaan pois, tilalle Semppimateriaalit)

7 2. Tilaa materiaalit Lomake ja ohjeet löytyvät www.kansanterveys.infowww.kansanterveys.info Mobilet 5/10 kpl Lattiatarra Kyltti Teematarrat lokerikkoihin Opastetarrat/ovitarra Julisteita? Yksittäisiä kappaleita saa Kansanterveyden keskukselta

8 3. Lisäksi tarvitset Siimaa + portaat mobileja varten Leveän lastan lattiatarraa varten Kaksipuolista teippiä kylttiä varten 9 kpl lokerikkoja materiaaleja varten Kiinnitysvälineet esimerkiksi tietokonetta/ verenpainemittaria varten? Ilmoitustaulun/ liitutaulun Opastaulut (RR mittaaminen/ Tavoitearvot, vyötärönympärys, paino- indeksi, pituus) – tulostettava Kansan- terveyden keskuksen sivuilta

9 Kiinnitä tarvittaessa Huomioi korkeus

10 Poista turhat lippulappuset Jaottele materiaalit (eri paikkaan terveystieto/ yhdistysten materiaali) Jätä vain olennaisimmat!

11 Rakentamisen jälkeen Miten Semppiä voi jatkossa hyödyntää tapahtumissa? Itsehoitopiste-nimeä ei enää käytetä! Voisiko oman paikkakuntanne terveyspisteet ja logon saada esille kunnan verkkosivuille? Hyödynnä kuvia, nimeä ja ilmettä – Semppiä päivään! Tervetuloa sumpille Sempille!

12 Lehti-ilmoitukset Lähetä teksti ja ilmoituspohja erikseen lehteen ja pyydä yhdistämään Pohjat, värit, yms. Ohjeet löytyvät www.kansanterveys.info www.kansanterveys.info Toinen vaihtoehto on lähettää Semppilogo ja teksti Järjestävien tahojen logot alareunaan Mahdollisimman yksinkertainen – ei ”ylimääräisiä” kuvia tai kuvioita Kaksi kirjoitusmuotoa: Semppi (Nähdään Sempillä!) Semppi-terveyspiste (Nähdään Semppi- terveyspisteellä! Ei välejä, lyhyt viiva)


Lataa ppt "Kuinka rakennan Semppi-terveyspisteen? Semppi on kaikille avoin, maksuton terveyspiste, jossa on tutkittua tietoa terveydestä ja vinkkejä oman terveydentilan."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google