Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

SUUNNITTELU 1. vaihe: Synopsis 2. vaihe: Treatment

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "SUUNNITTELU 1. vaihe: Synopsis 2. vaihe: Treatment"— Esityksen transkriptio:

1 SUUNNITTELU 1. vaihe: Synopsis 2. vaihe: Treatment
3. vaihe: Kuvakäsikirjoitus

2 SYNOPSIS Synopsis on yleensä A4-sivun mittainen yleiskatsaus tarinan päähetkistä esittelee juonen pääpiirteittäin esittelee päähenkilöt ja vastustajat Tavoitteena on keskittyä olennaisiin yksityiskohtiin, joita eivät yleensä ole päähenkilön ulkonäkö, vaan tilanteet, konflikti, henkilöiden motivaatiot sekä tarinan eteneminen sujuvasti. Synopsis kirjoitetaan proosamuotoisesti, preesensissä, kronologisesti ja toiminnallisesti, eikä se sisällä dialogia.

3 Esimerkki synopsiksesta
Punahilkka lähtee viemään herkkukoria mummolleen. Punahilkka kohtaa suden ja kertoo menevänsä mummonsa luo. Suden mielestä Punahilkka on oiva suupala. Susi houkuttelee Punahilkan keräämään kukkia läheiseltä kedolta. Punahilkan jäätyä keräämään kukkia susi kiiruhtaa mummon mökille pahat mielessään. Susi huijaa mummoa, pääsee mökkiin sisälle ja hotkaisee mummon kitaansa. ….

4 TREATMENT Treatment on preesensissä, proosamuotoisesti ja henkilöhahmon toiminnan kautta kirjoitettu tiivistelmä käsikirjoituksesta, jota on selkeä ja miellyttävä lukea. Se kertoo tarinan alusta loppuun. Treatmentissa olennaista on, että siitä pystyy hahmottamaan kokonaisuuden: teemat ja tarinan, muodon ja sisällön. Treatmentin pitää esitellä vahvasti tarinan alku, keskikohta ja loppu. Samalla pitää varoa kertomasta liikaa yksityiskohtia.

5 Esimerkki Treatmentista
Kauniina kesäpäivänä Punahilkka lähtee viemään äitinsä pyynnöstä herkkukoria sairaalle mummolleen. Mummo asuu metsän keskellä punaisessa mökissään. Matkalla Punahilkka tapaa suden, joka utelee, minne Punahilkka on menossa. Punahilkan kerrottua olevansa menossa mummonsa luo susi houkuttelee hänet poimimaan kedolla kasvavia kukkia. Mummoa ilahduttaakseen Puhahilkkaa toimii suden kehotuksen mukaisesti ja jää poimimaan kukkia. Susi sen sijaan suuntaa suorinta tietä mummon mökille, koputtaa oveen, sanoo olevansa Punahilkka ja astuu sisälle mummon mökkiin. Makuuhuoneeseen päästyään susi ahmaisee mummon suureen kitaansa. Kukat poiminut Punahilkka saapuu mummonsa mökille, avaa oven ja….

6 KOMMENTOINTI Rakentavaa palautetta Mitä hyvää? Mitä kehitettävää?
Ovatko synopsis ja treatment riittävän tarkkoja? Hahmottuuko kokonaiskuva? Onko henkilöt esitelty riittävän tarkasti? Onko tapahtumat määritelty selkeästi? Mitä muuta voisi tapahtua? Mitä kysymyksiä synopsis ja treatment herättävät?


Lataa ppt "SUUNNITTELU 1. vaihe: Synopsis 2. vaihe: Treatment"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google