Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Sähköiset yo-kirjotukset

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Sähköiset yo-kirjotukset"— Esityksen transkriptio:

1 Sähköiset yo-kirjotukset
Maantieteen erikoistumisjakso S

2 Suoritustapa Opettajat opettavat asioita toisilleen
Kurssi koostuu työpajakerroista, ryhmätöistä ja raportista Työpajakertoja on kolme, joista kahdelle ensimmäiselle ryhmät valmistelevat PowerPoint (tai vastaava) –esityksen. Jokaisella ryhmällä on oma aihe Esityksen loppuun ryhmä valmistelee kysymyksiä tai keskustelun aiheita, joista muut kurssilla olijat keskustelevat Esitykset kestävät noin 20 minuuttia ja keskustelut noin 15 minuuttia (yhteensä aikaa 35 min per ryhmä) Esitykset perustuvat annettuihin materiaaleihin ja tarvittaessa itse etsittyihin lähteisiin. Esityksen perustana täytyy olla vähintään yksi tieteellinen artikkeli.

3 Kolmas työpajakerta Kolmannella työpajakerralla käydään läpi sähköisiä YO-tehtäviä ja tehdään myös uusia Ennen työpajaa opiskelijoiden tulee tutustua annettuihin materiaaleihin. Materiaalit annetaan edellisellä työpajakerralla. Ryhmissä muodostetaan kysymyksiä sähköisiin YO-kokeisiin ja mietitään niiden arvostelua.

4 Raportti Tarkoituksena on tehdä oppimispäiväkirja kurssista
Oppimispäiväkirjan pituus on 7-8 sivua. Fontti 12 ja riviväli 1,5. Jäsenneltyä teksitä. Oppimispäiväkirjassa pureudutaan luennon aiheisiin ja referoidaan niitä sekä mietitään esimerkiksi seuraavia kysymyksiä: Mikä oli luentojen keskeinen sanoma? Mikä oli täysin uutta, mitä opin ja miten tämä tieto suhteutuu aiemmin opittuun? Miten tähänastiset käsitykseni muuttuivat, missä olen eri mieltä? Miten voin hyödyntää tietoa opinnoissani tai ammatissani?

5 Ensimmäisen työpajakerran aiheet
1. Bloomin taksonomia Tieteellisiä artikkeleita, konkreettisia esimerkkejä 2. Arvioinnin eettiset perusteet Edu.fi –arviointi yleissivistävässä koulutuksessa, tieteellisiä teoksia 3. Maantieteen (+Luonnontieteiden) arvioinnin erityispiirteitä Luonnontieteiden opetuksen kehittämishaasteita 2012, tieteelliset artikkelit 4. Tietokone ja oppiminen maantieteessä Tieteelliset artikkelit 5. Erilaisia arviointitapoja Erilaisia lähdeteoksia, tieteelliset artikkelit, oppaat yms. (6. Maantieteen olympialaiset)

6 Materiaalit Sanna Mäki Turun yliopistosta on koonnut materiaalit valmiiksi Materiaaleja saa käyttää hyväksi ja työt saa perustua pitkälti tai kokonaan niihin. Ne löytyvät: Nopasta nimikkeellä Erikoistumisjakso 

7 Työt palautetaan Edellisenä päivänä ennen työpajakertaa klo 14 mennessä Osoitteeseen: Töissä arvioidaan kattavuutta ja tieteellisyyttä, mutta myös sitä, että asia tuodaan esille muodossa, joka hyödyttää itseä ja kanssaopiskelijoita. Töihin tulee sisältyä arviointiosuus, miten kurssia voidaan kehittää. Tavoitteena tuottaa kaikille maantieteen yksiköille yhteinen materiaali. Kurssin tarkoituksena on olla myös käytännönläheinen!


Lataa ppt "Sähköiset yo-kirjotukset"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google