Markus Talvio Quest-kouluttaja, tutkija, luokanopettaja Lions Quest tunne- ja vuorovaikutustaitojen ohjelmien laatukriteerien valossa www.markustalvio.com.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
VIRTUAALIMATKA MAAILMAN YMPÄRI
Advertisements

YLIOPISTOJEN AASIA-VERKOSTO
Sosiaaliset taidot Elinikäiset oppimisen kontekstissa sosiaaliset taidot ovat avainasemassa. Nostamme esille neljä lähestymistapaa konseptissamme: Itseohjautuva.
. Rauman freinetkoulu.
Sosiaalinen media oppimisympäristönä Antero Aunesluoma työkalut, ympäristöt ja yhteisöt.
Innovatiiviset opetuskäytänteet ja opetusteknologian pedagogiset haasteet Juho Norrena projektitutkija Agora Center
Turun normaalikoulu - opetussuunnitelmaa yhteisöllisesti
Opettaja eettisenä kasvattajana Launonen Leevi, Opettaja eettisenä kasvattajana – historiallinen näköala kasvatusajattelun muutokseen.
MARK TENNANT LIFELONG LEARNING AS A TECHNOLOGY OF THE SELF HANNA PORRASSALMI Postmoderni kritiikki aikuiskasvatuksessa vallitsevia minuuden teorioita kohtaan.
Arvioinnin käsitteitä Yliopistonlehtori Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos Käyttäytymistieteellinen tiedekunta.
ComPa- projektin aloitusseminaari Muurmansk TOIMINTATUTKIMUS KEHITTÄMISEN VÄLINEENÄ KYÖSTI KURTAKKO PROFESSORI LAPIN YLIOPISTO.
Sosialisaatio Sosialisaation käsitteellä kuvataan prosessia, jossa yksilöstä kasvaa yhteisönsä jäsen. Uusi sukupolvi oppii ja se opetetaan kulttuurinsa.
TVT ja SoMe Jonna ja Johanna.
Opiskelija oppimisen arvioinnissa Ryhmäkeskustelujen tuotokset Peda-forum päivät Helsingissä Työpaja 17.
Uusi oppilashuoltolaki ja muutokset koulussa
Turun esi- ja perusopetuksessa
Kaikki erilaisia –kaikki samanarvoisia
Miten tuo Kalle on tuohon nukahtanut? Pitäisköhän se herättää? On niin vaikeaa ja kokeitakin!
Skills-laivaseminaari Yrittäjyyskasvatus ammatillisen koulutuksen näkökulmasta Paula Kyrö Yrittäjyyskasvatuksen professori Aalto Yliopisto, Kauppakorkeakoulu.
Pieni on parempi ! Koulujen koko ja laatu Peter Backa.
Hyvän ohjauksen kriteerit perusopetukseen, lukiokoulutukseen ja ammatilliseen koulutukseen Juhani Pirttiniemi Opetusneuvos Opetushallitus Turku
DEMOKRATIA, OSALLISUUS JA VAIKUTTAMINEN UNESCO-KOULUSSA
Nuoren itsetunto ja sen vahvistaminen
Hyvän kirjoittamisen opetuksen ohjelman piirteitä.
Visio tulevaisuuden koulusta Challenges in Schools Kansainvälisyys- ja osallisuushanke kouluille 2008/09.
ITÄINEN ALUE Oppilashuoltohankkeen esittely. Itäinen alue (Ahtialan kaupunginosa n asukasta)  Alueella on neljä päiväkotia; Ahtialan, Herrasmannin,
KULOMÄEN KOULUN TEHO-HANKE
Prosessikuvaus Joensuun normaalikoulun OPS –prosessista 2003
T U T K I M U K S E N V A L O S S A Tunne- ja vuorovaikutustaitojen oppiminen ja käyttäminen Tapaustutkimus Lions Quest –kouluttajien ja opettajien kokemuksista.
ComPa- projektin lopetusseminaari Muurmansk HANKKEEN TEORIAA - TOIMINTATUTKIMUS JA PRAGMATISTINEN FILOSOFIA KOULUTUKSEN KEHITTÄMISESSÄ KYÖSTI.
Monipuolista alakoulun kemian opetusta.
 Tutkimuksemme kantavana ajatuksena on uskomus siitä, että yhdistämällä matematiikan opetus johonkin konkreettiseen asiaan saavutetaan syvällisempää.
Verkko-opetuksen laadun tekijät – Kansallisen VOPLA-laatuverkosto- ja –palveluhankkeen esiselvityksen tuloksia Kristiina Karjalainen Annikka Nurkka Virtuaaliyliopistohanke.
Ammatillinen opettaja ja kasvatus
OPETTAJANA SUOMESSA. Tilastokeskuksen aineisto opettajista vuodelta 2005 Ikärakenne (yli 50v)  Perusopetuksessa yli 6000  Lukiossa yli 2700  Luokanopettajia.
Eveliina Okkonen & Johanna Hägg, LO-07
JOPO- opetusta Kouvolassa vuodesta 2006
Verkko-opetuksen laatukäsikirja Kristiina Karjalainen, Ulla Ritvanen Erika Löfström Laadun teoriasta käytäntöön työpajat
Verkko-opetuksen laadunhallinta- ja laatupalveluhanke (Vopla) Helsingin yliopisto, Kuopion yliopisto, Lappeenrannan teknillinen yliopisto Verkko-opetuksen.
Raila Pirinen Helsingin normaalilyseo. Kankaanranta, M & Puhakka, E (2008): Kohti innovatiivista tietotekniikan opetuskäyttöä
Myllypuron yläaste Tervetuloa!
Harjun koulun OPS-ajatuksia, kevät 2014
Emmi, Laura, Marianne, Johanna, Hanna, Elisa, Eva-Greta, Marcus.
VANTAAN TEHO-HANKKEET Kehittämistoiminnan tavoitteena on jalkauttaa uuden erityisopetuksen strategian (2007) linjauksia paikallisiin käytänteisiin. Strategiassa.
Verkko-opetuksen laatukäsikirja ja verkostotoiminnan laatu Annika Evälä, Kristiina Karjalainen SVY-yhdyshenkilöpäivä
Pornaisten OPS-veso mika waltarin koululla
Kirsi Nuorsaari ja Jonna Heikkilä
MITÄ TAPAHTUU 6. LUOKALLA? Tammikuu Helmikuu Maaliskuu Huhtikuu Toukokuu Kesäkuu Heinäkuu Elokuu Syyskuu Lokakuu Marraskuu Joulukuu Luokanopettajat täyttävät.
Kannattaako opiskelijapalautetta kerätä? Pedagoginen kahvila Saara Repo-Kaarento Pedagoginen yliopistonlehtori.
Ops seminaari Askola.
Verkkokurssit tuunattuina mobiileiksi Lauri Pirkkalainen Konneveden lukio
KESTÄVÄ KOULUKULTTUURI NIINA MYKRÄ TOIMINNANJOHTAJA, SUOMEN LUONTO- JA YMPÄRISTÖKOULUJEN LIITTO KASVATUS JA YHTEISKUNTA –TOHTORIOHJELMA, TAMPEREEN YLIOPISTO.
Työpaja 2: KansainväliSYYSpäivät Lahti Tiina Sarisalmi.
Yhteinen näkemys IL:n opettamisessa pohjautuu:  Arvot  Strategiat  Prosessit  Toimintasuunnitelmat  Yhteistyö suunnittelussa.
Laatutyö opettaja Luotu :42.
ME-hengen kehittäminen
Kokemuksia yhteistoiminnallisesta kemian opetuksesta lukiossa.
Pidennetyn oppivelvollisuuden oppilaan perusopetukseen ottaminen
Kokemuksia inkluusio- opetuksesta Laajasalon peruskoulussa
TET =Työelämään tutustuminen
Mitä Yhteispeli tarjoaa koululle?
Nopolan koulu Opettajien veso
Renkomäen koulun oppimisympäristöjen kehittäminen
Opetustoimi osana Jyväskylää
Pedagogiset aineopinnot lv
VERSO (kehitteillä) VERSO eli vertaissovittelu on ratkaisukeskeisyyteen pohjautuva menetelmä, joka tarjoaa vaihtoehtoisen ja vapaaehtoisen tavan ratkaista.
TET =Työelämään tutustuminen
Opiskeluhuollon palvelut
Hanna Karlsson / Hanna Karlsson /
Liikunnan Perusopinnot
Esityksen transkriptio:

Markus Talvio Quest-kouluttaja, tutkija, luokanopettaja Lions Quest tunne- ja vuorovaikutustaitojen ohjelmien laatukriteerien valossa

Casel-organisaatio Collaborative of academic, social and emotional learning – Tunne- ja vuorovaikutustaitojen tutkijoiden verkosto, jonka tehtävänä on edistää tunne- ja vuorovaikutustaitojen opetusta kouluissa – Oppiminen on elämänmittainen prosessi, jossa oppilaat nähdään itseään säätelevinä, toisten kanssa toimivina ja heistä huolehtivina vastuullisina päätöksentekijöinä

Casel-organisaatio Caselin tarkoituksena on – julkaista tutkimusta – kehittää malleja ja strategioita tunne- ja vuorovaikutustaitojen edistämiseksi kouluissa – kehittää oppilaiden, opettajien ja koulun tunne- ja vuorovaikutustaitojen oppimisen arviointia – kehittää strategioita joiden avulla opetuksen johto voi edistää tunne- ja vuorovaikutustaitoja kouluissa

Kriteerit Laadukas tunne- ja vuorovaikutustaitojen ohjelma: 1. pohjautuu teoriaan ja tutkimukseen 2. liittyy lapsen ja nuoren elämään niin, että ohjelmassa käytyjä asioita voi heti soveltaa omaan elämään. 3. rakentaa huolehtivaa ja sitoutunutta ilmapiiriä luokkaan

Kriteerit 4. Ottaa huomioon opetettavan ikäryhmän sekä ympäröivän kulttuurin ja yhteiskunnan. 5. Tukee muita koulun samantyyppisiin tavoitteisiin tähtääviä toimia. 6. Tukee koulun perustehtävää tuomalla esiin tunteisiin ja sosiaaliseen elämään liittyviä lainalaisuuksia

Kriteerit 7. tekee yhteistyötä perheiden ja sidosryhmien kanssa 8. tukee osallisuutta ja johtajuutta organisaatiotasolla 9. tarjoaa korkeatasoista henkilöstökoulutusta 10. kehittää ja arvioi jatkuvasti toimintaansa ja sen vaikutuksia.

”Olin aloittamassa laadukkaan tunne- ja vuorovaikutustaitojen ohjelman suunnittelun kehittämiemme kriteerien pohjalta. Sitten törmäsin Questiin ja tajusin, että sellainen onkin jo tehty.” Roger P. Weissberg President, Chief Executive Officer