Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kannattaako opiskelijapalautetta kerätä? Pedagoginen kahvila 3.5.2006 Saara Repo-Kaarento Pedagoginen yliopistonlehtori.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kannattaako opiskelijapalautetta kerätä? Pedagoginen kahvila 3.5.2006 Saara Repo-Kaarento Pedagoginen yliopistonlehtori."— Esityksen transkriptio:

1 Kannattaako opiskelijapalautetta kerätä? Pedagoginen kahvila 3.5.2006 Saara Repo-Kaarento Pedagoginen yliopistonlehtori

2 Mistä opetuksen ja oppimisen laatu syntyy? Biggs 2003 The 3 P model of teaching and learning

3 Mitä varten opiskelijapalautetta kerätään? Sisäistä tietoa opetuksen kehittämistä varten Ulkoista tietoa potentiaalisia asiakkaista ja laadun varmistusta varten (Harvey 2003)

4 Satisfaction cycle (Harvey) (Harvey 2003)

5 Opiskelijapalautteen kerääminen on enemmän kuin tiedon keräämistä Kerätään vain sellaista tietoa, jota voidaan hyödyntää. Jos tietoa ei hyödynnetä, opiskelijat kyynistyvät ja turhautuvat. Informaatio pitää muuttaa tiedoksi ja sitten tulkita ja arvioida sitä usealta kannalta. Tieto pitää raportoida ja ”syöttää” takaisin organisaatioon jatkuvan kehittämisen tueksi. (Harvey 2003) Kember 2002

6 Miksi opiskelijapalaute ei edistä opetuksen kehittämistä? (Kember 2002) Kyselylomake ei mittaa oikeita asioita Onko organisaatiossa kehittämistä estäviä tekijöitä, joiden takia kehittämistä ei tehdä, vaikka palautteen pohjalta tiedettäisiin, mitä pitäisi tehdä? Parempiin tuloksiin päästään, jos opettajat saavat itse tehdä kysymykset. Tärkeätä on myös se, että organisaatio on sitoutunut ja palkitsee hyvästä opettamisesta ja opetuksen kehittämisestä. Jos palautteen kerääminen on ”pakkopullaa”, kehittämisen ei sitouduta.

7 Kysymyksiä opiskelijapalautteesta Mitataanko oppimista vai viihtymistä? Arvioidaanko opetusta, oppimisympäristöä vai oppimista? Mitä tehdään, jos opiskelijoiden vastaukset ovat ristiriitaisia?

8 Lähteet Kember, D., Leung, Y.P. & Kwan, K.P. 2002. Does the Use of Student Feedback Questionnaires Improve the Overall Quality of Teaching? Assessment & Evaluation in Higher Education, Vol. 27, No. 5. Harvey, L. 2003. Student Feedback (1). Quality in Higher Education, Vol 9, No. 1. Parjanen, M. Amerikkalaisen opiskelija-arvioinnin soveltaminen suomalaiseen yliopistoon. Korkeakoulujen arviointineuvoston julkaisuja 8:2003. Edita. Lindblom-Ylänne, S. & Nevgi, A. (toim.) 2002. Yliopisto- ja korkeakouluopettajan käsikirja. Helsinki: WSOY.


Lataa ppt "Kannattaako opiskelijapalautetta kerätä? Pedagoginen kahvila 3.5.2006 Saara Repo-Kaarento Pedagoginen yliopistonlehtori."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google