Sataraksa Laajennetun työssäoppimisen kokeiluhanke

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
TYÖSSÄOPPIMISEN VERKKOPALVELUT JA REKISTERIRATKAISUT TYÖELÄMÄN TUKEMISESSA Tampere, Murikkaopisto Tiina Teräs, Eveliina Havu ja Leena Happonen.
Advertisements

Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus
Laajennetun työssäoppimisen kokeilut auto ja logistiikka
TYÖSSÄOPPIMISEN JAKSOTTUMINEN
Wilma ja työssäoppiminen Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä.
Työpaikkaohjaajakoulutus
2+1-mentorointi Liisa Uusitalo
HOPSY-hanke/tavoitteet
Tulevaisuuden Oulu Oulujoen koulu. Tulevaisuuden oppilas •Vastuullinen omasta oppimisestaan •Hallitsee projektioppimisen •Osaa raportoida oppimaansa •Etenee.
4. Opiskelijan osaamisen arviointi työpaikoilla
5.1 Näyttöjen tuloon voi varautua Tarkastelemalla  vastaako opetussuunnitelma työelämän tarpeita opetussisällön, -menetelmien tarpeita opetussisällön,
Opiskelijan arviointi työpaikalla
HENKILÖKOHTAINEN NÄYTTÖSUUNNITELMA – HENSU Seija Pajukoski
Joustava työssäoppimispolku TO La-To La-To TO La-To HOPS La-To HOJKS ROPS.
Työssäoppimisen (TOP) prosessi
Aloitus info • Ryhmänvastaavat pitävät ryhmälleen aloitusinfon laajennetusta työssäoppimisesta • Opiskelijat saavat oppimis- ja työkokemuskansion.
4. Opiskelijan oppimisen arviointi työpaikoilla
Laajennettu työssäoppiminen:
Juhani Pihkala 2005 Opiskelijoiden ohjaus- ja tukitoimien kehittäminen.
WoSCos Work, Skills and Costs Yhteistyökumppanit kotimaassa CIMO Raahen tulevat ulkomaiset opiskelijat Vaihtoon lähtevät opiskelijat Yhteistyökumppanit.
Kasarminmäki Living Lab ”Tarjoama”
LÄHIHOITAJAKOULUTUS tutkinnon laajuus 120 ov
Työharjoitteluprosessi Prosessin nimiKuvaus luotu Ty ö harjoittelu Vastuuhenkil ö (t)Kuvaus viimeksi p ä ivitetty Pekka Soive pso, jpl.
1 Valtakunnallinen laajennetun työssäoppimisen kokeilu painoviestinnän alalla – Kokeilun, projektin sisältö ja tavoitteet - Kokeiluissa.
Työssäoppimisen ohjaus
Ammattitaito työssäoppimalla ja verkossa
Näytöt Kiipulan ammattiopiston puutarhatalouden yksikössä
TutKIVA oppiminen verkossa  suunnitellaan ja toteutetaan opetusteknologiaa hyödyntäviä opintoja, joissa sovelletaan tutkivan oppimisen pedagogisia periaatteita.
Laajennetun työssäoppimisen kokeilussa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus Työssäoppiminen laajenee - laajeneeko ohjaus ja tuki?!?
Laajennettu työssäoppiminen: toplaaja.purot.net toplaaja.wikispaces.com Hidas, tuettu polku.
© KAINUUN AMMATTIOPISTO Laajennetun työssäoppimisen kokeilut – Kainuun ammattiopisto
Hellevi Tervo Tyrnävän työleiri MITÄ ON TYÖELÄMÄN TUKEMINEN ? Hankkeissa tehtyä ja seminaarissa pohdittua.
Case Omnia, LAHP10SEA : Atto-aineita osittain työssäoppien päiväkodissa, sosiaali ja terveysalan pt.
Laajennetussa työssäoppimisessa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus.
TOPLaaja Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto Porvoo International College.
Kuuluu valtakunnalliseen Opin ovi –perheeseen Toiminta-aika Toimijat: Länsirannikon koulutus Oy WinNova Satakunnan koulutuskuntayhtymä.
Laajennetussa työssäoppimisessa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus.
© KAINUUN AMMATTIOPISTO Laajennetun työssäoppimisen kokeilut Jatkohanke – Kainuun ammattiopisto
Työssäoppiminen eli TOP
Laajennetun työssäoppimisen kokeilut sähkö ja elektroniikka, kone ja metalli, auto ja logistiikka Laajennetun työssäoppimisen kokeilut, Unto Tervo
Laajennettu työssäoppiminen lähihoitajakoulutuksessa
Työvaltainen merkonomiryhmä ammatillisia ja yhteisiä opintoja työssäoppien 1. opiskeluvuotena Tavoitteet Toimintasuunnitelma.
LAAJENNETUN TYÖSSÄOPPIMISEN 2+1-MALLI Sähköala. Laajennetun työssäoppimisen 2+1malli  tarjoaa vaihtoehtoisen tavan ammatillisen perustutkinnon suorittamiseen.
OHJAUSKARTOITUKSEN / PUIMALAN TOTEUTUS  Tavoitteena saada tarkempaa tietoa työssäoppimisen ohjauksen tilanteesta ja kehittämishaasteista alakohtaisesti.
LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN toimintasuunnitelma Etelä-Savon ammattiopisto.
E N E M M Ä N O S A A M I S T A LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN, La - To OPH:n valtakunnallinen hanke La-To kokeilu ollut Hyvinkäällä
Linkit SisällysRAOTROK RAOTROK- wiki RAO, Metallisosaston esittely Kartta, Googlemaps Linkki koulun sivulle, Wilmaan jne Ajankohtaista KalenteriSyötteenlukija.
Henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman Tarkistaminen 1. vuoden keväällä Opintopolun rakentaminen - Opiskelija - Ryhmänohjaaja/opinto-ohjaaja - Työpaikkaohjaaja.
TPO- OHJAAJA KOULUTUS 3ov Markkinointi Ammatillinen koulutus ja työelämäyhteistyö Perehdytys Ohjaus Arviointi Palaute.
ATATVER Ammattitaito työssäoppimalla ja verkossa.
Työssäoppimisjakson seuranta ja ohjeistus sosiaalisen median avulla Tampere Toni Vesterinen WinNova.
Siirtymät koulutukseen ja työelämään
Laajennetun työssäoppimisen kokeilussa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus Työssäoppiminen laajenee - laajeneeko ohjaus ja tuki?!?
Laajennetussa työssäoppimisessa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus.
L AAJENNETUN TYÖSSÄOPPIMISEN KOKEILUT AUTO JA LOGISTIIKKA.
Työpaikkaopinnot on jaksotettu:
Ammattitaitoa työssäoppimalla ja verkossa
Tvt-terveisiä Syksy 2015 alkuun. Mikä ihmeen tvt? Tvt (tieto- ja viestintätekniikka) ei ole pelkkää tietokoneiden ylläpitoa vaan kysymys on laajemmasta.
TopTen -hanke Erityistä tukea tarvitsevat opiskelijat ja työvalmentajamalli Tuija Partanen.
Työssäoppimisen laajentaminen Määrällisesti Laadullisesti Testattuja toimintamalleja.
Työpaikkaohjaaja-koulutus ongelmaperustaisen oppimisen mukaisesti
Tavoitteet Toimintasuunnitelma
HUIPPU Elokuu 2017.
ABISTA YLIOPPILAS AIKATAULUJA.
Työssäoppimisjakson seuranta ja ohjeistus sosiaalisen median avulla
Hops Oma opintopolku Osaamisen tunnustaminen Valinnaisuus
Yhteisten verkkokurssien tarjonnan laajentaminen
Anne Raasakka -
Oppia niinku töissä Anna-Mari Saarela, Noora Schroderus, Pirkko-Liisa Isoaho, Jussi Hiivala, Jari Niemi.
Työpaikkaohjaajakoulutuksen kehittäminen Huippu –hankkeessa 2017
Esityksen transkriptio:

Sataraksa Laajennetun työssäoppimisen kokeiluhanke Koordinaattori WinNova Osatoteuttaja Sataedu Projektipäällikkö Liisa Sarasoja, WinNova Projektitoimijat Pekka Kivioja, WinNova Pentti Naskali, WinNova Tommi Mäntynen, Sataedu Rahoitus: OPH Kesto: 2.6.2014-31.12.2015 Sataraksa 2.6.2014-31.12.2015

Sataraksa 2.6.2014-31.12.2015 Pori 2.9.2014 Pentti ja Pekka WinNova

Tavoite ja ajatuksia hankkeesta Sataraksa 2.6.2014-31.12.2015 Tavoite ja ajatuksia hankkeesta Laajennetun työssäoppimisen 5 ov, kehittäminen(miten ”älymaailma” voi auttaa laajennettua työssäoppimisen toteuttamista) opiskelijoiden aktivoiminen hyödyntämään älypuhelimia ja tabletteja osana opiskelua opettajien ja työpaikkaohjaajien aktivoiminen hyödyntämään älypuhelimia ja tabletteja osana opiskelijan ohjausta some-maailmaan tutustuminen osana opiskelijan arviointia pilvimaailmaan tallentavan ohjelman testaaminen osana opiskelijan TOP jakson päiväkirjaa sekä miten ko ohjelma soveltuu AON suorittamisen dokumentointiin Sataraksa 2.6.2014-31.12.2015 Pentti ja Pekka

Toimenpiteet Alustava pilotti Kahdella opiskelijalla (TRB12 ryhmästä)kotopro-ohjelman testaaminen siten, että he käyttävät ohjelmaa päiväkirjana ja tekevät portfolion ammattiosaamisen näytöstä Facebook ryhmän perustaminen työssäoppimisryhmille Opiskelijoiden ja opettajien perehdytys kotoprohon ja FB:hen Palautekeskustelut ko opiskelijoiden ja heidän työpaikkaohjaajien kanssa Varsinainen pilotti Noin kymmenen opiskelijan testiryhmän läpivieminen kolmannella jaksolla siten, että molemmista ryhmistä(TTA12 ja TRB12) kustakin viisi opiskelijaa ja heidän työpaikkaohjaajat osallistuvat pilottiin Hyödynnetään alustavan pilotin kokemuksia ja täydennetään/tarkennetaan tarvittaessa tavoitteita Sataraksa 2.6.2014-31.12.2015 Pentti ja Pekka

Toimenpiteet Varsinainen pilotti Opiskelijoiden, opettajien ja työpaikkaohjaajien perehdytys kotoprohon ja FB:hen Hankeen varoilla ostetaan opettajien ja opiskelijoiden käyttöön tabletteja siten, että osaan hankitaan myös datayhteydet sekä osastolle hankitaan langaton yhteys Arvioidaan onnistuminen ja raportoidaan tulokset Levitetään tuloksia ja kokemuksia Sataraksa 2.6.2014-31.12.2015 Pentti ja Pekka

Aikataulu ja työnjako 2014/2015 lukuvuosi Suunnittelua (Pekka ja Pena) Hankkeen aloituspalaveri 17.9.2014 (Pekka ja Pena) Alustavan pilotin ohjaus ja aloitus (Pekka), syyskuussa 2014 Palaute ja arviointi edellisestä (Pekka ja Pena), lokakuu 2014 Suunnittelu jatkuu siten, että vuoden 2015 alusta kolmannen jakson alkaessa TRB12 ryhmästä noin viisi opiskelijaa suorittaa/tekee portfolion AON:stä ja TOPin seurannan Somessa (Pekka ja Pena), 2014 vuoden loppu TRB12 opiskelijoiden ja Top-ohjaajien perehdytys heti vuoden 2015 alussa (Pekka ja Pena) TRB12 Näyttöjen etenemisen seuranta/päiväkirjan seuraaminen (Pena), kolmannen jakson puoliväliin saakka TRA12 opiskelijoiden ja Top-ohjaajien perehdytys ennen TOPin aloitusta(Pekka ja Pena), kolmannen jakson puolessa välissä 2015 TRA12 aloitta em mukaisesti(Pena), kolmannen jakson puolessa välissä 2015 Sataraksa 2.6.2014-31.12.2015 Pentti ja Pekka

LAITETARVE Opettajilla olisi hyvä olla älypuhelimet joista löytyy seuraavia ominaisuuksia: kestävyys(raksalla pölyista ja kosteaa), kohtuullinen kamera(tarvitaan kuvia kotopro maailmaan), 4G verkko ja muistia vähintään 8GB ->hankinta voisi tapahtua ns. omana osaston hankinta(Winnova) Opiskelijoille lainattavaksi ja luokkakäyttöön mahdollisimman monta tablettia joissa on korttipaikka ja 4G yhteys, lisäksi tarvitaan osaston yläkertaan Wlan-verkko. Tähän kokonaisuuteen käytetäisiin koko hankkeen laiterahat (4000€). Sataraksa 2.6.2014-31.12.2015 Pentti ja Pekka