Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tvt-terveisiä Syksy 2015 alkuun. Mikä ihmeen tvt? Tvt (tieto- ja viestintätekniikka) ei ole pelkkää tietokoneiden ylläpitoa vaan kysymys on laajemmasta.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tvt-terveisiä Syksy 2015 alkuun. Mikä ihmeen tvt? Tvt (tieto- ja viestintätekniikka) ei ole pelkkää tietokoneiden ylläpitoa vaan kysymys on laajemmasta."— Esityksen transkriptio:

1 Tvt-terveisiä Syksy 2015 alkuun

2 Mikä ihmeen tvt? Tvt (tieto- ja viestintätekniikka) ei ole pelkkää tietokoneiden ylläpitoa vaan kysymys on laajemmasta asiasta: SÄHKÖINEN OPPIMINEN ja OPETTAMINEN

3 Wilma Lukion wilma on hieman erilainen kuin yläkoulun wilma Osoite on eri. Mene wilmaan koulumme kotisivulla olevan linkin avulla Käyttäjätunnus ei ole yläkoulun tunnus! Saat avainkoodin ropolta Huoltaja voi linkittää useita saman wilman huolletavia yhden kirjautumisen alle. Jos salasana tai tunnus unohtuu Wilmassa on ”salasana unohtunut” toiminto Jos ongelmia ota yhteys ropoon tai minuun (Juha Käkilehto)

4 Käytössä olevat sähköiset oppimisympäristöt Office365 Sähköposti Tiedostojen jako onedrivella tai sivustolla TUNNUS: Yläkoulussa saatu eduouka-tunnus Moodle Tiedostojen jako Testien pitäminen Kokeiden pitäminen Moodlea käytetään myös e-lukiossaja yleisesti jatko-opinnoissa eli on hyvä, että opiskelijat saisivat kokemusta moodlen käytöstä TUNNUS: Sama eduouka-tunnus

5 Sähköiset kokeet Abitti on ylioppilaslautakunnan julkaisena sähköinen koeympäristö Abittia käytettiin viime keväänä ja periaatteessa käyttö on helppoa Kun abittiin tulee lisää ominaisuuksia, yhä useamman oppiaineen koe voidaan tehdä abitissa. Moodle soveltuu myös kokeiden tekemiseen ja ei vaadi teknistä rakentamista. Moodle koe voidaan tehdä vaikka kotona!

6 Sähköiset oppikirjat Lähes kaikki oppikirjat ovat saatavissa sekä paperisena että sähköisenä versiona Sähköinen oppikirja voi olla täsmälleen samanlainen kuin paperiversio tai se voi sisältää lisäaineistoa mm. videoita Sähköisen oppikirja vaatii lisenssin oston ja yleensä myös toimivan nettiyhteyden... Ja tietysti käytettävissä olevan päätelaitteen Läppäri Tabletti älykännykkä

7 Pitäisikö opiskelijalla olla tietokone ja netti? Riippuen kurssista sähköistä opiskelua on runsaasta tai hyvin vähän. Koulussa on ns. lainakoneita eli tarvittaessa opiskelija käyttää koulun läppäriä. Oulun kaupunki suosittelee, että opiskelijalla olisi käytössään päätelaite. Parhaiten opiskeluun sopii läppäri Ylioppilaslautakunnan mukaan sähköiseen yo-kokeeseen riittää mainiosti pari tällä hetkellä pari vuotta vanha läppäri.

8 Oma päätelaite kouluun? LANGATON VERKKO eli WLAN Tästä syksystä lähtien koulussa toimii panoulu Periaatteessa pitäisi toimia missä tilassa tahansa Panouluun on helppo liittyä, ei tarvitse salasanaa AKUN LATAAMINEN Pistorasioita on koulussa aika vähän, eli akku täynnä koululle.

9 Sähköiset yo-kokeet eli digabi

10 Valmistautuminen sähköiseen yo- kokeeseen Abitin julkaisusta on vielä pitkä matka ensimmäisiin sähköisiin ylioppilaskirjoituksiin. Yhteinen polkumme on selkeä ja se koostuu kolmesta haasteesta, jotka ylioppilastutkintolautakunta on tänään heittänyt lukioille. Kaikkien lukioiden tulee tehdä Abitilla vähintään yksi yli 10 opiskelijan kurssikoe tai muu harjoitus 31.5.2015 mennessä. Tämän avulla lukiot saavat alustavan käsityksen siitä, millaisia järjestelyjä sähköinen ylioppilaskoe tulee vaatimaan. Kaikki lukiot voivat osallistua 2.10.2015 järjestettävään lähes ylioppilaskokeen tasoiseen valtakunnalliseen harjoitukseen. Osallistuminen on vapaaehtoista. Kokeessa suoritetaan kestoltaan kolmen tunnin mittainen äidinkielen (modersmålet) koe. Lukio voi valita kokeeseen haluamansa osallistujat, kuitenkin mielellään vähintään saman verran kuin syksyn 2016 sähköisiin kokeisiin osallistuva kokelasjoukko. Kaikille lukioille pakollinen sähköisen kokeen kenraaliharjoitus järjestetään 6.4.2016. Tässä kuuden tunnin mittaisessa kokeessa suoritetaan opiskelijoiden ja lukioiden valinnan mukaisesti filosofian, maantieteen ja saksan koe. Harjoituskokeen osallistujamäärien on vastattava syksyn 2016 sähköiseen kokeeseen osallistuvien kokelaiden määrää.


Lataa ppt "Tvt-terveisiä Syksy 2015 alkuun. Mikä ihmeen tvt? Tvt (tieto- ja viestintätekniikka) ei ole pelkkää tietokoneiden ylläpitoa vaan kysymys on laajemmasta."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google