Lataa esitys
Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota
2
Ammattitaito työssäoppimalla ja verkossa
AMMATTIREITTI Ammattitaito työssäoppimalla ja verkossa Seija Latvajärvi, Annikki Lotvonen
3
Taustaa Projekti aloitettiin Oulun seudun
ammattiopiston, Muhoksen yksikössä v. 2010 Kokeilussa mukana 8 opiskelijaa jotka suorittavat Hotelli- ravintola- ja catering-alan koulutusohjelman, Kokin ammattitutkintoa. opiskelijoilla oli mahdollisuus valita laajennettu työssäoppimisen koulutuksen kokeilumuoto.
4
Hankkeen lähtökohdat/tarpeet
koulutusalalla opiskelee runsaasti erityisopiskelijoita ( 30 %) useammalla opiskelijoilla paljon poissaoloja opiskelumotivaatio-ongelmat lisääntyneet opiskeluaika pidentynyt yhä useammalla opiskelijalla negatiivisten keskeytysten lisääntyminen opettaja- ja ohjaushenkilöstön väsyminen väärien ennakkoasenteiden muodostuminen
5
Tavoitteet/opiskelija
yksilöllisten opintopolkujen kehittäminen henkilökohtaistaa opiskelua. työelämässä tarvittavan ammattitaidon savuttaminen käytäntöjä erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden työpaikoilla järjestettävään opiskelun järjestämiseksi (mahdollisuus) opiskelijan työllistymisen lisääminen lisää yleisiä työelämätaitoja ja arjenhallintataitoja. atto- aineiden suorittaminen työelämässä
6
Tavoitteet/opettaja opettajille opetustyössä ajantasaista tietoutta ja osaamista sekä riittävää työelämän tuntemusta. mahdollisuuden verkostoitua ja ajan tasaistaa omaa osaamista.
7
Tavoitteet/koulutus työelämän ja koulutuksen verkostoitumisen ja yhteistyön lisääminen työssäoppimisen laajempi ja monipuolisempi hyödyntäminen
8
Miten toteutetaan ammattiin opiskelu tapahtuu yhtä aikaa koulussa ja työpaikalla top- opiskelua 50 – 60 ov toppia 2-3 päivää viikossa atto -aineet suoritetaan osin työssäoppimalla (aloitus syksy 2011) opettaja mukana top- jaksoilla mahdollisuus suorittaa opintoja verkossa / moodlessa
Samankaltaiset esitykset
© 2024 SlidePlayer.fi Inc.
All rights reserved.