Maaseutupolitiikan YTR Verkostosparraus 11.9.2013.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
KEKE-ARVIOINTIA JA TEEMOJEN ÄÄNESTYS Toukokuussa 2013 toteutetun kyselyn tulokset Kuva: Kekepuu elokuussa 2013.
Advertisements

Tietotaitotalkoot-hanke Mikä se on?. Tavoitteena toimiva tietoyhteiskunta • Kansalaisille tietoyhteiskuntavalmiuksia • Tietotekniikkaosaajien ja aktiivisten.
Good Karma = Hyviä Seurauksia
TUOTTAVAan aikuiskoulutuksen toimintamalliin
JÄTEVEDENPUHDISTUS JA ONGELMA JOKA RATKAISTAAN YHDESSÄ.
ABIEN OPOILU What to do next?. Opinto-ohjauksen kurssit • OPA1 = PAKOLLINEN KURSSI, josta • 1. vuonna suoritettu1/3 kurssia, 2. vuonna 1/3.
Käyttöohje: Kuinka luoda uusi tapahtuma. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
KyläNetti - sivun tekeminen • KyläNetti-sivustoon on luotu valmiiksi esimerkinomainen sivurakenne, jota voi vapaasti muokata • Kaikki sivut eivät ole näkyvissä.
LinkedIn - verkostoitumispalveluna Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentrum.
YHDESSÄ TULEVAAN Asukkaat, kylät, yhdistykset ja kunnat Hämeessä – Hämeen Kylät ry: Kanta-Häme Päijät-Hämeen kylät ry: Päijät-Häme.
Joensuun seudun Equal: Valtamuuntaja -osahanke LUODAAN KEHITTÄMISTÄ TUKEVA RAKENNE •prosessi etenee tavoitteellisena • sitoutuminen yhteisiin.
Katso Aitolasta lisää:
– Koulusolu innostavana ja oppimista tukevana pedagogisena tilana
Helsingin yliopisto - Lääketieteellinen tiedekunta, TUKE Laajojen asiakokonaisuuksien esittäminen PowerPointilla Pysyvätkö kuulijasi kärryillä?
LIIKUTTAVAN HYVÄ HENKILÖKUNTA Hämeenlinna
@Virtuaaliammattikorkeakoulu 1 Päreiden tekeminen Ongelmalähtöinen oppimisprosessi Tavoite: Opiskelija osaa tehdä päreitä.
Valitse sanomapalkissa Ota muokkaus käyttöön,
Työseminaari: erittäin vähän liikkuvat, liikunnasta syrjäytymisvaarassa olevat Hotelli Holiday Inn, Messukeskus
TTL Sosiaalisessa mediassa
”Jos voit avata solmun kielelläsi, miksi käyttää siihen hampaita?”
 Kirjoita harkiten keskusteluryhmiin Jos kirjoitat viestejä julkisiin keskusteluryhmiin varmista, että viestisi liittyy ryhmän aiheeseen. Älä lähetä.
USKONTO/aineenopettajat AD 4 Ryhmäkokoontuminen Martin Ubani, FT, TM Uskonnon didaktiikan yliopistonlehtori SOKLA.
Evankelis-luterilaisen uskonnon didaktiikan perusosa op
Kommentti ÄI1.
Tekstiasiakirjan kirjoittaminen
Keskustelua vuoden 2015 opiskelijavalintoihin valmistautumisesta OHA-forum Tuija Pasanen, UEF.
TAUOLLA TYÖKAVEREIDEN KANSSA
Työrauha ja haastavat tilanteet
Jakaminen ja yhteistyö
TEKSTITYYPIT RK s. 238.
Marja Toivonen gsm Tuumasta toimeen – seminaarin päätös Aktiivi
BPW Finland BPW ja samapalkkaisuus Samapalkkaseminaari, Leena Roivas BPW Finland Puheenjohtaja
VESO – päivän teemana OPPIMISKÄSITYS - vaiheet ja menetelmät
Opetussuunnitelma, koulun kehittäminen ja arviointi 5op
TYÖN AIHE Oma nimi ja ryhmän tunnus
Jatkuvan parantamisen Jp-taulu
PURKAAMO. Purkaamo -työskentelyn tavoitteet Orientoida ja aktivoida työyhteisöä opetussuunnitelmaprosessiin Kuulla ihmisten kokemuksia ja saada uutta.
Sinä. Juuri sinä voit vaikuttaa siihen Sinä voit vaikuttaa siihen, että apua saadaan mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti siellä missä sitä tarvitaan.
Verkostotyön viitekehys & Sitoutuminen ja motivaatio Maaseudun YTR
LATAAMO osallisena yhteisössä. Lataamo -työskentelyn tavoitteet Kuulla ihmisten kokemuksia ja saada uutta tietoa. Tehdä näkyväksi osallisuuden toteutumista.
Lync Web App Pikaopas: Kokoukseen soittaminen
Koulunkäynti alkaa noin 7-8v Peruskoulu, ammattikoulu, Jns.
Yrittäjämäisen ’Effectuation’-kehittämisen teoria ja käytäntöä Lähteet: Prof. Saras D. Sarasvathy, Effectuation: Elements of Entrepreneurial.
Timo Järvensivu, KTT, tutkija, Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu
Timo Järvensivu, KTT, tutkija, verkostoasiantuntija
Opiskelun ja opetuksen viitearkkitehtuuri
DIALOGI Dialogi on kahden tai useamman ihmisen vuoropuhelua.
Tarkastele kojelautaa.
Videopuhelun aloittaminen Osoita Yhteyshenkilöt-luettelossa yhteyshenkilön kuvaa ja napsauta kamerakuvaketta. Yhteyshenkilösi näyttöön ponnahtaa ilmoitus,
Kirje joulupukille By Eetu, Olli & Tuukka.
Study Group – opiskelun ja oppimisen tueksi Luonnonvara-alan yksikkö Tiina Laajala Oamk / Ammatillinen opettajakorkeakoulu.
LUOKAN PELISÄÄNNÖT Millainen on luokka, jossa on hyvä opiskella ja missä on hyvä luokkahenki ? Jokainen kirjoittaa paperille aiheesta 4-6 asiaa. Jaetaan.
OPPI SYNTYY YHDESSÄ TEKEMÄLLÄ - EI MONISTAMALLA
Olet ostamassa omaa asuntoa Pirkanmaalta. Bruttopalkkasi on 2971 €/kk, josta sinulle käteen jää verojen jälkeen 2018 €/kk. Omia säästöjä sinulla on 8000.
Kirjautuminen Opiskelijat kirjautuvat yleensä sisään vieraana. Kirjoita nimesi kenttään ja kirjaudu sisään. Voit kirjautua sisään myös omilla tunnuksilla.
JY:n laatukäsikirja 2.0 Timo Tiihonen.
Ohjeet työpajojen vetäjille
Puhelinkäyttäytyminen työnhakutilanteessa
ASIAKKAAN HAASTEET/ TARPEET (17.1. pohjalta)
Opiskelutaidot ja aineenopettajan ohjaus
Tietoa välittävä puheenvuoro
Luku 07 Motivaatio saa ihmisen liikkeelle.
VOIMAVAROJEN TALO Piirrä vihkoon/paperille talo, jossa on 5 kerrosta ja kussakin kerroksessa 2 huonetta Mieti ensin itseksesi kysymyksiä ja kirjaa ajatuksiasi.
Suomen Ekonomien jäsenlähettilyys
MAAHANMUUTTAJIEN AMMATILLINEN KUNTOUTUS -TYÖPAJAN KOOSTE
Kokeile uutta Celianetiä testiympäristössä
Harjoituksen ohjaaminen
Harjoituskurssiesityksen otsikko
Neuvottelun vuorovaikutustaidot
Auttava keskustelu
Esityksen transkriptio:

Maaseutupolitiikan YTR Verkostosparraus

T AVOITTEITA JA KOKONAISKUVAA TYÖPAJAN YHTEENVEDOSTA ”Ruohonjuuritason toiminta” Paikalliset toimijat, yritykset, asukkaat ”Ylätaso” Valtakunnallinen politiikka & strategiat EU-tason politiikka & strategiat ”Välitasot” Alueet, kunnat Tavoitteita vuoden 2013 verkostosparraukselle: Ei pelkkää teoriaa verkostojohtamisesta, vaan konkreettisia käytännön kokeiluja (prototyyppien ideoimista ja testaamista) Opitun jakaminen YTR-verkostolaisten kesken (vertaisoppiminen) Verkoston kokonaisuus ja kaikki toiminnan tasot huomioitava YTR:n teemaryhmien ja työryhmien verkostojen kokonaisuuden miettiminen yhdessä Pidemmällä aikavälillä yllä mainitut tavoitteet tukevat laajemman oppimistavoitteen saavuttamista: YTR:n toiminta tehostuu sekä sisäisesti että ulospäin

11.9. TYÖPAJAN OHJELMA 09:00Virittäytyminen aamupäivään ja aamupäivän tavoitteen asettaminen 09:15Alustus: 1) Rutiinien muuttamisen teoria ja käytäntö 2) ’Effectuation’-kehittämistavan teoria ja käytäntö Timo Järvensivu, KTT, Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu 10:15Open space –työskentelyä: Miten vahvistamme YTR:n positiivista tulevaisuutta yhdessä? 12:00Työpaja päättyy

O PEN SPACE Open spacen tavoitteena on hyödyntää aika yhdessä tärkeiden asioiden edistämiseen ja luovasti yhdessä oppien Periaatteet: Kaikki paikalle saapuneet ovat juuri oikeita osallistujia Työskentelyn oikea alkamisaika on juuri silloin, kun työskentely alkaa Kaikki mitä työskentelyn aikana tapahtuu, on juuri sitä mikä pitikin tapahtua Sitten kun se on ohi, se on ohi ”Kahden jalan laki”: Jos huomaat, että et osallistu tai et opi, siirry jonnekin, jossa voit osallistua ja oppia! (Mukaellen: Art of Hosting Finland,  workbook)

O PEN SPACEN ETENEMINEN Muodostetaan tuoleista yksi yhteinen rinki Fasilitaattori toivottaa kaikki tervetulleeksi ja kertoo työskentelyn periaatteet ja etenemistavan Fasilitaattori pyytää kaikkia ja ketä tahansa nostamaan esille aiheen, jota kaipaa käsittelyä: Fasilitaattori tai aiheen esittäjä kirjoittaa aiheen paperinpalalle ja esittelee aiheen lyhyesti kaikille Aiheen esittäjät valitsevat aiheen käsittelylle aloitusajan, lopetusajan ja paikan Kaikki aiheet numeroidaan numerojärjestyksessä 1, 2, 3 … ja laitetaan näkyville ’markkinapaikalle’ (seinälle/pöydälle/lattialle) Jatketaan tätä, kunnes ei ole enää aiheita käsiteltäväksi Kun uusia aiheita ei enää tule ’markkinapaikalle’, aloitetaan työskentely Mahdollisia rooleja: aiheen käsittelyn vetäjä, osallistuja, ”mehiläinen”, pohdiskelija… Mene siihen ryhmään, johon haluat. Muista ’kahden jalan laki’ ja siirry tarvittaessa uuteen ryhmään vaikka kesken työskentelyn. Osallistu, sitoudu! Käykää avointa dialogia – kuuntele aidosti, puhu aidosti, kunnioita toisia, jätä ennakkoluulosi narikkaan! Aiheen käsittelyn vetäjä kirjaa dialogin tulokset ylös (paperille, fläppipaperille, piirrokseksi…) Lopuksi palataan yhteiseen rinkiin (Mukaellen: Art of Hosting Finland,  workbook)