Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Koulunkäynti alkaa noin 7-8v Peruskoulu, ammattikoulu, Jns.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Koulunkäynti alkaa noin 7-8v Peruskoulu, ammattikoulu, Jns."— Esityksen transkriptio:

1 Koulunkäynti alkaa noin 7-8v Peruskoulu, ammattikoulu, Jns.
Miksi ihminen käy koulua. Koska ihminen tarvitsee sitä jotta oppisi jotain. Hän menee töihin ja riippuu mihin töihin menee.

2 Oppilas/Opiskelija Peruskoulu
Miksi ihminen aloittaa 7-8 vuotiana peruskoulun. Oppilas on se, jonka on tarkoitus oppia opetuksessa. Opetuksessa mukana on opettaja, joka ohjaa ja auttaa opiskelua. Oppilas-sanan passiivinen merkitysvivahde koetaan joskus ongelmalliseksi, joten oppilaan sijaan voidaan käyttää ilmaisua oppija tai oppiva, joka korostaa oppilasta aktiivisena subjektina. Nuorista oppilaista voidaan käyttää arkinimityksiä koululainen tai oppivelvollinen, kun taas vanhemmista oppilaista käytetään nimeä opiskelija. Lakiteksti käyttää peruskoululaisista nimikettä oppilas ja tätä ylemmissä oppilaitoksissa nimikettä opiskelija.

3 Milloin ihminen on valmis menemään ylempään koulutukseen
Milloin ihminen on valmis menemään ylempään koulutukseen. (ammattikoulu) Ammattiopisto (ammattioppilaitos, ammattikoulu), on toisen asteen oppilaitos, joka tarjoaa ammatillista peruskoulutusta. Opinnot ovat laajuudeltaan kolmivuotisia ja johtavat ammatilliseen perustutkintoon. Tutkinnon suorittanut on hakukelpoinen ammattikorkeakouluihin sekä yliopistoihin, joskin suurin osa tutkinnon suorittajista siirtyy työmarkkinoille tai toiselle ammattikoulun linjalle.

4 Milloin ihminen voi hakeutua/mennä töihin.
Ihminen voi mennä töihin sitten kun on valmistunut johonkin ammattiin. Kun ihminen on suorittanut jonkin alan tutkinnon hän voi siten hakeutua töihin ja aloittaa virallisesti työnteon.

5 Milloin ihminen joutuu jäämään eläkkeelle tai pois töistä kokonaan.
Ihminen jää eläkkeelle noin 62-63v.


Lataa ppt "Koulunkäynti alkaa noin 7-8v Peruskoulu, ammattikoulu, Jns."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google