Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tekstiasiakirjan kirjoittaminen

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tekstiasiakirjan kirjoittaminen"— Esityksen transkriptio:

1 Tekstiasiakirjan kirjoittaminen
Avaa Word ja uusi asiakirja: Tiedosto-valikosta Uusi  Tyhjä asiakirja tai pikakuvakkeesta vakiotyökalurivillä Tämän jälkeen voisit vaikka heti alkaa kirjoittaa tekstiä asiakirjaasi, mutta ennen kirjoittamisen aloittamista kannattaa tehdä seuraavat asiat. Jos teet muun kuin tavallisen tekstiasiakirjan, valitse siihen sopiva uusi pohja valmiista malleista (Tehtäväruudussa sivun oikeassa reunassa).

2 Aseta marginaalit koko asiakirjaan mallin mukaan: Tiedosto Sivun asetukset (Reunukset)
Voit tarvittaessa muuttaa myös paperin suuntaa tai kokoa (valitse silloin Paperi-valikko yläreunasta)

3 Laita seuraavaksi päälle automaattinen tavutus: Työkalut KieliTavutus Tavuta asiakirja automaattisesti Windows ei näytä aina täysiä valikoita, vaan tilan säästämiseksi vain ne toiminnot, jotka ovat olleet yleisimmin käytössä. Loput saa näkyviin osoittamalla kaksoisnuolta valikon alaosassa.

4 Valitse vielä ennen kirjoittamaan ryhtymistäsi: Työkalut Asetukset Muuta koneen suorittaman automaattisen tallennuksen aikaväliksi 1 minuutti (ettet menetä paljon tietoa, vaikka kone menisi jumiin välillä). Kannattaa vielä varmistaa, että kieliasun tarkistus on päällä (ja kieli oikea), ettei tule turhia kirjoitusvirheitä (ne korjataan kuitenkin vasta lopussa!)

5 Kirjoittaminen: Kirjoittaessasi käytä hyväksi Tyylejä, sillä se helpottaa muotoilun muuttamista jälkikäteen (voit muuttaa kerralla koko asiakirjaan esim. fontin). Pääotsikon tyyliksi kannattaa valita Otsikko 1, seuraavan tason otsikoksi Otsikko 2 jne. Normaalitekstin tyyli on tietysti normaali (ellet halua luoda kokonaan omaa tyyliäsi). Vaikka käytätkin Tyylejä, voit muotoilla tekstiä mm. fontin, fonttikoon, lihavoinnin jne. osalta.

6 Kirjoita teksti, mutta älä välitä kirjoitus-virheistä tai yksittäisistä muotoiluista (sanojen lihavoinneista tms.) Muista: 1. Paina Enteriä vain kappaleen vaihtuessa (2 kertaa, jos haluat tyhjän rivin). Rivinvaihto ilman kappaleen vaihtumista =Shift + Enter 2. Lyö välilyönti aina välimerkin jälkeen (piste, pilkku jne.) Kun työ on aloitettu ja muutama rivi kirjoitettu, on aika tehdä ensimmäinen tallennus, antaa asiakirjalle nimi ja määrätä kansio, jonne tiedosto tallennetaan (TiedostoTallenna nimellä).

7 Lopuksi korjaa koko teksti ja muotoile se haluamaasi kuntoon (esim
Lopuksi korjaa koko teksti ja muotoile se haluamaasi kuntoon (esim.muotoilusiveltimellä). Oikeinkirjoituksessa voit käyttää apunasi automaattista kieliasun tarkistusta (siihenkään ei voi aina luottaa). Muista tallentaa vielä lopullinen versiosi (esim. näppäinkomennolla Ctrl+S tai pikakuvakkeesta ).

8 Numerointi Luettelomerkit
Tyylit fontti fonttikoko kursivointi tasaustyökalut lihavointi alleviivaus fontin väri Tärkeimmät tekstin muotoiluun liittyvät työkalut löytyvät Muotoilutyökaluriviltä


Lataa ppt "Tekstiasiakirjan kirjoittaminen"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google