Oppilaan päättöarviointi perusopetuksessa. 2 Nykyiset linjaukset…  Oppilaan oikeusturvan kannalta on tärkeää, että päättöarvosanat on annettu samoin.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Oppilaan arviointi - haasteita ja mahdollisuuksia
Advertisements

S2-tiimin muistiinpanot
5.1 Näyttöjen tuloon voi varautua Tarkastelemalla  vastaako opetussuunnitelma työelämän tarpeita opetussisällön, -menetelmien tarpeita opetussisällön,
Opiskelijan arviointi työpaikalla
Täydennyskoulutus Yhdessä tekemällä – hanke 2010
Perusopetuksen jälkeinen lisäopetus
MUSIIKIN PERUSTEET SML 2013 Musiikin perusteet on yksi opetussuunnitelman perusteiden (OPH 2002) opintokokonaisuus. Se määritellään sisältöalueittain seuraavasti:
Anna-Kaisa Mustaparta Opetusneuvos Opetushallitus
9.luokkalaisten yhteishaku 2013
ARVIOINTI Vanhempainilta
TASKU Mitä on kielitietoinen opetus? Mikä on kielitaidon taitotaso?
ERITYISOPISKELIJAN ARVIOINTI Erityisopettaja Marjatta Kannisto
Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden linjauksia
9.luokkalaisten huoltajien vanhempainilta
Ylöjärven opetussuunnitelmaprosessi Opetuspäällikkö Leena Pöntynen
ARVIOINTI Kauhajoen yhteiskoulu ARVIOINTI JA SEN TEHTÄVÄT KÄYTTÄYTYMINEN OPPIMIS- TULOKSET TYÖSKENTELY ARVIOINNIN TULEE OLLA YKSILÖLLISTÄ, TOTUUDENMUKAISTA.
JOPO- opetusta Kouvolassa vuodesta 2006
OPETUS- SUUNNITELMA Käsitteen kehityksestä. CURRICULUM Kasvatusta tarkastellaan kokonaisuutena Dewey: lapsen oppimiskokemusten suunnittelua tarkoittaa.
Harjun koulun OPS-ajatuksia, kevät 2014
Erityisopetuksen rehtori Lari Marjamäki
Ops 2016 ja arviointi.
Ops seminaari Askola.
UUDET OPETUSSUUNNITELMAT – UUDENLAISIA TAITOJA
Yhteisöllisen oppimisprosessin perusteet Seija Jeskanen
Laaja-alainen osaaminen OPS 2016
Ulla Lappalainen1 Suomi toisena kielenä -opetuksesta Mistä kielitaito koostuu? Mitä suomi toisena kielenä -opetus tarkoittaa? Suomi äidinkielenä.
Opetussuunnitelma uudistuu Syksy 2016 Perusopetuksen opetussuunnitelma (ops) uudistetaan noin 10 vuoden välein. Taustalla valtioneuvoston asetus, jossa.
Arviointi ja monipuoliset oppimismenetelmät. Peruskoulu  Perusopetuslain mukaan oppilaan arvioinnin tehtävänä on ohjata ja kannustaa opiskelua sekä.
Kielivalintailta Etelä-Hervannan koulu. Valinnan paikat A1A2B1B P A K O L L I N E N V A P A A E H T O I N E N Perusopetus.
Vanhempainilta Jakokosken koulu Jakokosken koulu syksyllä 2016 Oppilasmäärä luokka (14+8) 22 oppilasta, opettaja Karl Kakko 3-4 luokka.
OPS 2016 Pedagoginen kahvila Porin kaupungin perusopetuksen tuntijako Sivistyslautakunta
Oppimiskäsitys- työpaja Aija Rinkinen Opetushallitus.
ARVIOINNISTA 3. luokan taide- ja taitoaineiden valinnaiset TUNNIT luokan valinnaiset AINEET 8. ja 9. luokan taide- ja taitoaineiden valinnaiset TUNNIT.
Vanhempien mielipiteitä
LUKION OPETUSSUUNNITELMAUUDISTUS LOPS 2016
Ops-iltapäivä
Uuden opetussuunnitelman mukainen arviointi Mukkulan koulussa
sanallisen arvioinnin todistuspohjat:
ET ja arviointi perusopetuksessa AO ET OAK
Taide- ja taitoaineiden valinnaiset tunnit sekä valinnaiset aineet 8
Näin oppiminen muuttuu Helsingissä
Opetussuunnitelma uudistui- mikä muuttuu?
Painotetun opetuksen kuvaaminen koulun opetussuunnitelmassa
Ainetyöryhmien työn aloitus
Arviointi Hyökkälän koulussa lv
Hyvän osaamisen kriteerit ET:n eri teema-alueissa
Erikoisluokkatoiminta
MIKÄ OPETUSSUUNNITELMA ON ?
HS HS Onko koulunkäynti nyt pelkkää projektia ja teemapäivää Onko koulunkäynti nyt pelkkää projektia ja teemapäivää? Vai riittääkö yksi.
Oulunkylän ala-asteen koulu
OPS 2016 Valinnaisuus.
OPSISSA JA OPSISTA Opetussuunnitelma 2016.
Opetussuunnitelma ops
Maahanmuuttajaoppilaiden arviointi
Oppimisen tuki ja sen kirjaaminen
Valinnaisiaineista Valinnaiset tunnit ovat osa yhteisinä oppiaineina opetettavien taide- ja taitoaineiden opetusta ja ne myös arvioidaan osana tätä opetusta.
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Kielivalinnat 2. ja 3. luokalla
Oman äidinkielen opetus Porvoossa
Oppilaan päättöarviointi perusopetuksessa
Laaja-alainen arviointi
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Toinen kotimainen kieli, ruotsi
Syksyn 2016 vanhempainiltoihin
Esko Taipale ja Katja Markkanen
Arvioinnin linjaukset perusopetuksessa
7. luokat kevät 2019 Maikkulan koulu
Kielivalinnat 2. ja 3. luokalla
7lk valinnaisainepäivä
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Esityksen transkriptio:

Oppilaan päättöarviointi perusopetuksessa

2 Nykyiset linjaukset…  Oppilaan oikeusturvan kannalta on tärkeää, että päättöarvosanat on annettu samoin perustein.  Päättöarvioinnissa määritellään, miten hyvin oppilas on opiskelun päättyessä saavuttanut perusopetuksen oppimäärän mukaiset tiedot ja taidot eri oppiaineissa.  Päättöarvosanan on kuvattava oppilaan kokonaisosaamisen tasoa.

3 Linjaukset…  Päättöarviointi perustuu näyttöön. Siksi oppilaalle on annettava monipuolisesti ja riittävästi mahdollisuuksia osoittaa osaamistaan. monipuolinen = suullisesti, kirjallisesti, erilaisin näytöin, keskustellen… riittävä = rästikoemahdollisuus esim. sairauden takia ja myös riittävästi aikaa suoriutua tehtävästä, kokeesta tai muusta näytöstä Yllä olevat ovat erityisen tärkeitä oppilaille, joilla on oppimisvaikeuksia tai puutteellinen suomen kielen taito.

4 Päättöarvosanan muodostaminen  Tulee perustua oppilaan osaamiseen perusopetuksen päättövaiheessa vuosiluokilla 8-9.  Niiden taitoaineiden arvosanat, joita oppilas ei ole valinnut 8. ja 9. vuosiluokille, siirretään suoraan päättötodistukseen 7. luokan todistuksesta.  Ei voida muodostaa pelkästään eri vuosiluokkien arvosanoista matemaattisen kaavan mukaan.

5 Päättöarvosanan muodostaminen Osaamisella tarkoitetaan enemmänkin 1. jäsentyneen tieto – ja taitorakenteen muodostumista 2. ajattelun 3. tiedon hankinnan 4. tiedon käsittelyn 5. tiedon soveltamisen taitojen kehittymistä kuin yksittäisten sisältöjen hallintaa.

6 Päättöarvioinnin hyvän osaamisen kriteerien luonne ja käyttö  Joidenkin osa-alueiden heikomman osaamisen voi kompensoida muiden osa- alueiden kriteeritason ylittämisellä.  Oppilas on saavuttanut vaadittavat tiedot ja taidot välttävästi (nro 5), mikäli oppilas pystyy osoittamaan jossain määrin kriteerien edellyttämää osaamista.  Oppilaan todennetut oppimisvaikeudet ja maahanmuuttajataustaisen oppilaan suomen kielen puutteet tulee ottaa arvioinnissa huomioon.

7 Opsissa painotettu oppiaine ja päättöarviointi  Li, vieras kieli (en), musiikki: Oppilaiden yhdenvertaisuuden vuoksi pitää oppilaita arvioida perusopetuksen päättyessä suhteessa valtakunnallisiin tavoitteisiin ja käyttää hyvän osaamisen kriteereitä(ei siis suhteessa koulukohtaisiin tavoitteisiin).

8 Koulussa on tarpeen varmistaa, että opettajilla on yhteinen käsitys arvioinnin perusteista ja linjauksista. varmistaa, että käytännöt ovat eri opettajilla ja eri oppiaineissa yhdenmukaiset.