Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

7lk valinnaisainepäivä

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "7lk valinnaisainepäivä"— Esityksen transkriptio:

1 7lk valinnaisainepäivä
LAUANTAI Ohjelma Klo Valinnaisaineinfo salissa Klo Valinnaisaineisiin tutustuminen Klo Ruokailu Klo Valinnaisaineisiin tutustuminen Klo Luokkakohtainen tilaisuus kotiluokassa

2 Oppilaanohjaaja 7lk Sanna Myöhänen p

3 Valinnaisaineet yläkoulussa
Oppiaineiden valinnaisuus on jaoteltu taito- ja taideaineiden tunteihin sekä valinnaisiin aineisiin. Taito- ja taideaineet (KO, KU, KS, MU, LI) 7. luokan päättyessä kotitalous, kuvataide, käsityö ja musiikki päättyvät kaikille yhteisinä oppiaineina (liikuntaa on kaikille yhteisenä aineena 9. luokalle saakka). Taito- ja taideaineista on tarjolla sekä pitkiä (2vvt) että lyhyitä (1vvt) kursseja.

4 Valinnaisaineet yläkoulussa
Valinnaiset aineet voivat sisältää aineksia yhdestä tai useasta eri oppiaineesta tai laaja-alaisesta osaamisen tavoitteista. valinnaisiin aineisiin sisältyy myös jo mahdollisesti aiemmin valittu A2-kieli, joka Lintumetsän koulussa on joko ranska tai saksa. valinnaisaineiden valikoimassa on tarjolla sekä pitkiä (2vvt) että lyhyitä (1vvt) kursseja.

5 Vinkkejä valinnaisaineiden valintaan
Omat kiinnostukset Harrastukset Omat vahvuudet Mahdolliset jatko-opinnot Missä haluaisin kehittyä

6 Valitaan vasta ensi keväänä
Mitä valitaan? Valitaan vasta ensi keväänä

7 A2-kielen lukijan valinnat
A2-kielen lukijat valitsevat näitä 2kpl. Valitaan ensi keväänä. A2-kielen lukijat eivät valitse tätä

8 Miten valitaan? Valinnaisaineiden valinta on sitova. Mietithän valintasi sen mukaan, mitä olet valmis sitoutumaan opiskelemaan – valinnaisuus ei tarkoita vapaaehtoisuutta. Valinnaisaineoppaassa taito- ja taideaineiden tuntien valinnaiset sekä valinnaisaineet on merkitty eri värein.

9 Valinnaisaineiden valintaprosessi (ei A2-kielen lukijat)
Ensimmäisessä vaiheessa valitset vain taito- ja taideaineiden pitkien valikoimasta 2 mieluisinta. Tämän valinnan pohjalta muodostetaan taito- ja taideaineiden pitkien valinnaisten ryhmät. Valinnat tehdään Wilmassa la 2.2. –su välisenä aikana. Toisessa vaiheessa ma – su 3.3. teet loput valintasi, eli valitset yhden pitkän valinnaisen ja yhden lyhyen valinnaisen Merkitset edellisen vaiheen tapaan 2 mieluisinta.

10 A2-kielen lukijat Ensimmäisessä vaiheessa valitset vain taito- ja taideaineiden pitkien valikoimasta 2 mieluisinta. Tämän valinnan pohjalta muodostetaan taito- ja taideaineiden pitkien valinnaisten ryhmät. Valinnat tehdään Wilmassa la 2.2. –su välisenä aikana. Toisessa vaiheessa ma – su 3.3. valitset: pitkäksi valinnaiseksi opiskelemasi A2-kielen yhden lyhyen valinnaisen.  Merkitset Wilmassa edellisen vaiheen tapaan 2 mieluisinta.

11 Valinnaisaineiden valintaprosessi
Et voi saada pitkiksi valinnaisiksi samaa ainetta (ei esim. kahta kotitalouden pitkää valinnaista) Et voi myöskään saada lyhyiksi valinnaisiksi samaa ainetta. Oppilaan on tarkistettava ennen valintaa omien Wilma-tunnustensa toimivuus. Valintoja ei voi tehdä Wilman puhelinsovelluksessa. Valinnat voi tehdä vain oppilas itse omien tunnustensa kautta.

12 Valinnat Wilmassa

13

14 Huom! Ei vaadi erillistä tallennusta.

15 Valinnaisaineiden arviointi
Kotitalous, kuvataide, käsityö ja musiikki eivät jatku pakollisina 7. luokan jälkeen. Päättötodistukseen jää 7. luokan arvosanat, ellei oppilas valitse oppiainetta valinnaiseksi. Taito- ja taideaineiden tunteina valitut valinnaiset (syventävät valinnaiset) arvosanat vaikuttavat yhteisen emoaineen (= kaikille yhteisen oppiaineen) arvosanoihin.  Tällöin päättöarvosana muodostuu 7. luokan yhteisten opintojen ja valinnaisaineen yhteisistä arvosanoista. Valinnaisaineiden tunteina valitut valinnaiset: Pitkät (2vvt) valinnaiset arvioidaan numeroilla Lyhyet (1vvt) valinnaiset sanallisesti viisiportaisella asteikolla: OEH Olet saavuttanut tavoitteet erittäin hyvin. OH Olet saavuttanut tavoitteet hyvin. OMH Olet saavuttanut tavoitteet melko hyvin. OS Olet saavuttanut tavoitteet osittain. ES Et ole saavuttanut tavoitteita.

16 Valinnaisaineiden arviointi
Taito- ja taideaineen valinnaisen arviointi  Esim. Kotitalous  7 7 8 8 9 9  =>   9  Valinnaisaineen arviointi Esim. 7 lk Kotitalous  7 7  => 7 Kotitalous: leipoen ja kokaten    => 9 7 luokan arvosanat, 8 luokan arvosanat, 9 luokan arvosanat

17 Valinnaisaineet ja jatko-opinnot
Mikään jatko-opiskelupaikka ei edellytä jonkin tietyn valinnaisaineen valintaa. Taito- ja taideaineiden valinnaisilla opinnoilla on merkitystä haettaessa ammatilliseen koulutukseen ja joihinkin erityislukioihin. Haettaessa ammatilliseen koulutukseen valinnassa lasketaan keskiarvo kolmesta parhaasta taito- ja taideaineesta (liikunta, kuvataide, käsityö, kotitalous ja musiikki) ja niiden valinnaisista opinnoista. Valinnaiset kielet (A2/B2) lasketaan lukuaineiden keskiarvoon mukaan lukioon hakeuduttaessa. Valinnaisista kielistä on mahdollista anoa päättötodistukseen ”hyväksytty”-merkintää, jolloin kieltä ei huomioida lukuaineiden keskiarvon laskennassa.

18 Päivän kulku Tule hakemaan itsellesi valinnaisainepassi. Käy kiertämässä valinnaisaine-esittelyt ja pyydä opettajalta leima. Esittelyt kestävät n. 10 minuuttia ja alkavat säännöllisin väliajoin luokissa. Luokkatilat näet passistasi. Ruokailu on klo Palaa kotiluokkaasi klo 13. Päivä päättyy klo

19 Luokat 7A, 7B, 7C ja 7F aloittavat kiertämisen 3
Luokat 7A, 7B, 7C ja 7F aloittavat kiertämisen 3. kerroksen luokista Luokat 7D ja 7E aloittavat kiertämisen 1. ja 2. kerroksen luokista


Lataa ppt "7lk valinnaisainepäivä"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google