Kommunikaatio parisuhteessa

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Lasten vuorovaikutustaitojen tukeminen käytännössä
Advertisements

Dialogi William Isaacs.
Tunne ja Älyä! ©Mervi veini 2004.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Tilatiedot ja niiden muutokset
Sytytä parisuhteen rukouskynttilä
Sanaston oppiminen Älä ota kesäsanaa!
Vuorovaikutustaidot - arvostelemisesta arvostamisen
Dialogin olemuksesta kari.kaipainen(at)datainnovations.fi.
NAO/Maija-Leena Haapa-alho
Majakka Markku ja Virve Pellinen
10 vinkkiä voimaantumiseen
Terveydenhoitaja ikääntyvien toimintakyvyn ylläpitäjänä
Rakkaussuhteen tuhoojat
Luottamus ja turvallisuus hyvän ryhmän peruskivinä Luottamus ja turvallisuus ovat yksi tapa tarkastella hyvin toimivaa ryhmää. Hyvin toimivassa ryhmässä.
Opiskelijan arvioinnin kokonaisuus työssäoppimisjaksolla
TAUOLLA TYÖKAVEREIDEN KANSSA
Eemeli Pulliainen. 1.Käytä Internet Explorer-selainta 2.Menee sähköpostiisi ja etsi kyseinen kohta OHJEET.
Hoitajan ja muistisairaan välisen vuorovaikutuksen tukeminen
OLEMISEN TEOLOGIA JA PEDAGOGIIKKA
Anu Mustonen Mediakasvatus ja sen merkitys. Mediakasvatus 1.Mediataitojen kartuttaminen 2.Median käyttö oppimisympäristönä 3.Media tiedonkäsittelyn välineenä.
Huolen puheeksiottaminen
Hankkeiden hyvät käytännöt ja erilailla tekeminen toimintakulttuuriksi Keväinen kv-koulutuspäivä Tampereella Tiina Sarisalmi.
KVV-maisteriohjelman HOPS-työskentely Miksi? Miten? Kuinka monelle?
Ruokatavat Ruokatavat ovat todella tärkeitä järjestyksen ja puhtauden ylläpitämiseksi .
YHTEISTOIMINNALLINEN & YHTEISÖLLINEN OPPIMINEN
A SIAKASPALVELUKOULUTUS Antin kalvot M ITEN KEHITTÄÄ ASIAKASPALVELUA ? Kehittämistä voi lähestyä kahdesta suunnasta 1. Organisaation Miten luomme.
Ohjaaminen verkossa – onnistuneen etäohjauksen edellytyksiä
Juho Niskanen  Turvallisen ryhmän muodostumiselle on tärkeää, että osataan kommunikoida tunnetasolla ja ylläpitää tätä kommunikaatiota.
Mielenterveys s. 110 –
Toimivan vuorovaikutuksen kautta läheiseen parisuhteeseen
LAPSEN JA VANHEMMAN VÄLISEN YHTEYDEN SÄILYTTÄMINEN Tässä esityksessä käydään lyhyesti läpi lapsen ja vanhemman välisen yhteyden säilyttämisen osa- alueita,
Kysy parilta. Muista päiväys. Mikä päivä eilen oli
Päiviönsaaren koulun yleiset ja yhteiset käyttäytymisen odotukset
DIALOGI Dialogi on kahden tai useamman ihmisen vuoropuhelua.
Mitä opetan ammatillisessa?
Elämänlaatu Mitkä tekijät vaikuttavat nuoren hyvinvointiin?
Uudistuva kylä kaupungissa –hanke Uudistuva kylä kaupungissa –hankkeessa etsitään uusia ja konkreettisia tapoja lasten ja nuorten palveluiden kehittämiseen.
AJATUKSIA IHMISTEN VÄLISESTÄ KOHTAAMISESTA
Haastatteluun valmistautuminen
SUHDETARPEET Marko & Annu Miettunen.
Miehen kohtaaminen Miehen tapa viestiä Miestyön foorumi III Ounasvaaran pirtit, Rovaniemi Ira Virtanen, FM, nuorempi tutkija.
Toimintaohjeet opelle
SundaySoup Oulu Hupisaaret.fi Rahoita: Mesenaatti.me Osallistuaksesi, hae mukaan 5.5. mennessä osoitteessa: hupisaaret.fi/sundaysoup-oulu.
Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.
Tervetuloa koulutukseen!. Ryhmätilanteet ja sanaton viestintä.
Viestintätaidot Toisen varapiirikuvernöörin koulutus.
Vuorovaikutustaidot Hurtig Kertaus 1) Minkälaisia tunteita on? 2) Mistä tunteiden ilmaiseminen riippuu? 3) Kerro kasvojen merkityksestä tunteiden.
Näkövammaisen lapsen vuorovaikutuksen ja puheenkehityksen tukeminen NKL Lasten kuntoutus Riitta Laakso Maria-Liisa Punkari
OHJAAMINEN VERKOSSA – ONNISTUNEEN ETÄOHJAUKSEN EDELLYTYKSIÄ Katrina Vartiainen Turun normaalikoulu.
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
SUOMEN SOSIAALIPSYKIATRISTEN YHTEISÖJEN KESKUSLIITON KOULUTUSPÄIVÄT
Omasta hyvinvoinnista huolehtiminen omiin arvoihin sitoutumalla
TE2 NUORET, TERVEYS JA ARKIELÄMÄ
Käyttäytymisen erityisen tuen ryhmämuotoinen tuki
Mielenterveys on psyykkisen, älyllisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin tila, jossa yksilö ymmärtää omat kykynsä, pystyy toimimaan elämän normaalistressissä,
Miten oppilaiden vertaisarviointitaitoja tullaan kehittämään Mäntsälässä luokilla 1-9?
SEURAAVAT TAIDOT HYÖDYLLISIÄ OHJAAMISESSA JA KOHTAAMISESSA
TERVEYSTIETO 8 3. Sosiaaliset taidot.
TYÖKOKEMUS työtehtävä, kesto ja yritys MIKSI MEIDÄN
VOIMAVAROJEN TALO Piirrä vihkoon/paperille talo, jossa on 5 kerrosta ja kussakin kerroksessa 2 huonetta Mieti ensin itseksesi kysymyksiä ja kirjaa ajatuksiasi.
Kulttuurien kohtaaminen
VIESTINTÄTAIDOT - VERKKOTOTEUTUS, 2017
PSYYKKINEN HYVINVOINTI
ARJA VIROLAINEN Ruut Ruokonen 2013
Väkivaltainen potilas/asiakas
NET – Nivelvaiheessa erityistä tukea - koulutus 6 op
Urheilun ja liikkumisen valmiudet ja ominaisuudet Psyykkinen valmennus Itsetunto ja itseluottamus Paula Arajärvi ja Terhi Lehtoviita.
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
Neuvottelun vuorovaikutustaidot
Tunnetaidot Valintojen stoori-tunnilla Tunnetaidot pops
Esityksen transkriptio:

Kommunikaatio parisuhteessa Marko ja Annu Miettunen

Tehtävä Kirjoita puolisostasi 10 hyvää ominaisuutta, joista pidät hänessä erityisesti. Siirry puolisosi kanssa johonkin rauhalliseen paikkaan, ota katsekontakti puolisoosi ja kerro ne hänelle. Mies vaimolle ensin ja sitten vaimo miehelle.

Mitä on Kommunikaatio? Sainko sanotuksi – tulinko kuulluksi Viesti kulkee ja menee perille muuttumattomana Facebook E-mail Tekstiviestit Messenger Puhelin jne. Kommunikointia ilman * näkö * kuulo tai * tuntoaistia Läsnäolo puuttuu !

Kommunikaation syvyys 1. Klisee keskustelu (rupattelu) 2. Asioista ja toisista ihmisistä puhuminen 3. Omien mielipiteiden ja arvostuksien ilmaiseminen 4. Tunteiden ilmaiseminen 5. Sydänten kohtaaminen - suhdetaso

Väärä kommunikointi Epäsuorat ilmaisut Toisen syyttely ja itsensä puolusteleminen Salailut Vaikeneminen Mykkäkoulu Toisen tahallinen haavoittaminen ja ohittaminen => Tunneyhteys jää väistämättä ohueksi

Itseilmaisu (+ ja -) Minä viestintä Aistihavaintojeni kertominen Tulkintojeni kertominen Tunteitteni kertominen Pyrkimysteni suora sanallinen ilmaisu Toimintani sanallinen kuvaaminen Toisen tietoisuuden kysely Ymmärtämistyöskentely

Ymmärtämispalaute 5 HYVÄKSYNTÄ 3 KORJAUS 1 VIESTI 2 PALAUTE 4 KORJATTU PALAUTE

Room 12:10 ...Toistenne kunnioittamisessa kilpailkaa keskenänne... ... Nähdyksi ja kuulluksi tulemisen tarve on ihmisen syvimpiä tarpeita...

...Läsnäolo (fyysinen ja psyykkinen) on välttämätön onnistuneelle kommunikaatiolle... ... vain ihminen joka on läsnä itsessään voi olla läsnä toiselle...

5. Voiko ristiriitoja ratkaista luovasti? Vuorovaikutustaidot parisuhteessa 1. Kuinka kuuntelen toista? 2. Miten ilmaisen itseäni? 3. Mitä on riitely? 4. Miten tunteet vaikuttavat vuorovaikutustilanteessa? 5. Voiko ristiriitoja ratkaista luovasti?

Miksi? 1. Päätösten teko helpottuu, kun osataan puhua ja kuunnella sujuvammin 2. Väärinymmärrykset vähenevät 3. Parisuhteessa elää kaksi sielunmaisemaltaan erilaista ihmistä; se haastaa etsimään todellista ymmärrystä. 4. Saa uusia tapoja ja malleja ilmaista myös omaa tunnemaailmaansa. 5. Ja parisuhteen ydinhän on nimenomaan kahden ihmisen tunnesuhteessa. 6. Muuttamalla tapaa puhua ja kuunnella toista ja itseä tukee automaattisesti omaa ja toisen omanarvontuntoa. 7. Suhteen läheisyyden eteen työn tekeminen on tällöin kiinni myös hyvin pienistä suurista asioista 8. Itsetuntemus lisääntyy, kun tulee tietoisemmaksi omasta tavastaan puhua ja kuunnella sekä siitä, millaisia asenteita nämä tavat välittävät sekä itselle että toiselle. 9. Opiskelu ei jää oivaltamisen varaan, vaan taitoja voi harjoitella käytännössä.

Itseilmaisun kehä