Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

VIESTINTÄTAIDOT - VERKKOTOTEUTUS, 2017

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "VIESTINTÄTAIDOT - VERKKOTOTEUTUS, 2017"— Esityksen transkriptio:

1 VIESTINTÄTAIDOT - VERKKOTOTEUTUS, 2017
SANATON VIESTINTÄ EINI ANTTILA SHKT17SM TIIMITYÖSKENTELY VIESTINTÄTAIDOT - VERKKOTOTEUTUS, 2017

2 Aiheen valinta AIHE KIINNOSTANUT KAUAN.
ELEIDEN TULKITSEMINEN - väärinymmärrykset VAIKUTUS TYÖILMAPIIRIIN.

3 LÄHTEIDEN VALINTA KIELIJELPIN JA VIESTINTÄTIETEIDEN LAITOKSEN WWW SIVUT. OPINNÄYTETYÖ – AIHEENA SANATTOMAN VIESTINNÄN MERKITYs TYÖHAASTATTELUSSA. ARTIKKELI SANATTOMASTA VIESTINNÄSTÄ JA SEN VAIKUTUKSESTA TYÖILMAPIIRIIN.

4 MITÄ ON SANATON VIESTINTÄ?
kaikkea muuta viestintää paitsi puhetta. ”miten sanotaan” - kuinka sanottua tulisi tulkita.

5 NON-VERBAALINEN VIESTINTÄ
säätelee ryhmän vuorovaikutusta tunteet ryhmän väliset hierarkiat Täydennetään tai korvataan puhetta jäsenneltyä ja säännönmukaista katkeamatonta toimintaa jos verbaalisen ja nonverbaalisen viestinnän välillä on ristiriitaa todennäköisimmin nonverbaalinen viesti voittaa. NON-VERBAALINEN VIESTINTÄ

6 tiedostetaan puhetta huonommin
harkittu ja tietoinen käyttö. vetäytyminen ryhmätilanteessa. Monimerkityksellistä, tulkinnanvaraista. kulttuurilliset erot.

7 merkitys vuorovaikutusprosessissa on merkittävä:
luodessa ensivaikutelmaa tehdessä henkilöstä tulkintaa ilmaistessa tunteita ristiriitaisia tietoja lähetettäessä tai valehdellessa viestittäessä valta-asemista suostuteltaessa

8 NONVERBAALISEN VIESTINNÄN MERKKIJÄRJESTELMÄ

9 Kinesiikka Kinesiikka käsittää
eleet, ilmeet, katseen, asennot ja liikkeet. Kinesiikka tuo esiin tunteet, säätelee vuorovaikutusta, jakaa puheenvuorot ja havainnollistaa.

10 Puheen paralingvistiset piirteet
Puheen paralingvistiset piirteet käsittävät sen, miten jokin sanotaan. Puheen tempo, jaksotus ja epäröinti. Äänensävyt, -voimakkuus ja -laatu vaikuttavat tulkintoihin. Puhujan tunteet ja asenteet, vuorovaikutustilanteen konteksti ja puheen vastaanottava taho vaikuttavat myös tähän.

11 Proksemiikka Proksemiikka käsittää tilankäytön:
henkilön reviirin ja henkilökohtaisen tilan joka on yksilöllistä ja kontekstiin sidottua.

12 Haptiikka Haptiikka on kosketusta.
Halaamista, kättelemistä, koskettamalla lohduttamista.

13 Kronemiikka Kronemiikka taas on ajankäyttöä ja ajanhallintaa viestintätilanteessa.

14 Fyysinen olemus ja artefaktit
Fyysinen olemus ja artefaktit ovat staattista nonverbaalista viestintää joka ei muutu tilanteen mukaan. Esimerkkinä sukupuoli ja muut fyysiset ominaisuudet jotka luovat ensivaikutelman ja tulkinnan puhujasta. Fyysisiin ominaisuuksiin liittyy herkästi kaavamaista ajattelua eli stereotypioita.

15 VIESTINNÄN ERI TASOT (kasanen)
Intuitiivinen viestintä Tunneviestintä Vallan ja voimien viestintä VIESTINNÄN ERI TASOT (kasanen) Kasanen jaottelee artikkelissaan viestinnän kolmeen lokeroon. Intuitiiviseen viestintään joka luo ihmisten välille luontevan yhteyden. Ihmiset voivat puhua vapaasti, vaikka ovat eri mieltä. On luottamus, arvostus ja kunnioitus toista kohtaan. Läsnäolon kokemus – antaessamme toisen tulla kuulluksi tulee puhujalle arvostettu ja hyväksytty olo. Tunneviestintään sisältyvät tunteet, olotilat ja fiilikset ja se on useimmiten tiedostamatonta. Siihen kuuluvat mm. ilmapiirin ja tunnetilan kokeminen. Vallan ja voimien viestintä tulkitaan usein kielteiseksi, mutta voi olla myös positiivista riippuen ihmisten tietoisten taitojen ja tilanteen mukaan. Taitava voimien viestintä on ottamista ja antamista.

16 Kasanen (2017) peilaa artikkelissaan sanatonta viestintää työilmapiiriin.
Hyvää ilmapiiriä voi rakentaa tietoisesti avoin keskustelu ,puheviestintä Asiat niiden oikeilla nimillä. Fyysinen viestintä. Intuitiivinen viestintä kohtaaminen ydinminän tasolla. Vallan viestintä - voimallisin ilmapiiriin vaikuttava tekijä.

17 MITÄ MIETIN? sanaton viestintä on todella suuressa asemassa koko viestinnässä. Sitä voi helposti tulkita väärin ja se voi määrittää herkästi kuvaa ihmisestä aivan väärään suuntaan ensivaikutelman perusteella.

18 LÄHTEET Lääveri, A Vetoatko viestinnällä?: sanallisen ja sanattoman viestinnän merkitys työhaastattelussa. Opinnäytetyö. Laurea ammattikorkeakoulu. [viitattu ] Viestintätieteiden laitos, Jyväskylän yliopisto Nonverbaalinen viestintä. Ryhmäviestinnän perusteet -verkko- oppimateriaali. [viitattu ] vaikutus/viestinta/nonverbaalinen.html Kielikeskuksen äidinkielen viestintäopetuksen palveluyksikkö, Kielijelppi Nonverbaalinen viestintä. [viitattu ] viestinta Kasanen, M Sanaton viestintä kertoo enemmän. Artikkeli. enemman/ [viitattu ]


Lataa ppt "VIESTINTÄTAIDOT - VERKKOTOTEUTUS, 2017"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google